Vergeet (bijna) alles wat je dacht te weten over de Samsung Galaxy S4: Snapdragon processor en LCD scherm?

Met een beetje geluk zien we over een week of drie al de officiële onthulling van de nieuwe Samsung Galaxy S4. Maar vandaag duikt er nogal wat nieuwe informatie over het toestel op. Verrassende informatie, nota bene. En een foto.

Volgens een insider van de website Sammobile lijkt Samsung een flinke koerswijziging in de planning te hebben met  de Galaxy S4. Niet alleen wordt de kans iedere dag groter dat het toestel een Snapdragon 600 processor van Qualcomm zal hebben (en dus géén Exynos processor van Samsung zelf), maar nu lijkt het er ook op dat de S4 voorzien zal zijn van een 4,99 inch Super LCD 3 display – en dus géén Amoled scherm.

samsung-galaxy-s4-lcd-snapdragon

Met name dit laatste gerucht is – op zijn zachtst gezegd – verrassend. Tot nu toe leek het Amoled schermtype zo’n beetje hét handelsmerk van de Galaxy S smartphone serie. En hoewel we al lang geleden speculeerden dat de Galaxy S4 mogelijk met een Super LCD 3 (‘SoLux’) scherm komt, leek het sinds de Consumer Electronics Show in Las Vegas vrij zeker dat Samsung toch voor een Amoled scherm had gekozen – met name omdat daar een heus 4,99 inch Super Amoled Full HD display te zien was (zij het achter gesloten deuren).

Informatie over een S4 met een quadcore Snapdragon 600 processor van Qualcomm dook eerder deze week al herhaaldelijk op – en blijkt waarschijnlijk te kloppen. De processor draait naar verluid op een kloksnelheid van 1,9 GHz.

samsung-galaxy-s4-helderheid

Een beetje de helderheid finetunen, en de contouren van de Galaxy S4 worden iets beter zichtbaar

Naast de mogelijkheid dat de Galaxy S4 géén Exynos processor en géén Amoled scherm heeft, komen we ook te weten dat het toestel mogelijk een aluminium frame heeft. De achterklep is wél van kunststof, om het vervangen van de batterij mogelijk te maken. En om het feest compleet te maken, zien we op de foto hierboven in ieder geval de contouren van wat lijkt op een toestel met een wat hoekiger design dan we sinds de Galaxy S3 gewend zijn.

Het lijkt erop dat de Galaxy S4 een fractie groter is dan de S3: 140,1 bij 71,8 millimeter – de S3 meet 136,6 bij 70,6 milliimeter. De Galaxy S4 is maar 7,7 millimeter dun, en weegt 138 gram. De fysieke Home knop blijkt ook nu weer van de partij te zijn, en zoals je op de foto kunt zien hoeven we niet meer te speculeren over de naam van het toestel: hij heet gewoon ‘Galaxy S4’ (oké, of ‘Galaxy S IV’) en heeft inderdaad de productcode GT-I9500.

Dus. Dát is een hoop informatie in één keer, en eerlijk is eerlijk, dat Samsung inderdaad een LCD scherm gaat gebruiken verrast me enorm. Tegelijkertijd maakt het me ook benieuwd. Hoe gaat dit uitpakken?  Een paar dagen terug schreef ik nog dat een keuze tussen de Galaxy S4 en de HTC One op schermgebied neerkomt op een keuze tussen het hoge contrast van een Amoled scherm, en de natuurlijke weergave van een LCD display. Los van dat dit nu dus achterhaald lijkt, ben ik erg benieuwd hoe goed Samsung een Full HD LCD scherm kan maken.

Voor de vorm wil ik ook nog even aangeven dat ook deze informatie – hoe credible deze ook lijkt – niet met zekerheid definitief is. Het is bekend dat Samsung vorig jaar vier, vijf, of mogelijk meer toestelversies van de Galaxy S3 gebouwd had, met verschillende processoren en (jaja!) met verschillende schermtypes. Dit, om verschillende hardwarecombinaties te kunnen testen. Of de bovenstaande informatie dus gebaseerd is op de Galaxy S4, of op een Galaxy S4 is de (onbeantwoorde) vraag. En dan is er nog de mogelijkheid dat dit alles gewoon nep is, zoals een vermeende insider op DEZE prima website beweert

Wat denk jij? Vind je het jammer dat Samsung mogelijk afwijkt van haar vertrouwde ‘Exynos+Amoled-formule’, of zie je het wel zitten met een bloedsnelle Snapdragon processor en een Full HD LCD scherm met een natuurlijker kleurweergave? Of denk je dat het allemaal nep is, en we gewoon beter rustig afwachten wat we over een paar weken gaan zien?

