Update voor de Samsung Galaxy S4 arriveert (update)

Je zult het zien: ga je even een paar dagen op vakantie, arriveert nét de nieuwe update voor de Samsung Galaxy S4. De update met de langverwachte mogelijkheid om apps naar de SD kaart te verplaatsen, wel te verstaan – inderdaad, die een tijdje geleden al voor T-Mobile toestellen was uitgerold.

samsung-galaxy-s4-update-apps-2-sd

Natuurlijk brengt deze update méér dan de optie om apps op je SD kaart op te slaan, om zo ruimte op het toestel zelf te besparen. Het is dan ook geen kleine update – ruim 365 MB, installeren via WiFi is dus een aanrader. Na de update is de camera van het toestel stil als het overige geluid ook uit staat, de Smart Pause feature kan nu via een sneltoets aan en uit worden gezet, en de statusbalk heeft een nieuwe, halftransparante look gekregen.

Screenshot_2013-07-25-00-28-48

Her en der lees en hoor ik dat de batterijduur na de update ook een stukje verbeterd schijnt te zijn – maar het is nog te vroeg om daar iets zinnigs over te zeggen. Daar kom ik binnenkort nog op terug, dus. Update: inmiddels heb ik mijn toestel mét geïnstalleerde update een dagje kunnen testen, en het lijkt er inderdaad op dat de batterijduur beter is – verwacht geen wonderen, maar en subtiele verbetering is zeker merkbaar. Daarnaast heb ik het gevoel dat de interface nog wat soepeler aanvoelt.

De update is via het toestel zelf – ‘OTA’: over the air – te installeren, of via Samsung’s Kies software op de PC. De eerste optie is verreweg de fijnste, maar door het grote aantal toestellen dat de update probeert te installeren kan het zijn dat jouw toestel niet direct aan de beurt is als je het handmatig probeert (Menu -> Instellingen -> Meer tab -> Toestel-info -> Software-update -> Bijwerken). Probeer het dan later nog eens.

Heb jij de update al binnen, en zoja, welke veranderingen kom je allemaal tegen?

Screenshot_2013-07-25-00-29-12Screenshot_2013-07-25-00-35-45

Reacties

 1. Jordy zegt:

  Eindelijk! Hier heb ik echt op zitten wachten. Nu maar even kijken of ik ‘m via Samsung Kies kan binnen halen, want de OTA is geloof ik overbelast.

 2. Tobias zegt:

  Ik krijg de melding dat er nog geen nieuwe updates beschikbaar zijn en dat ik de laatste versie al heb. Maar ik kan nog steeds niet mijn apps overzetten.

  Iemand enig idee hoe dat kan?

 3. Ik krijg melding:
  De software-updateservice is niet beschikbaar. Maximumaantal automatische updates zijn overschreden.

 4. Robert zegt:

  Als het OTA niet lukt(Servers hebben het dan te druk), gewoon via KIES proberen, dan gaat het wel goed.

 5. Werkt perfect!

 6. Het valt me wel op dat niet alle apps naar de sdcard verplaatst kunnen worden, de mogelijkheid is niet actief. Waar kan dit aan liggen? Het gaat om de meerderheid van de apps.

  • Marvin zegt:

   Apps die standaard bij het toestel geleverd worden kunnen inderdaad niet verplaatst worden – alleen apps die je zelf hebt geïnstalleerd.

 7. Klaas zegt:

  Gisteren via Kies update uitgevoerd. Had ongeveer 30 min. voor nodig en kan inderdaad de niet-standaard Samsung apps verplaatsen naar sd-kaart. Kan over de evt. extra batterijduur nog niet veel zeggen. Toestel reageert vlot en een bug om toestel te ontgrendelen met het patroonvergrendelscherm is ook de wereld uit.

 8. fikri zegt:

  Hoi Marvin… ik bedacht me net het volgende: met deze nieuwe update kan je dus Apps verplaatsen naar je SD kaart, mooi en prachtig natuurlijk… totdat je telefoon crasht of blijft hangen en dan automatisch herstart (is mij al 2 of 3 keer overkomen) en je een melding krijgt dat je SD kaart geformatteerd moet worden (en dus alles kwijt bent). Dan vraag je je wel af of je je Apps wil overzetten naar je SD kaart. Of zit er in deze update ook fixes in die dit probleem oplost? Wat is de grootste verbetering in deze update? Hopelijk niet alleen het overzetten van de Apps.

