Een paar tips om de batterijduur te verbeteren op je Samsung Galaxy S4

Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat de batterijduur op mijn Samsung Galaxy S4 behoorlijk goed is – ik kom de dag wel door, met redelijk intensief gebruik – lijkt het erop dat Samsung nog niet helemaal klaar is met het optimaliseren van de software van het toestel. Maar tot het moment dat er nieuwe updates komen – en die komen er! – zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de batterijduur van jouw toestel te maximaliseren.

Screenshot_2013-05-04-16-03-29

1 – Gebruik mogelijkheden bewust

Het is misschien een open deur, maar het scheelt heel veel als je alleen die features inschakelt die je ook daadwerkelijk gebruikt. Je kunt dus wel je GPS, Bluetooth, S Beam, NFC, Air Gesture, en Air View aanzetten, maar de meeste hiervan gebruik je toch niet constant. Zet ze dus uit! Hiervoor hoef je niet eindeloos door menu’s te ploegen – de Galaxy S4 heeft een uitgebreide selectie aan sneltoetsen binnen handbereik, helemaal rechtsboven in je notificatiescherm.

Screenshot_2013-05-08-09-35-07

Je kunt daar dan de belangrijkste functies met één druk op de virtuele knop uit- en aanzetten, al naar gelang je ze nodig hebt. Daar vind je ook de Spaarstand, waarover hieronder meer.

Screenshot_2013-05-08-08-33-55

2 – Spaarstand

De simpelste manier om een aantal aanpassingen te doen aan het functioneren van de Galaxy S4 zodat er energie bespaard wordt, is de Spaarstand. Als je deze inschakelt wordt de maximale snelheid van de processor beperkt, het scherm efficiënter aangestuurd, en vibraties uitgezet. Als je in het hierboven getoonde scherm met sneltoetsen de Spaarstand toets wat langer aanraakt, ga je vanzelf naar het bijbehorende menu.

Screenshot_2013-05-08-09-43-26

Ik heb Spaarstand de afgelopen 24 uur uitgeprobeerd, en merk eigenlijk niks van de ‘langzamere’ processor. Ook van het – vermoedelijk – iets minder heldere scherm heb ik niet veel gemerkt. Heb ik wel iets gemerkt van de besparing? Ja, maar verwacht geen plotselinge verdubbeling van de batterijduur. Op de Galaxy S3 zorgde de spaarstand voor een verlenging van de gebruiksduur met 10 tot 20%, en ik denk dat het effect op de Galaxy S4 vergelijkbaar is.

3 – Synchroniseren

Als je op de hoogte wilt blijven van álles, dan kun je natuurlijk je Facebook app, je email en Gmail, de weerwidget, etc. instellen zodat ze zovaak mogelijk checken of er iets nieuws te melden is.

Bedenk wel dat dit flink wat energie gebruikt, ook als je je toestel verder ongebruikt in je broekzak hebt zitten. Als je de Synch. knop uitzet, dan checkt geen enkele app achter jouw rug om of er nog nieuws is – dat spaart natuurlijk aardig wat energie.

4 – Schermhelderheid

Hoe helderder je scherm, hoe meer energie deze verbruikt. Logisch toch? Zorg er dus voor dat je het scherm alleen op de maximale helderheid hebt staan als je dit ook daadwerkelijk nodig hebt. Dit kun je regelen met de helderheidsregelaar in het notificatiescherm (onder het rijtje sneltoetsen). Of zet ‘m op Auto.

5 – Start je toestel een paar keer opnieuw op

Door de manier waarop het Android besturingssysteem in elkaar zit, worden een hoop processen efficiënter naarmate je alles een tijdje gebruikt hebt. In het begin zal alles nog wat meer energie vergen.

Dus: gebruik je nieuwe Galaxy S4 een tijdje, en herstart hem dan een keer. Gebruik ‘m nog wat meer, en start nog een keertje opnieuw. Ik zelf merkte de tweede dag nadat ik mijn Galaxy S4 in gebruik had genomen al flinke verbeteringen in de batterijduur.

6 – Doorloop een paar laadcycli

Her en der valt ook te lezen dat het doorlopen van de eerste paar laadcycli de batterijduur verbetert. Dus: gebruik je Galaxy S4 een paar keer tot ‘ie helemaal leeg is, en laad hem dan weer helemaal op. Soms helpt dit heel erg veel, terwijl het voor anderen amper iets uitmaakt. Maar nooit geschoten is altijd mis, tenslotte.

