Tip: unieke trilpatronen per contactpersoon op je Samsung Galaxy S4

Weet je wat best handig zou zijn? Als je aan het trillen van je Samsung Galaxy S4 kunt herkennen wie er belt, zodat je je toestel gewoon in je broekzak kunt laten zitten – of juist niet -als je met iets anders bezig bent. En je raadt het al: dit kan!

trilpatroon-toewijzen-contact-galaxy-s4

Natuurlijk kun je per contactpersoon een unieke beltoon instellen, maar als je telefoon op stil staat heb je daar niet zoveel aan. En dus kun je ook een trilpatroon toewijzen aan een contactpersoon (of groep, maar dat is iets voor een andere keer). Om dit te doen selecteer je in je telefoonapplicatie een contactpersoon, waarna je helemaal onderin de optie Trilpatroon vindt (1). Tik daarop en je kunt een trilpatroon kiezen uit de lijst met beschikbare patronen.

Standaard is de Galaxy S4 voorzien van een aantal voorgeprogrammeerde trilpatronen, maar veel leuker is het natuurlijk om voor iedereen een uniek patroon zelf te maken – hierdoor kun je een patroon ook makkelijker onthouden (tenminste, dat idee heb ik). Tik dus op Maken (2).

Zodra je in het midden van de cirkel tikt (3) begint het patroon te ‘lopen’ – door in de cirkel te tikken maak je het nieuwe patroon. Als je klaar bent met je gewenste patroon kun je het opnemen stoppen door op Stoppen te tikken (4), óf je maakt de hele cirkel vol tot hij vanzelf stopt. Je kunt nu het gemaakte patroon checken (5), en als je tevreden bent tik je op Opslaan (6).

trilpatroon-maken-samsung-galaxy-s4

 

Zodra je het patroon opgeslagen hebt, verschijnt deze in de lijst met beschikbare patronen waar je hem kunt selecteren en zo dus toewijzen aan de betreffende contactpersoon.

 

 

Reacties

 1. beewee72 zegt:

  Da’s niet nieuw maar wel handig!
  Heeft mijn “ouderwetse” S2 ook.
  Maar met 200 contacten wordt het lastig om ze allemaal uit elkaar te houden….. 😉

 2. Louis zegt:

  Hallo
  Is het ook mogelijk om dit te doen voor sms-berichten?
  Alvast bedankt 🙂

  • Marvin zegt:

   Voor zover ik weet niet – wel kun je per persoon een ander geluidsignaal instellen voor berichten.

   • elien zegt:

    Kan je het sms trilsignaal veranderen ? daarmee bedoel ik van het standaard ( lange versie) naar een korte versie, voor alle contacten gelijk. ik vind dit nergens terug. ik vind dit enkel bij ‘ geluiden’ terug , die vind je bij instellingen. maar de trilinstellingen die je daar vindt, zijn enkel toepasbaar op oproepen en andere meldingen (zoals facebook e.d.)
    bedankt 🙂

 3. En hoe kun je deze patronen weer verwijderen?

 4. elien zegt:

  Kan je een apart trilsignaal maken voor alle smsen? Ik zag bij geluiden dat je trilinstellingen hebt, maar deze gelden enkel voor oproepen en andere meldingen ( zoals facebook e.d.)
  alvast bedankt.
  mvg

Laat wat van je horen

*