 9. mitch zegt:

  ‘Maximaal aantal automatische upates overschreden. Probeer the later opnieuw.”

  Wat is dit nou weer voor gezeik :s

 10. Louis zegt:

  Ik zie het net, nog iets dat is veranderd: als je iets toevoegt aan je agenda (S-planner) ziet dit er ook iets anders uit dan voor de update.

 11. Zowel mijn S4 als Kies( opnieuw geinstaleerd) geven aan dat ik beschik over de nieuwste update maar dat is echt niet zo. Iemand idee???????????

 12. edwin zegt:

  Kies update doet bij mij niks, iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

 13. Al iemand met een vodafone felefoon de upgrade gedaan ?

 14. Jampie zegt:

  Update na wat moeite volbracht ( kreeg crash tijdens de update en moest via noodherstel werken ). Werkt nu goed, echter merk ik dat ook losse geïnstalleerde apps zoals bijv Real Racing 3 of Nfs Most Wanted niet naar de sd kaart te verplaatsen zijn. Zelfs Angry Birds van 50 mb laat zich niet verplaatsen
  Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

  • Kiekeboe zegt:

   Ik gebruik Directory Bind en deze verplaatst en maakt geheugen vrij, werkte al perfect met S3.
   Was bv geen enkel probleem om TomTom op SD kaart te verplaatsen.

 15. Willy Wonka zegt:

  Leuk dat je nu apps naar de SD kan zetten.
  Jammer dat zelfs wanneer ik vrijwel alle apps die ik kan overzetten naar de SD daadwerkelijk overzet, ik alsnog maar 4 a 5 gb vrij heb op het intern geheugen van de zogenaamde 16gb. Al die ongein apps zoals flipboard, hangouts etc kan je niet verwijderen.

 16. yavuz zegt:

  Ik kan niet updateeeeeeeeen !!!!

  OTA is te druk….kies doe ik niet laptop valt in eens uit….hoelang moet ik wachtennnn…

 17. Maarten zegt:

  Update draait als een zonnetje!
  Wat mij opvalt, is dat wanneer je de telefoon niet gebruikt de batterij ook niet erg snel daalt.
  Eerst was het zicht en merkbaar dat als je s’avonds slaapt de batterij blijft dalen en nu blijft hij meer stabiel.
  Ben benieuwd of andere dat ook hebben en ik dan ook de 48 uur+ kan halen (bij normaal gebruik zoals appen, sms, bellen, internetten enz…) op 1 volle lading waar ik eerst 36 uur+ mee doen kon.

  Nog een Tip waar veel mensen wat aan kunnen hebben ….
  Wi-Fi timer instellen.
  Instellingen > Wi-Fi > (optie knop) Geavanceerd > Wi-Fi Timer
  Automatisch verbinden / verbindingen verbreken met Wi-Fi netwerk

  • clone zegt:

   Bedankt voor de wifi tip maarten, erg handig. Het toestel blijft me verbazen. Had in het begin voortdurend vertragingen bij normaal gebruik. Na de update doet het toestel wat ik had verwacht met een quadcore hardware setup. Smooth…!!

 18. Misja zegt:

  N nadeel is wel dat je in de vergrendelstand nu niet meer de mp3 speler kunt bedienen

 19. santos1986 zegt:

  Vandaag heb ik de update binnengehaald en het klopt inderdaad dat de interface soepeler aanvoelt. Reactie tijd tussen menu’s is merkbaar vlotter dan voorheen.
  Ook als ik de telefoon uit de vergrendel stand haalde gebeurde dit met haperingen die er na de update er niet meer zijn.
  De accu leegloop is na mijn ervaring zeker verbeterd en vooral bij games, plus het feit dat ik van een 2600 mAh accu vermogen overgestapt ben naar een 5800 mAh uitvoering zorgt dit er nu zelf voor dat ik bij regelmatig gebruik prima 7 dagen op een volle accu doe…

  • richard zegt:

   Dat doe je goed 7 dagen op een lading. Ik haal precies een dag. Maar mijn s4 zit dan ook aan m’n hand vast gegroeid! De interface is idd merkbaar sneller. Gelukkig maar 😀

  • Waar heb je die accu gevonden? Ik zou het namelijk wel fijn vinden als ik eens wat langer kon doen op 1 lading 😉

