Video: de nieuwe Nature UX 2.0 interface op de Samsung Galaxy S4

Een week of drie na de officiële onthulling is er al veel informatie over de Samsung Galaxy S4 opgedoken. Zo hebben we al een eerste indruk van de prestaties, van de kwaliteit van de 13 megapixel camera en het scherm, en van de batterijduur van het toestel. Tijd dus om terug te keren naar de essentie van een goede smartphone: de gebruikersinterface.

samsung-galaxy-s4-interface-video

In de onderstaande uitgebreide video zien we allerlei aspecten van de TouchWiz Nature UX 2.0 interface (van nu af te noemen: ‘de interface’) voorbij komen. Over de meeste features was hier al eerder het een en ander te lezen, maar in de video zien we bijvoorbeeld ook de nieuwe mogelijkheid om widgets op het vergrendelscherm te plaatsen. Deze feature van Android 4.2 heeft Samsung gelukkig behouden in haar eigen versie van de interface.

Daarnaast is het nu mogelijk om álle sneltoetsen in het notificatiescherm te tonen, en niet alleen maar een beperkt aantal. Uiteraard komt ook de multiwindow feature – bekend van de Galaxy Note 2, en sinds de laatste update ook van de Galaxy S3 – aan bod, waarmee je twee apps tegelijkertijd op het scherm kunt tonen en gebruiken.

Wat mij nog het meest opvalt aan het toestel, is simpel gezegd de toestel-scherm verhouding. Zoals je hier al kon lezen, biedt de S4 een groot scherm in een relatief compacte behuizing. En dat zie je! Dat dit ook nog eens 1080p full HD Super Amoled scherm is, is één van de sterkste unique selling points van de Galaxy S4.

Maar genoeg gepraat. Oordeel – met dank aan GSMArena – zelf:

Reacties

  1. Ziet er goed uit. Heeft ook een aantal (erg leuke en handige) features van de Cyanogenmod 4.1.1 die op m’n S2 had. Toch maar bestellen die hap… 😉

  2. ziet er goed uit, kan niet wachten…

  3. kan ik mooie foto,s maken van onze prins.

Laat wat van je horen

*