En verder…

Dit was een beknopt overzicht van manieren om de batterijduur van de Samsung Galaxy S4 te verbeteren. Ongetwijfeld zijn er nog meer. Weet jij er nog één, of meerdere? Laat het hieronder weten! En laat ook even weten welke tips voor jou beter, en minder goed werken. Bijvoorbaat dank!

 

Reacties

 1. Adje zegt:

  Dag Marvin,

  Weer een zeer praktisch artikel!
  Wel even een offtopic vraag als je het niet erg vind, misschien kan jij me helpen (of iemand anders?).
  Gisteren was ik op mijn werk, daar heb ik geen wifi, ineens kwam ik erachter dat AVG antivirus ongevraagd aan het uploaden is. Kan dit toevallig gebeurd zijn of moet ik iets uitschakelen of inschakelen zodat mijn geliefde S4 mij eerst om toestemming vraagt? Doe deze downloads liever thuis op de wifi ook al zijn ze onder de 20 MB.

  Alvast bedankt,
  Adje

  • Vlad zegt:

   Help je eventjes.

   Ga je naar Play store druk je op knop menu> Naar instellingen > Apps automatisch bijwerken.
   Daar kun je kiezen tussen wifi of 3g

   • Marvin zegt:

    Yep!

    • Adje zegt:

     Klopt, die stond inderdaad aan.
     Thanks!

    • Mijn Samsung S4 deed het de eerste maand keurig. Nu haalt is soms het eind van de middag niet als ie ’s morgens netjes vol zat. Ik zal bovenstaande adviezen uitproberen (deels deed ik dat wel), maar zelfs zonder spaarstand en zo moet ie het toch een dag uithouden? NB ik ben echt een ‘light’gebruiker: af en toe even mail of app checken, telefoontje plegen. Meer niet.

     • Inderdaad dat is ook bij mij ik heb toevallig alles uit gezet maar mijn telefoon gaat niet zo lang mee

  • Mijn Samsung galaxy mini S4 kan niet meer opladen, ook niet met een andere lader, ook niet met (identieke) andere batterij uit ander toestel. Heel irritant. Hij is bijna leeg en dat is het dan. Geen idee hoe ik dat nou weer moet oplossen. Nieuw toestel?

   Koos

   • lars visser zegt:

    Nee, een simpele reparatie moet genoeg zijn. Als je een beetje goed ben met elektronica moet je het zelf ook op kunnen lossen, na het nodige gegoogle dan wel. Als je besluit het zelf op te gaan lossen, zorg dan wel dat je zeker weet dat het gene dat jij denkt dat het probleem is ook daadwerkelijk het probleem is. Als elektronica op zo’n kleine schaal 1+1=3 voor jouw is, kan je het beste naar een telefoon reparatie punt gaan. Ook zou kontakt opnemen met samsung geen slechte zet zijn, conform de garantie enzo. Ik hoop dat dit nuttig was.

 2. harun zegt:

  Ik heb gisteren mijn Samsung galaxy s4 gehaald. Had eerst een iphone.ik moet zeggen dat samsung veeeeelll beter is dan iphone.egt een top telefoon!!!! En ik wil marvin bedanken voor alle nieuws dat je met ons gedeeld hebt egt top gedaan man!!!

 3. mitch zegt:

  Bedankt !
  Ik heb gemerkt dat de batterij van 100 % tot rond de 70 % snel leeg gaat en vanaf de 70 een stuk langzamer

 4. Richard zegt:

  Even een vraag.
  Wat is ‘helemaal leeg’?
  Is dat als je nog maar een paar procent hebt of als je telefoon gewoon uitgaat, omdat de batterij helemaal op 0 staat? Ik geloof dat dat laatste niet helemaal goed is voor de telefoon, net zoals dat je de stekker van je computer niet zomaar eruit moet trekken.

  • Dries zegt:

   ik wacht altijd tot dat mijn telefoon op 1 % staat, en dan weer tot 100% laden

   laat hem zelf ook nooit uitvallen

 5. Mitch90_ zegt:

  Marvin

  Welke tips kunnen we binnekort van je verwachten! Heb er al een paar gebruikt en echt ideaal! TOP!

