‘Uitnodiging’ voor onthulling Samsung Galaxy S4 op 4 maart duikt op

Hmm, nu begint het gewoon een beetje vreemd te worden allemaal. Via dezelfde – doorgaans erg betrouwbare – website Sammobile (dezelfde van de persfoto die eerder vandaag opdook) is nu een uitnodiging voor een Samsung Mobile Unpacked evenement opgedoken. Deze uitnodiging laat zonder omhaal weten dat de Samsung Galaxy S4 op 4 maart ter onthulling op het programma staat. In Pyeongchang nota bene.

samsung-galaxy-s4-unpacked-pyeonchang

Het vreemde aan de hele zaak is niet zozeer de uitnodiging – die is zo nep als het maar zijn kan – maar het feit dat deze toch via min of meer serieuze bronnen opduikt. Dat zal dan wel het resultaat zijn van de torenhoge verwachtingen rond de Galaxy S4, en het feit dat iedereen zich lijkt te beseffen dat het om dé smartphone van 2013 gaat. Daardoor lijkt alles nét iets interessanter dan het is.

Op de uitnodiging zelf valt nogal wat aan te merken:

 • Een simpele tekst op een witte achtergrond? Samsung heeft zich de laatste jaren een stuk creatiever getoond in de aanloop naar belangrijke Unpacked evenementen.
 • Samsung benoemt vóór een evenement niet letterlijk welk toestel of apparaat getoond gaat worden, maar plaagt graag met hints en mysterieuze verwijzingen. Beiden ontbreken hier.
 • Waarom zou Samsung op haar uitnodiging ‘Samsung Mobile unpacked’ zetten? Inderdaad, ‘unpacked’ zonder hoofdletter. En dan heb ik het nog niet eens over de slechte grammatica van ‘Invites you to the Samsung Mobile unpacked 2013’.
 • De bijbehorende slogan ‘You think it was the GALAXY’ raakt kant noch wal.
 • De datum 4 maart: eerder vandaag lazen we nog dat de Galaxy S4 niet vóór mei komt. Een onthulling in maart is dan op zijn zachtst gezegd onhandig en onlogisch.
 • Rechtsonder op de uitnodiging staat het logo van de Olympische Spelen die in Pyeongchang gehouden zullen worden. In 2018. Waarom Samsung zich hier nu al mee zou willen associëren is mij een raadsel.
 • Helemaal rechtsonder op de foto is nog een logo van een rondslingerend LG apparaat te zien. Op zich kan dit. Maar het maakt het er allemaal niet geloofwaardiger op.

Zo. Duidelijk? Of mis ik iets belangrijks, en denk je dat deze uitnodiging wel degelijk geloofwaardig zou kunnen zijn?

Reacties

 1. VBezoeker zegt:

  IK STA volkomen achter je!! 😉

 2. Wel vreemd, is dit ook echt geupload door sammobile? of gebruikt iemand gewoon de betrouwbaarheid van de site om ons voor de gek te houden

  • Gepubliceerd door Sammobile, maar naar hun gestuurd door iemand anders… op zich niks vreemds aan, hooguit dat Sammobile het enigszins serieus lijkt/leek te nemen…

Laat wat van je horen

*