 20. arjan zegt:

  hoi marvin en anderen

  nou ik heb de update ook gedaan maar dat verplaatsen van apps naar de sd kaart werkt dus niet
  bijv. nieuwste gangstar van gameloft is 2,5GB groot en die heb ik op mijn tel staan en dan staat er bij apllicatiebeheer gangstar 4 en dan 51,64MB nou dan kies ik verplaats naar SD kaart en dan heeft hij dat afgerond maar verder veranderd er niks onderin in de blauwe balk waar staat hoeveel ruimte je nog hebt is dus geen 2,5GB bij gekomen hoe kan dat?
  want ga je naar het volgende scherm “op de SD-KAART” en dan staat daar wel gangstar 4 2,51GB met een vinkje er achter maar heb dus geen extra geheugen gekregen
  nu dacht ik “ja ik heb de oplossing” spel er af gooien en dan opnieuw installeren en dan zonder dat ik hem geopend had meteen verplaatsen naar de SD-kaart en dan de data via spel binnen halen in de hoop dat hij dat dan wel op de SD-kaart zou zetten maar dat werkte dus ook niet weer veel interngeheugen er af
  is er iemand die mij hier mee kan helpen? dat zou ik echt heel erg fijn vinden! tnx!

 21. richard zegt:

  De meldingen balk heeft een nieuwe look gekregen. Maar ik heb zelf het idee dat er aan de onderkant van het scherm (homescreen en app tabbladen) er een donker verloop in zit. Meer mensen?

 22. dennis zegt:

  Het camerageluid is eindelijk weg als de telefoon op stil staat met deze nieuwe update!

 23. Edwin W zegt:

  Ik heb de laatste update geïnstalleerd via WIFI,ging prima,er zou ook een aanpassing zijn mbt de camera instellingen deze mis ik.

 24. john559 zegt:

  Nog geenn update binnen niet via wifi en niet via kies.

 25. Ben bij Vodafone.
  Heb hun een mail gestuurd met de vraag wanneer de update android 4.3 eindelijk komt.
  Ben benieuwd of ze reageren 😉

  • Het gaat volgens mij om een andere update!

   • Marvin zegt:

    Inderdaad. De update naar Android 4.3 is weliswaar in de maak, maar voorlopig nog niet aan de orde. De huidige update brengt geen nieuwe Android versie met zich mee.

    • Oops foutje….
     de gewone update dan.
     We wachten maar weer rustig op onze beurt !!
     Bij Kies zie ik geen update staan dus moet wachten tot Vodafone zover is.

 26. yavuz zegt:

  Update binnen gevist via OTA…

 27. richard zegt:

  Een ieder die nog geen update heeft ontvangen, mag blij zijn!!! Na de update gaat mijn batterij zeker de helft sneller leeg. Hoe krijgen ze het voor elkaar!! 26 minuten aan 20 % gebruikt. Samsung weer bedankt.. Ach wat kan je ook verwachten voor een telefoon van 700 euro. Tenminste dat heb ik nog betaald. Nog geen maand na mijn aankoop 100 euro goedkoper en inclusief hoesje van 40 euro. Totaal 140 euro ik vind het wel erg snel gaan hoor die prijsdaling.
  Krijg nu de tip om een paar functies uit te zetten. Voor de update had ik dat toch aan staan!! een update moet een verbetering zijn????? Of heb ik het fout?

  • Willy Wonka zegt:

   Bij mij gaat hij ook sneller leeg dan voorheen. Maar ik heb wel weer de overvloei effecten etc aangezet bii de developer tools.

  • clone zegt:

   Ik denk dat je gelijk hebt over die snelle waarde daling van het toestel. Maar bedenk, samsung wed op meerdere paarden tegelijk. Ze hebben belachelijk veel s4 varianten. De batterijduur is bij mij trouwens verbeterd na de update.

 28. Wat is de nieuwe versie 4.2.2 ? Die heb ik namelijk al een hele tijd.

  • Marvin zegt:

   Niet iedere update brengt een nieuwere versie van Android met zich mee. Samsung zelf voegt ook nieuwe dingen toe, of optimaliseert software zonder dat het onderliggende besturingssysteem vernieuwd wordt.

 29. Mijn s4 kan na de update alleen nog maar via carkit in de auto bellen.
  Als ik bel of gebeld wordt hoor ik niets en de persoon aan de andere kant ook niet.
  Beeld bellen werkt wel dus mic en speaker zijn in orde.
  Donderdag wordt hij opgehaald door kpn smartcare. Ze vermoeden mainboard rip.
  Dus ik baal als een stekker….