  Misschien zijn er ook tips voor onnodig MB verbruik van sommige apps die je niet dagelijks gebruikt???

 6. zstef zegt:

  Stopt die met laden als die de 100%bereikt? Als k em snachts oplaad dan laadt die na 100% nog een tijdje tot ik wakker wordt…is dat slecht voor je batterij? Heb gehoord dat sommige automatisch stoppen net laden wnr die vol is

 7. Isabel zegt:

  Sinds vandaag dan eindelijk mijn S4 in handen. Kom nog van de eerste S af en wat een verbeteringen! Alleen nu wil ik dus uitzetten dat hij continue op de achtergrond synchroniseert met alles uitzetten. Op de S1 was dat makkelijk te vinden onder instellingen, hier toch iets moeilijker. Je hebt het over ‘de Synch. knop helemaal uitzetten’.. Waar is de Synchknop en wat versta jij onder het sneltoetsenvenster? :’)

  • Marvin zegt:

   Dat venster dat je op je scherm van bovenaf naar beneden tevoorschijn kunt vegen is het notificatiescherm 🙂 Als je dat doet, en de toets in de rechterbovenhoek aanraakt krijg je alle sneltoetsen te zien… Daar zit er ook eentje tussen die “Synch.” heet.

 8. Olger zegt:

  Hier was het vooral de locatieservice die stroom vrat. Ik had een verbruik van 26% (!!) van de locatieservice. Nu zet ik die alleen aan als ik het nodig heb voor navigatie of runkeeper.

 9. Sander zegt:

  Wat je ook doet de levensduur van de accu blijft bijzonder slecht.

 10. Angelo zegt:

  Je kan ook met twee vingers je notificatiescherm naar beneden schuiven, dan zie je direct alle sneltoetsen!

 11. Hallo,

  Ik heb sinds vandaag de 4 in mijn bezit en ik zag dat ik een mooie achtergrond had waar het weer in was verwerkt…..helaas heb ik deze per ongeluk gewist en is deze niet meer terug te vinden!

  Enig idee hoe ik dit “weer”, weer terug kan krijgen als achtergrond?

  • Fikri zegt:

   achtergrond van de startscherm of vergrendelscherm?? probeer dit: ga naar instellingen -> display -> achtergrond -> daar kan je de achtergrond van de start en / of de vergrendelscherm aanpassen

 12. Op mijn startscherm. Het trucje wat jij beschrijft werkt helaas niet!

  • Fikri zegt:

   oh dat klinkt als een widget… ga naar de applicaties… dan zie je boven apps en widgets kies widgets … blader naar (tenminste op mijn toestel) naar de laatste pagina en kies “weer” (4×2). dan moet je m weer terug zien

 13. Bennie zegt:

  Je kan ook de url kopen: opendeursamsungs4tips 🙂

 14. Bedankt! Het is gelukt, heb hem weer terug!

 15. Ellen zegt:

  Hoi,
  Heb ook de 4 na afscheid genomen te hebben van mijn S1. Om de batterij van mijn 1 te sparen ging ik regelmatig naar ‘actieve applicaties’en sloot deze. Tevens ook bij RAM geheugen sloot ik de achtergrondprocessen. Echter nu bij de 4 staat hier een hele lijst en durf ik niet alles te sluiten. Kan iemand me hierbij raad geven?
  Groetjes

 16. dennis zegt:

  wanneer je de startknop een tijd ingedrukt houdt krijg je te zien welke apps je allemaal open hebt staan, deze kan de dan allemaal afsluiten

  • Ellen zegt:

   Heel erg bedankt Dennis!!

  • Beste Dennis,

   Ik heb een vraag hierover. Met mijn S2 als ik dan rechtsonder op “terug” drukte sloot de app zich standaard af. Nu bij mijn S4 blijft alles wat ik even heb open gehad (ook als ik per ongeluk op een app drukte) blijft dit open staan. Zwwar irritant, want dit vreet aan mijn batterij.
   Is dit niet aan te passen?

