Topman Samsung licht materiaalgebruik (van o.a. de Galaxy S4) toe

Jaja, wie heeft het niet al eerder gehoord: Samsung smartphones? Die zijn toch van plastic? Tussen alle lof die Samsung oogt voor de geavanceerde hard- en software die in haar toestellen te vinden is, blijft het een terugkerend onderwerp van discussie. En daarom trok de hoge Samsung bons Y.H. Lee de stoute schoenen aan, en licht het een en ander met betrekking tot Samsung’s materiaalkeuze toe in een gesprek met CNET. Het behoeft natuurlijk geen uitleg dat het impliciete onderwerp van gesprek de Galaxy S4 is.

samsung-galaxy-s4-materiaalgebruik

 

Meneer Lee vertelt dat het esthetische aspect bij Samsung’s designkeuzes weliswaar een rol speelt, maar dat dit niet de enige factor is waar rekening mee wordt gehouden. Naast het feit dat Samsung rekening moet houden met de efficiëntie van het productieproces, is duurzaamheid een belangrijke factor. De kunststoffen die Samsung gebruikt voor de body van bijvoorbeeld de Galaxy S3 en de Note 2 zijn dun en licht, maar flexibel en ontzettend taai. De klap van een val wordt goed opgevangen, in tegenstelling tot een metalen body die de energie direct doorgeeft aan bijvoorbeeld het toch al kwetsbare glazen scherm.

Daarnaast is Samsung één van de weinige fabrikanten die nog steeds vasthoudt aan een batterij die verwisselbaar is. Met een Galaxy smartphone en een extra (opgeladen) batterij op zak kom je het weekend wel door als je gaat kamperen – in tegenstelling tot telefoons waarvan een lege batterij per definitie vraagt om een oplader. Daarnaast wordt de capaciteit van een batterij in de loop van de tijd minder, en is het dus fijn als je deze zonder moeite kunt vervangen. Natuurlijk is een verwijderbare achterklep voorwaarde om de batterij te kunnen verwisselen. Een kunststof achterklep biedt deze mogelijkheid ook zonder minuscule (en lelijke) schroefjes.

Desalniettemin zegt Lee dat Samsung wel degelijk gevoelig is voor het idee dat een high end smartphone ook high end aan behoort te voelen. Volgens hem is het gelukt om met de Galaxy S4 een goede balans te maken tussen duurzaamheid, flexibiliteit, en dit high end gevoel – natuurlijk zonder toe te lichten hoe dit dan gebeurd is. Maar in deze context is de onderstaande tweet aardig, waarin Sammobile ons herinnert aan hun voorspelling dat de Galaxy S4 deels uit kunststof zal bestaan, met een aluminium rand.

samsung-galaxy-s4-glas-aluminium-plastic

 

Al met al moet ik zelf zeggen dat ik nog nooit problemen had met Samsung’s materiaalkeuze. De Galaxy S3 en de Note 2 voelen met hun polycarbonaat body uitermate solide aan. En ik stop mijn smartphones toch in een beschermhoes, dus zelfs al zou ik moeite hebben met het glimmen van het materiaal (wat ik níet heb), er zit tóch een hoes omheen.

(via)

Reacties

 1. kevin zegt:

  De verwisselbare accu’s is één van de grootste pluspunten. En in mijn ogen zou dat zelfs verplicht moeten worden. (of gratis vervanging tot ver buiten de garantie periode). Wel slim want een iPhone 5 is na 5 jaar niet meer te gebruiken immers kan die dan alleen nog maar opstarten en weer afsluiten.

 2. Geheel eens. Ik heb al 2 jaar n Galaxy S2 en wacht nu op de S4. Kunstof behuizing is prima. Heb em al regelmatig laten vallen (ook op beton) en er is steeds niks aan de hand. Hij valt hooguit uit elkaar (achterkant + batterij) maar doet het steeds weer perfect.

  Ook het kunnen vervangen van een batterij is een pré. Zeker als je voor 25 euro een sterkere, originele Samsung accu + passende achterkant kan krijgen. Bij een iphone krijg je voor dat geld heel misschien een usb-kabeltje 🙂

  • Thomas zegt:

   Helemaal mee eens.
   Al laat ik mijn S2 niet zo vaak vallen, is zeggen en schrijven 1 keer gebeurd van niet te gekke hoogte, maar goed, toestel heeft er niets aan overgehouden.

   Grappig detail vind ik overigens dat sommige originele samsung accessoires goedkoper zijn dan de imitatie, bijvoorbeeld de autohouder voor de S2 via mobielbereikbaar.nl . Is weliswaar ‘slechts’ een 6tal euro, maar goed.

   Zolang die maar in zwart leverbaar is. Dat de S3 alleen in wit en blauw leverbaar zou zijn, heeft mij toen de S2 doen laten kiezen. Kocht hem net 2 weken voor de s3 uit kwam, en had besloten daar maar niet op te gaan wachten en gewoon voor mijn eerste keuze te gaan, de S2.

Laat wat van je horen

*