  • Vandaag maar weer eens met smartcare aan de lijn gehangen… Mijn S4 is minimaal zeker nog 3 weken van huis. 🙁 Ondetdeel niet leverbaar… Zucht sch!jt zooi.

 30. Elisa zegt:

  Ik krijg sinds de update telkens verzoeken of bepaalde apps (lees een lijst met 40 app namen die ik niet allen ken) toegang mogen krijgen tot mijn google account. Heeft iemand anders dit ook?

 31. update gedaan afgelopen zaterdag en sinds zondagmorgen om de haverklap slaat de telefoon vast gaat uit kan niet meer aan of gaat vanzelf weer aan
  telefoon is nog geen drie maanden oud wordt er niet goed van

 32. ikbennietwijs zegt:

  Update van het weekend binnen gehaald.
  draait soepel.
  Misschien een tip voor de mensen met problemen even je toestel rebooten zo dat hij alles op nieuw in leest en opstart.
  Hier de link met hoe dit te doen.

  https://t-mobile.jive-mobile.com/#jive-document?content=%2Fapi%2Fcore%2Fv2%2Fdocuments%2F5744

 33. Ahmett zegt:

  Pff na die update gaat mijn batterij sneller leeg lijk wel of.tie water drinkk kan iemand.me.helpen ?

 34. Update zonder problemen met OTA binnen gehaald. Na de update wordt mijn S4 erg heet op het deel wat je tegen je oor houdt. Ook de accu gaat snel leeg, bij normaal gebruik zeker een afname van 10% per uur. Spaarstand ingeschakeld, gekeken of er nog app’s open stonden, maar verbruik bleef hoog.

 35. Ik heb ene galaxy s4 van Vodafone, ik krijg de updates niet binnen, geeft aan dat ik de nieuwste versie heb, (zowel OTA als KIES) maar ik kan geen apps naar de SD kaart verplaatsen. Is er een nummer waarmee ik de versie kan vergelijken?

 36. Bij mij geen enkel probleem, wel via KIES moeten updaten.
  Lijkt erop dat S-Planner ook een update heeft gehad. Voorheen vond ik die dramatisch, nu perfect.

 37. Als ik filmpjes op mijn telefoon terug kijk, die ik zelf gemaakt heb, loopt deze steeds vast. Het ligt er dus niet aan dat het filmpje moet bufferen of iets met internet.
  Is dit een bekend probleem?

  Groetjes

 38. R.Brouwers zegt:

  Na de update alleen ellende loopt steeds vast , dit moet toch niet mogen.

 39. john559 zegt:

  Krijg nog steeds de melding de laatste updates zijn al geeinstalleerd.Laatste versie bij mij is van mei.Dus nog maar ff geduld al betwijfel ik of ik de update wel doe als ik al lees hoeveel problemen zich voordoen,met betrekking accuduur endergelijke.

 40. Wat ik wel mis na de update is het verwijdericoontje in de foto galerij. Die stond altijd bovenin bij de icoontjes delen en bewerken etc.. erg jammer. Nu moet het steeds via de menu knop. Hoop dat ie wel weer terugkomt.

 41. Help!! Mijn geluid is ineens weg??? Opstarten of batt eruit wilt ook niet helpen..

  daarnaast heb ik als vodafone ook nog steeds geen update gehad…

 42. leukkk me telefoon gaat niet meer aan , ik werd vanochtend wakker en me tel gaat uit het niets
  niet meer aan, na die update is alles verpest gwn.

 43. Hoe kan ik mijn 8 gb SD kaarte en alles wat erop staat (na update nu dus ook de apps!!!) vervangen naar een 32gb?

  • Via de computer een backup maken van je oude sd kaart (bij voorkeur je sdkaart koppelen zonder je telefoon er tussen) en de backup dan weer plaatsen op je nieuwe sd kaart

 44. Nog steeds geen update meer mensen?

  • Nee heb Vodafone en nog steeds geen update maar misschien komt dat omdat er zoveel problemen met het toestel zijn als er een update is geweest. Ik heb liever meteen een goeie update.

 45. Ik krijg net de update binnen voor mijn Vodafone toestel
  benieuwd

 46. Hier komt nu ook de update binnen op mijn Vodafone toestel. Hoop dat ik na deze update geen last krijg van vreemde verschijnselen.