   Groetjes Lesley

   • anoniem zegt:

    zoals hij al zei, je menuknop een tijdje ingedrukt houden. je ziet dan een lijst van apps die openstaan. als je een specefieke app wilt sluiten, moet je de app naar links vegen. wil je ze allemaal tegelijk sluiten, druk je op het rechterknopje ondersan. (bij mij ziet het eruit als drie streepjes met daarnaast een kruisje, op mijn vorige mobiel was het volgens mij een prullebakje.)

    ano

 17. pedro zegt:

  Marvin, hoe kan je met dat synchroniseren afzonderlijk de apps aan en uit zetten?

  Bij mij gaat ie bv bij email vragen of ik mijn email account in wil stellen…

  Bvd

 18. liomel zegt:

  Hoe krijg je die apps uit dan met dan synchroniseren

 19. Jeroen Brummer zegt:

  OP mijn vorige toestel kon ik onder accuinstellingen een schema instellen met piek en dal tijden voor datagebruik. Bijv. tussen 23.00 uur en 7.00 uur alleen maar handmatig dataverbinding met als gevolg dat hij niet de hele nacht ligt te syncen.

  Weet ieman of dit ook met de S4 kan?

 20. Lucas Camps zegt:

  Het notificatiescherm open je door in bovenkant scherm met 1 vinger naar beneden te trekken.
  Wellicht weten enkelen van jullie dit niet maar om het scherm met alle sneltoetsen te openen doe je hetzelfde maar dan met 2 vingers………

 21. jokertje zegt:

  miijn batterij loopt dan niet snel leeg en dan weer wel binnen 6 uur na niet gebruikt te hebben
  als ik de telefoon gebruik tijdens het laden is hij dan zo snel leeg

  heb nu wel synchroniseren uit gezet
  en zal ook de andere tips gaan gebruiken en hopen dat het dan opgelost is’

  of is de telefoon stuk of de batterij hoop dat jullie het weten

  gr joke

 22. Het automatisch scherm dimmen ook uitzetten, voor besparing.
  doe dit gewoon handmatig als het te donker of te vel voor je is.
  start met laagste je zal merken dat in de meeste gevallen gewoon zo kan laten staan
  wat zuinigst is

 23. Samsung is inderdaad nog lang niet klaar met de Galaxy. Ik ben er wel helemaal klaar mee!
  Als ik zoek naar oplossingen voor problemen met batterijduur, traag scrollen, slecht geluid bij bellen, onlogische menu’s en wat er allemaal halfslachtig is ingepropt door Samsung, dan moet ik de boel rooten, dit NIET doen dat WEL doen… Ik wil geen toestel waarvan ik hoop dat ie het blijft doen, ik wil een toestel dat het altijd doet en met respect voor de gebruiker ontworpen is. mijn galaxy is 4 weken oud, je kan hem op marktplaats overnemen en ik heb morgen de smartphone die het altijd doet, de IPhone 5!

  • Christiaan zegt:

   Truus,
   Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben met mijn nieuwe S4, en de batterij houd het wel een aantal dagen ook al heb ik hem al 1.5 jaar. Misschien ben je niet zo goed met dit soort dingen

 24. Vladimir zegt:

  Hoi

  Iemand ervaring met de 2x Battery Saver app? Heb ergens gelezen dat het ten zeerste is aanbevolen maar niet alle reviews op de Google Play store zo positief zijn 🙂

  Alvast bedankt

 25. Marvin Roeleveld zegt:

  Goedenavond allen,

  Ook ik ben in het bezit van de samsung s4. Totaal geen problemen met het apparaat, ben juist erg blij met alle functies!
  Totdat ik de laatste update geïnstalleerd had en toen begon de ellende.
  Op het moment dat ik rond de 80% batterij heb valt het apparaat uit en geeft hij aan dat ik nog 2% batterij over heb.
  Vrij irritant uiteraard en vrijwel onbruikbaar nu.

  Heeft iemand dit probleem ook of heeft iemand tips?
  Alvast enorm bedankt!
  Mvg Marvin.

 26. Dat van die batterij helemaal leeg laten lopen zou ik dus afraden.
  het is lithium battery, dus gewoon lekker blijven laden.
  Zorg gewoon dat je bij 15 procent al gaat laden.
  niet helemaal leeg dus.

  • Oke Dirk maar waarom dan? (ben zelf totaal niet technisch aangelegd namelijk!)