(via)

Reacties

 1. Ik twijfel, omdat het een aantal vragen bij mij oproept.. Doet deze informatie afkomstig van een insider bij Sammobile niet aan imagoschade door deze informatie naar ons te brengen? Veel mensen ”lijken” er vanaf te zien. Wat gebeurt er met de Exynos en de AMOLED? Galaxy S5? Note 3 dat zou best wel is kunnen gebeuren..

  Aan de andere kant zegt een gevoel van mij dat deze informatie best wel is zou kunnen kloppen of Samsung houdt zijn potentiële volgers goed voor de gek met valse informatie.

 2. Het kan mij echt niet schelen hoe dun die mobiel is van mij mag hij best 1 cm dik zijn. als hij maar goede accu heeft. en jammer dat hij als de info klopt de octa ? processor niet heeft. maar we zien het wel voor het zelfde geld dat iemand een custum rom heeft gemaakt voor de galaxy s2… maar we zien het wel

 3. Richard Groenendijk zegt:

  Ik denk niet dar dit de samsung galaxy s4 is, ik vind de randen om het scherm wel erg dik, dit is gewoon iemand met een galaxy s2 die die tekst op zijn telefoon tevoorschijn liet komen en er een foto van matige kwaliteit van gemaakt heeft.

 4. ik wacht het maar gewoon af wat er uiteindelijk in de winkel komt te liggen , abbo is in mei afgelopen , mag nu al van vodafone een nieuwe uitzoeken ,maar wacht toch op de s4 , bevalt het niet wat ik zie ,kan ik altijd nog voor een s3 gaan… overigens zal er aan de s4 met abbo waarschijnlijk wel een schandalig duur maandprijsje gaan zitten vrees ik….

 5. Het ‘toestel’ in de bovenstaande foto bevat 100% zeker een LCD scherm. Het zwart is veel te helder voor een amoled.

 6. Ik denk dat ik weet wat voor toestel dat is. Zoek de verschillen met de net aangekondigde Huawei Ascend P2.

 7. Ik geloof er niet zoveel van. Waarom niet kan je vragen.

  Samsung zou eerder met de S4 komen. Al in April hier in Europa dit terwijl deze normaal (de andere 4) in mei uit komt.

  Dat strookt niet met het feit dat er een ander scherm en een andere processor in zit. Je zou namelijk dan verwachten dat de telefoon later uit komt en niet eerder. Dit om nog veranderingen te maken.

  Ik denk dat samsung minstens Amoled OF de processor gewoon gaat gebruiken. Mogelijk is is er een S4 “mini” die goedkoper moet worden met goedkopere onderdelen.

 8. De S4 gaat beschikken over een snapdragon 800 processor! Qualcore doet samen met samsung de presentatie van de nieuwe chip. lees studeer en leer;)

 9. Wat verder nog opvalt is dat Samsung samen met Qualcomm een persconferentie houdt in Barcelona tijdens het Mobile World Congress. Wellicht wordt daar de officiële samenwerking aangekondigd.

  Wel heel erg verdacht.. Samsung en Qualcom presenteren samen de nieuwste snapdragon 800 chip. Geloof maar op mijn woorden!

 10. Plus het feit dat de snapdragon chip 800 te sterk is voor amoled dus vandaar lcd om er ultra high definition uit te pompen.. Dat er productie problemen waren is gewoon een fabeltje (afleidings manoeuvre)

 11. jonathan zegt:

  Dit is geen s4 de randen zijn veel te hoekig mijn beste vriend heeft de s4 dat is denk ik een huawei

 12. meisje'x zegt:

  Kan het ook met samsung galaxy s4 mini ? 🙂

Laat wat van je horen

*