 47. Bij mij is update ook binnen gekomen via OTA( Vodafone) Tot nu toe geen vreemde dingen gemerkt. De meeste apps kan ik verplaatsen naar de SD kaart.

 48. Robertvenray zegt:

  nog steeds niet binnen, ik hoop dat de update ook mijn speaker probleem oplost. Mocht het niet zo zijn dan moet hij toch echt weer terug naar samsung, dat is dan al voor de derde keer.

 49. Sinds de laatste update heb ik een paar opmerkingen/klachten/kwaliteits- problemen met deze prachtige, maar vooral krachtige telefoon. Sinds de laatste 2 updates heb ik er spijt van dat ik ze heb geïnstalleerd, want het is mij niet duidelijk wat beter is geworden van de functies waar ik al wel gebruik van maakte.

  Bijvoorbeeld;
  A) De geweldige mp3 speler die met een widget snel te besturen is vanaf de vergrendelstand, moet nou keer op keer teruggezocht worden in de tabbladen van de vergrendelstand, terwijl de vergrendelstand voorheen terugkeerde op de laatst bezochte pagina. (heel erg hinderlijk)
  B) De camera die voorheen razendsnel foto’s met een belachelijk hoge kwaliteit maakte, achter elkaar aan met 1 druk op de knop, laat nu met elke foto op zich wachten door ze achteraf te verwerken, alsof ik overal HD foto van maak. Een serie foto’s maken door de knop vast te houden kan ook niet meer tenzij ik 1 van de camera standen uitkies die allemaal net niet doen wat ik wil, en hij voorheen wel keurig kon.
  C) Dit is misschien een kwestie van smaak, maar de het half transparante verloopje als menubalk boven in vind ik erg goedkoop en lelijk lijken. Is er een optie om dit terug te kunnen veranderen?

  Het programmeren van leuke/betere functies voor gebruikers die het onderste uit de kan willen halen is leuk voor optionele updates, maar laat dan de bestaande functionele basis apps intact. Als ik andere mensen wil laten beslissen hoe mijn telefoon werkt, had ik wel een iPhoney genomen.

  Een gebruiksvriendelijkere mp3speler en fototoestel kan ik namelijk voor minder dan €20 bij de aldi kopen en dan is de menustructuur vormgegeven zoals punt C, en dit verwacht ik niet van een high end apparaat zoals de S4.

  • Staat bij je Instellingen van de camera Continu-opnames ingeschakeld? Ik kan dan door knop vast te houden een hele serie achter elkaar maken.

 50. Bij mij werkt gelukkig ook nog alles als voorheen .Soms heb ik wel eens dat hij met scrollen door paginas happert bij aanraking scherm.

 51. Na de update enkele weken terug, lukt het me niet meer om apps te downloaden vanuit de playstore. Het maakt niet uit wat voor grootte de app heeft, veel of weinig mb’s lukt allemaal niet. Bij elke poging krijg ik de foutmelding “Installeren op USB-opslag of SD-card is mislukt.” Iemand dit probleem ook tegen gekomen?? Naar mijn idee heb ik nog ruimte genoeg op mijn SD card (8gb) of is het wellicht een idee/vereiste om een SD met grotere opslag te plaatsen??

 52. Heb de nieuwe update geïnstalleerd en nu valt mijn telefoon steeds uit. Kan hem zelfs niet meer opstarten. Baal hier enorm van

 53. Door de update is de batt van mij echt slecht geworden, heb de telefoon ook continu op spaarstand staan!! Bij 38% van de batt valt telefoon uit krijg hem dan ook niet meer aan alleen als ik de telefoon aan de lader hang!! Heb de telefoon ook weer terug gezet naar de fabrieksinstellingen en alles gewist maar dat helpt niks!!

  • ik ervaar precies hetzelfde probleem word er niet goed van hij de helft van de batterij valt me tel gewoon uit krijg hem ook nie meer aan alleen via de ladel

 54. Ik heb na de laatste update steeds laatst dat mijn foon even vastloopt. Het is wel kort maar zeer irritant. Zijn er meer mensen met dit probleem. En valt er wat aan te doen?

 55. Ik heb nu android 4.3 on mij s4 maar ik heb een andere problems SOFTWARE UPDATE SERVICE IS NIET BESCHRIKBAAR krijg wij dan eens update android 4.4

Laat wat van je horen

*