   Daarnaast heb ik ook een vraag, eentje die hier eerder werd gesteld door iemand maar ik geloof niet werd beantwoord. 😉

   Ik heb vaker gehoord dat als de batterij opgeladen is dat ie dan uit de oplader moet en niet laten zitten. Terwijl ik eerder met mn s2 juist altijd hele nacht liet zitten in de oplader. Klopt dit? Of is het beter voor de batterij als je hem oplaadt tot ie vol is en dan uit de oplader haalt?
   Daarnaast ook of het uitmaakt dat als ik hem op bijv. 50% weer helemaal ga opladen, of dat ik hem zo laag mogelijk moet laden worden om op te laden? Dat is namelijk ook iets dat ik heb gehoord.

   MVG, Nick

 27. Hoi Nick
  Ja we herinneren ons allemaal nog wel vroeger toen de mobieltjes opkwamen.
  dat de verkoper zei, eerst de batterij ontladen en dan helemaal opladen.
  dat was een ander soort batterij, nikkel cadmium, die hebben een zogenaamde geheugenfunctie.
  Nu met die lithium batterijen zorgt een regelsysteem in je telefoon daarvoor, dus je telefoon zal uitvallen wanneer er erg weinig stroom over is. want anders kunnen ze onherstelbaar beschadigd raken.
  Dus in principe zorgt je telefoon dat dat niet gebeurt, maar het blijft aan te raden om zeker vanaf 10 a 15% weer op te gaan laden.
  Als je batterij vol is geeft dat regelsysteem het ook aan. ik weet niet precies of hij dan doorlaad, ik denk t niet. maar omdat je batterij toch weer wat stroom verliest denk ik dat die steeds toch weer even bijlaadt.
  Dat is inderdaad niet goed voor de levensduur.
  Maar ik zou zeggen gewoon lekker laden wanneer jij wil.
  en probeer te voorkomen dat die te lang aan de lader ligt

 28. Hallo,
  Ik heb nu al een paar maand de S4 en ben er wel blij mee maar begin mij toch te storen aan 1feit.
  Als iemand op facebook een uitnodiging tot een spel, eenreactie op mijn status,…. stuurt dan krijg ik elke keer een beltoon. Die is dan nog dezelfde dan mijn berichten waardoor ik steeds denk dat ik een sms krijg. Weet iemand hoe ik dat facebook toontje uitschakel zonder de andere signalen te verliezen?

  • Hoi Ronny
   Heeft Facebookapp geen instellingen?
   Dus als je in de Facebook app bent en je drukt op de linkertoets van je telefoon krijg je denk ik instellingen en moet je even kijken voor meldingsinstellingen.
   Weet het niet zeker want heb geen facebook gelukkig. 🙂
   Maar er zou een instellingen menu in moeten zitten.

   • wollevie zegt:

    Klopt inderdaad a ls je in de betreffende app bent en links clickt kies je instellingen en kun je
    eventuele vinkjes die er staan bij meldingen, trillen en led lichtjesmelding simpel uitzetten (vinkjes weghalen) en hoppa zaak geregeld en geluid weg voor die betrffende app. 🙂

 29. Heeft iemand hier ervaringen met de app Battery Doctor?
  Is het handig en heeft het een toegevoegde waarde voor de batterijduur van de S4.
  Ik heb nu de Battery doctor erop zitten en de Advanced Task Killer. Ik vraag me af of het niet teveel van het goede is en of ik beter zelf niet gewoon handmatig alles in de gaten kan houden zoals apps handmatig via de homekop zelf uitschakelen en schermfelheid , data en of wifi zelf aanpassen wannneer het nodig is.
  Ben benieuwd naar jullie ervaringen

  • Taskkiller zou ik zoiezo afraden.
   Android regelt het prima zelf.
   Je apps op de achtergrond die je vaak gebruikt lekker in het geheugen laten.
   Ik zou gewoon zelf handmatig de belichting niet te hoog als t niet nodig is. Spaarstand aan. Want hij draait prima en soepel met spaarstand.
   Gps uit als je niet nodig heb.
   Bluetooth etcetera.
   Dus gewoon aan wat je nodig hebt de rest hoeft niet aan toch.

  • wollevie zegt:

   Ik heb de BatteryGuru van snapdragon erop gezet (is van dezelfde makers als de processor heb ik mij laten vertellen 🙂 en nadat deze app. zich enkele dagen in je telefoongedrag en het bellen, etc van de gebruik(st)er heeft verdiept gaat app het regelen. Mijn indruk tot nu toe is gelijkende een verbetering. succes!

