Wat? Méér updates voor de Samsung Galaxy S4 in de pijpleiding?

Vooruit, het mag natuurlijk geen verrassing heten dat er nog meer updates voor de Samsung Galaxy S4 gepland staan in de toekomst. Er zullen er tenslotte nog heel wat volgen de komende jaren. Maar hoewel we net een flinke update achter de kiezen hebben, arriveerde vlak voor het weekend toch alweer de volgende – tenminste, in Duitsland.

samsung-galaxy-s4-nieuwe-update-duitsland

 

Links de informatie van de ‘oude’ firmware, rechts die van de nieuwe

 

Deze update, met een grootte van ruim 48 MB, is zo te zien een aanpassing op de vorige. Het zogeheten buildnummer blijft namelijk dezelfde, alleen de datum van de kernel is recenter. Volgens berichten uit het land der Oosterburen is er niks nieuws toegevoegd, of veranderd.

Dit betekent dat deze update waarschijnlijk maar één doel heeft: foutjes wegpoetsen. Want hoewel mijn eigen Galaxy S4 na de update gewoon vloeiend werkt (nog vloeiender dan voorheen), kan het altijd gebeuren dat niet bij iedereen alles even soepel verloopt. Dus bij wie dit het geval is: mogelijk wordt er binnenkort nog het één en ander gladgestreken.

Op dit moment lijkt Samsung Duitsland een beetje als proefbed te gebruiken voor updates voor de S4. Het duurt altijd minstens een paar weken voordat een update die daar is uitgerold uiteindelijk in ons land beschikbaar is.

En als ik het nu toch over updates heb: achter de schermen is Samsung naar verluid druk bezig de volgende grote update voor de Galaxy S4 te testen, te weten die naar Android 4.3. Uiteraard is er nog niet bekend wanneer deze naar het toestel zal gaan komen, en als ik een gokje mag wagen zeg ik dat dat nog wel even kan gaan duren. Maar er wordt aan gewerkt, dát staat als een paal boven water.

(via 1, 2)

Reacties

 1. Hey, ik heb m vanaochtend binnen gehad de update OTA. Hij was maar 5 mb en k merk nog niet veel verschil, maar het staat er net 3 min op haha ik update jullie als k iets nieuws vind 🙂

 2. Ik heb vannacht een melding voor een nieuwe update binnen gekregen. Ik zal moeten wachten tot na mijn werk met updaten en zien wat er vernieuwd is.

 3. Vannacht – vanochtend ook een update binnengekomen. Ik weet niet wat er is veranderd.later meer.

 4. Zoals Dine$h zegt is er ‘google play books’ als nieuwe app bijgekomen. Volgens Sammobile zou de Duitse update moeten zorgen voor meer stabiliteit. Als het goed is doet onze update dus hetzelfde.
  Graag had ik gezien dat de S4 nog sneller werd want ik vind dat hij nog steeds ondermaats presteert in vergelijking bijv met de S3.
  Een belangrijk voorbeeld daarvan vind ik de trage ‘Galerij’ app. De app Quickpic genereert thumbnails en foto’s vele malen sneller. Zelfs mijn oude S2 laat hem zijn hielen zien.

 5. Ik dacht dat recovery mode gefixt zou worden want na het openen geeft ie foutmelding aan en het zelfde als je cache partition wil verwijderen…..

 6. IanOnline zegt:

  Ik heb de update ook vannacht binnengekregen en heb nu het idee dat het cache geheugen wat beter wordt beheerd. En ook vaker wordt opgeschoond.

 7. Dit is geen update van de kernel, die is nog exact hetzelfde, het enige wat geupdate is, is de CSC (Consumer Software Customization), die zit nu op versie I9505PHNBMG5. Blijkbaar is google play books hier ook een onderdeel van. In de CSC zitten ook apn instellingen, dus wellicht dat met deze update de S4 geschikt is gemaakt voor 4G van Vodafone. De S4 is op dit moment hier namelijk nog niet voor geschikt. Ik kan dit zelf niet testen, aangezien ik hier geen 4g-dekking heb.

  • De update heeft inderdaad 4G ondersteuning voor de S4 op het Vodafone netwerk toegevoegd. LTE staat nu aan in Instellingen > meer netwerken > Mobiele netwerken > Netwerkmodus

 8. Ik heb de update al een tijdje ^^

 9. Eindelijk update van Vodafone gehad.
  380.07 MB
  nu effe kijken wat er allemaal nieuw is 🙂

 10. Sinds eergisteren heb ik deze update uitgevoerd sinds dat moment kan ik downloads niet meer openen.

  Zojuist een PDF en een excel bestand uit mijn mail gedownload, bij het openen krijg ik de melding: Dit document kan niet worden geopend..

  Oude bestanden die ik al eerder gedownload had kan ik wel openen.

  Zijn er mensen die dit probleem ook hebben of die een oplossing weten?

 11. ik had hem vorige week erop gezet..en hij liep inderdaad veel sneller.
  maar verder liep ik tegen een hoop dingen aan,waaronder mijn ringtones die niet meer naar behoren werkte (meer niet als wel)
  dus heb ik deze update er weer afgegooid,en nu loopt alles weer naar behoren.

 12. Na mijn systeem update op de S4…is t helemaal raak. Batterij wordt in no time leeggeslurpt.

  help

 13. Na vanochtend de update gedaan te hebben, kan ik veel apps niet meer gebruiken. Ik krijg een melding dat er iets is met de beveiligingbeleid en dat ik daar een update voor moet uitvoeren. Als ik dat wil doen, krijg ik de melding dat er een fout is met mijn internetinstellingen. De instellingen staan goed en ik heb gewoon internet. Mijn provider zei dat ik een reset moest doen op mijn telefoon, maar het probleem is er nog steeds. Het blijkt een Android fout te zijn, maar niet iedereen heeft er last van. Ik helaas wel en wil er graag vanaf. Weet iemand of je terug kan naar de vorige versie waarbij wel alles werkte of hoe het op te lossen valt?

 14. Ik heb de update er sinds een weekje op, maar sindsdien is mijn telefoon al enkele keren uitgevallen. Dan start ie vanzelf weer op. Ook zie ik soms wanneer ik hem ontgrendel dat SVoice opstart, dat probleem heb ik ook met mijn S2 gehad. Hoop niet dat het erger wordt. Iemand met dezelfde problemen?

 15. Robertvenray zegt:

  nog steeds niet binnen

Laat wat van je horen

*