Vodafone’s Samsung Galaxy S4 krijgt update, brengt o.a. Kids Stand

In Duitsland was hij een paar weken terug al beschikbaar, en iedereen met een Samsung Galaxy S4 van Vodafone – een branded versie, inderdaad – kan nu ook de update installeren die onder meer een nieuwe Kids Stand naar het toestel brengt.

samsung-galaxy-s4-vodafone-update-december

Volgens berichten uit Duitsland brengt deze update significante verbeteringen voor de batterijduur van de Galaxy S4, een paar vernieuwde icoontjes in het notificatiescherm – GPS wordt nu Lokatie, bijvoorbeeld – én Kids Mode, in ons land Kids Stand geheten.

Deze Kids Stand was eerder alleen te vinden op de Galaxy S5, en biedt een afgeschermde omgeving voor kinderen. Zo kunnen ze daar geschikte spelletjes doen, en hebben ze géén toegang tot functies waar ze beter vanaf kunnen blijven.

Zoals gezegd: de update van vandaag is voor Vodafone’s branded Galaxy S4, maar de ervaring leert dat een update voor de unbranded toestelversie dan niet meer lang op zich zal laten wachten.

De update is beschikbaar via Vodafone’s Galaxy S4 zelf, maar je kunt ‘m zoals altijd ook met Samsung’s Kies software installeren op je PC. Heb jij ‘m geïnstalleerd? Wat kom jij zoal tegen aan veranderingen/vernieuwingen?

Reacties

 1. Erik v.d. Bovenkamp zegt:

  Ja, zojuist geïnstalleerd. Het downloaden duurde met Wifi ongeveer 20 minuten, daarna nog “Android upgraden”, zo’n 7 à 8 minuten (208 apps optimaliseren). Wat mij is opgevallen:
  – Locatie staat aan bij opstarten. (stond bij mij uit voordat ik ging upgraden)
  – Ik kreeg een bericht van Vodafone dat m’n gsm niet juist was ingesteld voor internet en MMS
  – Knox wordt opgestart (wachtwoord weer ingeven)
  – Android 4.4.2, Baseband: I9505XXUGNE8
  – Kids-stand staat er bij mij niet bij…….. o wacht, hij staat als installeerbare app in de lijst.

  Dit was mijn eerste blik na het upgraden…..

 2. Mijn s4 is net gesmolten toen ik heb aan de computer had zitten binnenkant is weggesmolten waar je hem in doet met het opladen!!!

  • Erik v.d. Bovenkamp zegt:

   Dan denk ik dat de spanning van de USB uitgang van je computer niet meer helemaal oké is.
   Ook zou het kunnen dat de stroom te hoog is geweest.

   • Nee die is helemaal goed, want als er teveel stroom zou door heen gaan dan zou die gelijk afsluiten. ik heb daarna ook mijn hardeschijf eraan gehangen en mijn headset die tevens ook via usb moet worden opgeladen, niks aan de hand.

    overigens mijn computer heeft meer beveiligingen dan een simpele oplader. en een computer geeft veel minder stroom af dan een stekker in een stopcontact.

    maar gisteren deed mijn telefoon al raar automatisch roteren deed het opeens niet meer, daarna gaf die tot 2 keer toe aan dat die de simkaart niet kon lezen.

    ik heb die telefoon zo vaak aan me computer gehad, en aangezien dat het usb aansluitingetje niet gesmolten was en ook de usbpoort niet alleen het stukje dat in de telefoon gaat en in de telefoon. ik ben tevens ook niet de eerste waarmee dit gebeurt.

 3. Heb ook de update binnengehaald eergisteren. Ik had problemen met slechte wifi en gps na de overstap naar 4.4.2. De gps lijkt het beter te doen nu. Wifi kan ik nog niet echt wat van zeggen. De stabiliteit zou verbetert moeten zijn. Bij mij horen daar geen spontane reboots bij, nu nog meer als voor de update, evenals het niet reageren van het touchscreen als ik de telefoon uit de stand-by haal. Ik moet hem dan weer uit en aanklikken. Dit gebeurt herhaaldelijk. Erg irritant als de telefoon opnieuw opstart tijdens een telefoongesprek. Ook hapert het standaard email programma herhaaldelijk bij het typen van een email. Dus voor mij geen goede update. Heb sinds ik de galaxy s4 heb altijd wel wat problemen gehad met android. Wordt echt tijd voor een goede stabiele versie. Hopelijk wordt dit android 5.0.

 4. Gertwan zegt:

  Gisteren de laatste Update van Vodafone (Kids-stand) er op gezet. Zie weinig verschil. Net als Ron heb ik sinds de Update vaan 4.4.2 problemen met de stabiliteit van Wifi. Blijft bezig met switchen van zenders en meld te weinig snelheid! Er irritant. Daardoor wordt het toestel heet en verbruikt zo veel van zijn accu voorraad. Verder geen problemen, ook nooit gehad met Android.

 5. Willem zegt:

  Mijn unbranded S4 heeft al een paar weken Android 4.4.2, maar nog niet de hier aangekondigde update. Mijn versie is: I9505XXUFNC4. Ik denk dat ik sinds Android 4.4.2 ook getroffen ben door het WiFi probleem. Met een beetje googelen kwam ik op verschillende sites deze ‘fix’ tegen. Sinds ik dit heb uitgevoerd, 3 dagen geleden, heb ik geen WiFi probleem meer gezien.

  1. Via het telefoontoetsenbord voer je de code *#0011# in.
  2. De telefoon zal onmiddellijk naar een service menu springen
  3. Druk op de menu knop (links van de home knop)
  4. Er opent nu een menu, kies daarbij het item WiFi
  5. Op de onderste regel staat ‘Wifi Power Save Mode’ moet daaronder een knop met de tekst Aan. Klik op dit knopje om het te veranderen in Uit.
  6. Druk nu op de home knop om terug te gaan.

  Simpele ingreep die zonodig makkelijk ongedaan gemaakt kan worden. Misschien kunnen anderen met wegvallende WiFi er iets mee.

  • jrgar zegt:

   Bij mij gebeurd er niets als je de code in typt. alleen een melding dat het de verbindingsprobleem is of een ongeldige MMI-code.

  • Helemaal gelukt! Dit werk inderdaad! Ik had wel wifi verbinding, maar whatsappjes en facebook meldingen e.d. kwamen alleen binnen als ik whatsapp o.i.d. opende. Nu komen ze meteen weer binnen boven in de balk! Super dus! Bedankt

 6. Nightfalls zegt:

  Ik kreeg vanmorgen de melding dat de update er was. Ik heb Hi unbranded.

  Weinig verschil, behalve dat knox opstartte, en ik nauwelijks bereik heb, maar dat kan ook aan de omgeving liggen. Ook kidszone was gewoon te downloaden, ik heb hem nog niet getest.

 7. pd0mno zegt:

  ik kreeg gister een update .maar nu gaat hij iedere keer op nieuw booten .ik word er gek van .wat kan ik doen

 8. hennie zegt:

  Mijn dochter heeft een galaxy tab 4 (10.1) en nu kan zij niet meer uit de kid stand komen. Zou dat ook gekomen zijn door een update? Ze weet haar wachtwoord wel maar kunnen nu niets meer met de tablet. Wie oh wie kan ons helpen

 9. Hoi HELP ik heb de tablet samsung tab3 en ik ha dus paar apss die ik niet meer nodig had dus wouw ik ze verwijderen maar toen klikte ik op die kidsapp en kwam opeens wachtwoord te voorschein maar ja ik had nooit een wachtwoord van dat spel ingevoerd kan iemabd me helpen

Laat wat van je horen

*