 30. mustafa zegt:

  mijn samsung is helemaal leeg maar ik kan hem ook niet laden want op de scheerm staat dat ik moet de applicatie verwijderen en zo plssss help me

 31. Hallo,

  Wil je graag de bluetooth gebruiken met je carkid, dan is het een grote teleurstelling. Elke 41sec valt de connectie weg. Heel soms niet, maar dan heb je na een minuut een half toch prijs… de ontvangst is ook bijzonder slecht! Ik heb hiervoor een nieuwe s4 mini gekregen en je raad het nooit….dezelfde problemen! Het rare is, hij krijgt dit pas na een dag of 2. In het begin lijkt alles ok. Ik rij met een citroën, misschien werken de twee niet goed samen, geen idee!? In elk geval meer dan 2 of 3 blokjes ontvangst heeft hij nooit en een gesprek voeren is dus zeer frustrerend. Toch 1 lichtpuntje, ik mag hem terug brengen naar coolblue (waar ik hem heb gekocht) en krijg mijn geld gewoon terug. Oef!
  2 keer nadenken dus voor je deze koopt, want veel problemen met de Samsung Galaxy S4 mini.

 32. Johan Clement zegt:

  Mijn batterij wordt de laatste tijd heel erg heet. Sindsdien gaat mijn accu nog maar net een dag mee. Wie heeft daar al vaker last van gehad? En wat kun je er aan doen?
  Mvg Johan

 33. samantha zegt:

  Hallo,
  Mijn batterij gaat ook vrij snel leeg helaas.. Ik heb al wat tips opgevolgd, dus ben benieuwd!
  Ik vroeg me alleen af of je ook in plaats van 24/7 non stop synchroniseren ook om bijvoorbeeld het half of heel uur kan synchroniseren?

  Alvast bedankt

 34. Saskia Hulsman zegt:

  Ik heb sinds donderdag een Samsung Galaxy S4. Nu lijkt het wel of de telefoon de hele tijd in de dim-stand staat. Normaal gesproken heb je een helder scherm als je met de telefoon werkt en voordat deze in de zwarte stand springt, komt er een dim-stand (lichtere-stand) in beeld. Nu heb ik de hele tijd de lichtere stand. Enig idee hoe dit weer gewijzigd kan worden naar de heldere stand?

 35. Batterij never nooit onder de 15% laten komen!!! Dit verslechterd je batterij elke keer een klein beetje en als het vaak voorkomt een lange geduurende tijd dan heb je een zwakke batterij… dat je je accu helemaal leeg moet laten lopen zijn fabeltjes van vroeger

 36. Ik heb een samsung galaxy s4 sinds 3 mnd maar mijn tel valt ong bij 30, 40% uit ligt het aan me batterij die naar ze klote is of is het iets anders

  • Romaijsa zegt:

   Je accu is versleten, de accu’s van de S4 zijn niet bepaald goed hoorde ik. Maar je krijgt van Samsung gratis een nieuwe. Of die beter is dan je eerste weet ik niet. Moet je even googlen naar de reviews.

 37. Ik heb ook een S4 sinds een paar weken, maar mijn batterij redt het echt niet de hele dag.
  Heb de tips van hierboven al opgevolgd. Bij batterij verbruik zegt hij dat 59% van het verbruik naar het scherm gaat, is dit niet extreem veel?

  Ik luister geen muziek op mijn telefoon, en app, fb, en snapchat alleen overdag.
  En toch red ik het niet om de hele dag met mijn telefoon te kunnen zonder hem bij te laden.

 38. Romaijsa zegt:

  Voor de mensen die een probleem met de batterijduur hebben, Samsung heeft laatste zelf bekend gemaakt dat de S4 accu helemaal naar de maan is. Hij gaat heel snel leeg en raakt opgezwollen. Je krijgt dan gratis een nieuwe accu.

  Ik heb heb net een 1 dag en ik weet niet of de batterij lang meegaat maar zo voel het helaas niet. na 4-5 minuten op de tel te zitten is er al 1% minder.

