Vraag naar Samsung Galaxy S4 groter dan verwacht

Ondanks eerdere voorspellingen van de verwachte verkoopaantallen van de Samsung Galaxy S4, lijkt het erop dat de vraag naar het toestel alsnog de productie overstijgt. Of in ieder geval van de productie van de benodigde geheugenchips.

samsung-galaxy-s4-tekort-ram

Eerdere berichten spraken van een verkoop van 10 miljoen toestellen in de eerste maand, en honderd miljoen exemplaren in een jaar tijd. En tóch bestaat de mogelijkheid dat een productiecapaciteit van 10 miljoen Galaxy S4’s per maand op dit moment te krap is – min of meer zoals ik onlangs al speculeerde.

Het zou allerminst de eerste keer zijn dat Samsung het succes van een eigen toptoestel onderschat. De Galaxy S2 werd twee jaar geleden rond de release al geplaagd door een tekort aan beschikbare toestellen, evenals de blauwe versie van de Galaxy S3 – hoewel deze laatste om andere redenen dan een stukje Zuid-Koreaanse zelfonderschatting.

In ieder geval duiken er vandaag geruchten op dat Samsung moeite heeft om genoeg RAM geheugen te produceren voor de Galaxy S4. Dat Samsung wereldwijd de grootste producent is van geheugenchips onderstreept het feit dat de vraag naar de S4 ook de Koreanen zelf verrast.

Hopelijk is dit verder geen issue dat direct voor een tekort aan toestellen zal gaan zorgen.

(via 1, 2)

Reacties

  1. @marvin dat is weer echt iets voor samsung.hoop niet dat r mensen nog langer moeten gaan wachten op hun s4 🙁
    Zoals ik bijvoorbeeld!maar marvin als jij meer over de echte releasedatum,laat jij dat ons weten.heb jij trouwens geen bronnen dichtbij samsung die de waarheid weten??

    • Marvin zegt:

      Tot nu toe is er ook nog geen sprake van vertraging of iet dergelijks hoor… hooguit een gerucht dat de productie van RAM geheugen de vraag misschien niet helemaal kan bijbenen. Maar inderdaad – zodra ik meer weet over de officiële releasedatum lees je het uiteraard hier. Vooralsnog houden mijn bronnen het op ‘ergens tussen 26 april en 3 mei’ (en die zijn goed geïnformeerd).

  2. Maar het kan ook nog eerder zijn,volgens je bronnen??ik heb mijn s4 gekocht bij centralpoint en daar geeft ie 24 april aan als verwachte levertijd,is dat mogelijk of juist niet marvin?

Laat wat van je horen

*