  • stefke zegt:

   Waar kan ik zo’n gratis accu aanvragen? Mijn accu krijg ik helemaal niet meer opgeladen,zelfs na een hele nacht aan de stroom gehangen te hebben…lijkt wel alsof die zelfs helemaal leeggezogen wordt als die aan de snoer hangt… En gloeiendheet….. !! Nee,vind het hele accuverhaal van Samsung maar niks!!

 39. Hallo,

  IK ben sins drie weken in het bezit van een S4. Ik vind het een goed toestel maar helaas valt
  Mijn telefoon steeds uit. Wat kan ik er aan doen?

  Groet,

 40. Hallo

  Ik heb Samsung s4 nu al 2 maanden maar de laatste 2 weken begint die raar te doen de batterij is nog vol maar die gaat vanzelf uiteen als ik hem terug aanzet krijg een ronde symbool met streep op en dan valt die weer uit. Als ik hem nadien oplaad werkt die wel perfect maar wanneer ik de sticker van opladen af doe valt die weer uit.

  Wat kan ik voor doen?

  Groetjes

 41. edwin zegt:

  Ik heb energiebesparing geactiveerd
  Ik krijg nu iedere keer bij meldingen een groen hootntje dat hij geactiveerd is
  Nu wil ik hem uitschakelen
  Maar zie daat geen mogelijkheid toe
  Kan iemand mij helpen
  Edwin

 42. nico den hertog zegt:

  Alle mobiele telefoons gebruiken meer stroom als je alles aanhebt staan dan de lader aankan. De batterij loopt leeg. Ik gebruik hem intensief, tegelijk als wifi hotspot route planner etc. Ik heb een speciale voeding ontwikkeld die rechtstreeks de accu klemmen voedt waardoor er onbeperkt gebruik middels een voeding mogelijk is. Denk aan wifispot. AIS zender, auto/scheeps navigatie.

 43. desiree zegt:

  Hallo,

  ik heb al een tijdje mijn s3, nou zit ik met het volgende probleem; op mijn achtergrond heb ik whatsapp en facebook en twitter etc. Staan, zogau ik naar een app/internetpagina ga met een witte achtergrond, blijf ik deze achtergrond icoons vaag in beeld zien, je ziet alleen de zwarte lijnen, maar ze blijven continu in beeld, iemand enig idee hoe dit kan? Word er nu al gek van… haha.
  Hoor graag van jullie!

  Groetjes!

  • Joey zegt:

   Jij hebt last van Ghosting,

   misschien moet je de app screen adjuster installeren en dan op +5 zetten
   Heb het gelezen in een artikeltje weet niet of het werkt!

 44. hallo

  ik heb mijn galaxy s4 nu sinds dec 2013 ong 4 maanden dus.
  De eerste 2 a 3 maanden kon ik ong anderhalf tot 2 dagen doen met de accu maar nu nog maar 10 a 12 uur zonder het toestel te gebruiken.
  Heb al een nieuwe accu gekregen maar probleem blijft.
  Volgens smart care van telfort is het een software probleem.
  moest hem terugzetten naar fabrieks instellingen en niet de back up op de telefoon aan te vinken.
  Dat heb ik gedaan en nu is de telefoon dus in fabrieks opstelling alles staat uit wat ik niet nodig heb,hij staat op spaarstand,en is verder nog niks op geinstalleerd.
  En zelfs zo is het verlies van de accu in een nacht 50%,en dan wordt de telefoon dus niet gebruikt.
  Dit kan toch niet normaal zijn lijkt mij.
  Het is een lease toestel dus toch nog maar is telfort bellen?

  Of contact opnemen met samsung.

  Ik vind het verder een heel fijn toestel ,heb hiervoor een s2 gehad en die vond ik al fijn maar was wel heel snel leeg en dat is deze s4 nu dus ook en dat is toch wel jammer.

  Graag advies ,wat zouden jullie nog kunnen zeggen over de levensduur van deze accu

  groetjes

  • Joey zegt:

   Gooi je onnodige apps eraf,
   zet exchange service zo laag mogelijk ( dus al je account NIET automatisch laten synchroniseren)

   Hier een lijst van de apps die ik heb uitgeschakeld: ChatON, DioDictService, Dropbox, Flipboard, Google Play Books, Google Play Games, Google Play Magazines, Google Play Music, Google Search, Google tekst-naar-spraak enz.., Google +, Group play, Hangouts, HP print service plug in, S-Health (verbruikt zeer veel stroom) S-voice, Samsung Books, Samsung print service, Sensorservice, Story album, Trip advisor, Weather widget.

   mijn geheugen en batterij werd aanzienlijk beter, heb dit ook bij een normale S4 gedaan werkt precies hetzelfde.

   Probeer en aantal widgets zo klein mogelijk te houden!

 45. freestyler zegt:

  Ik heb de s4 mini die ook om de paar uur vanzelf uitgaat dit Is zeer irritant omdat ik hem ook als wekker gebruik kan het zijn dat ik een instelling verkeerd heb staan dat hij dit doet?

  Ik heb al gezocht bij slaap stand of hij hem uit besparing uitzet maar kan hier niks vinden.

 46. Ik heb nu een Samsung Galaxy S4 in bezit maar vergeten de eerste keer volledig op te laden.
  Hij was namelijk al voor 80% geladen.
  Kan dit kwaad?

 47. Joey zegt:

  Ik heb een Samsung Galaxy S4 Active, dus eentje met uitneembare batterij,
  Nu heb ik mijn data/batterij gebruik flink gereduceerd de afgelopen tijd d.m.v. S-health (25%) en Samsung Exchanger (34%) uit te schakelen of gedwongen te stoppen, ik gebruik namelijk geen van beide!

  Nu wordt mijn batterij tijdens het opladen wel extreem heet! kan dit kwaad?
  Ik heb ergens gelezen, ik dacht in de handleiding, dat dit normaal is?

  Mvg

  • Matijn schots zegt:

   ik heb mijn toestel nu een jaar ofzo en nog nooit warm/heet geweest dus denk dat het niet goed is..

   mijn toestel laad alleen maar op als ie uitgeschakeld is:( weet jij hier iets over?

   • Joey zegt:

    Ik laad mijn telefoon ook alleen maar op wanneer deze uitgeschakeld is, mijn batterij is dan namelijk veel sneller vol, erg heet worden doet die nu ook niet meer, ik denk dat dit slechts was omdat ik de telefoon net had.

 48. Matijn schots zegt:

  HELP! mijn s4 laad alleen nog maar op als ie uitgeschakeld is.. als ik hem een nacht aan de lader heb gehad zit ie ongeveer 60 procent vol… als ie dus uitgeschakeld is en ik leg hem aan de lader krijgt ie ff een beetje stroom (trilt ie en komt er een batterij in beeld) en daarna valt ie gelijk weer uit. dat herhaalt zich de hele tijd…

  ik hoor graag wat

  • Joey zegt:

   Het kan zijn dat je telefoon meer stroom verbruikt dan dat er binnen komt?
   Ik weet ook niet of het kan. Ik dacht dat als er misschien zoveel apps op de achtergrond bezig zijn dat je telefoon blijvend bezig is met alles te monitoren en refreshen enz…
   Wat ik heb gedaan aan mijn telefoon is alle onnodige apps uitgeschakeld:
   Hier volgt een lijst van apps die ik heb uitgeschakeld:
   ChatON, DioDictService, Dropbox, Flipboard, Google Play Books, Google Play Games, Google Play Magazines, Google Play Music, Google Search, Google tekst-naar-spraak enz.., Google +, Group play, Hangouts, HP print service plug in, S-Health (verbruikt zeer veel stroom) S-voice, Samsung Books, Samsung print service, Sensorservice, Story album, Trip advisor, Weather widget.

   Deze staan allemaal uitgeschakeld, hierdoor kan ik makkelijk 2 dagen doen met mijn batterij (wel op spaarstand) Je cpu heeft namelijk niet zoveel snelheid nodig doordat al deze apps zijn uitgeschakeld. ik ben met apparaatgeheugen van 1.9Gb naar 1.3GB gegaan d.m.v. apps definitief uit te schakelen die ik toch nooit gebruik
   Mijn apparaat draait op 21% scherm en 13% Android systeem de rest zijn de gebruikelijke apps fb en whatsapp die allebei rond de 7% zitten.

   Ook niet onbelangrijk is dat exchange service bij mij eerst op 34% batterijverbruik zat.. door je email en alles andere account NIET automatisch te laten synchroniseren bespaar je heel veel batterij en geheugen.

   Al met al mooie telefoon samsung galaxy s4 maar er zit een hoop overtollige troep op die je gelukkig uit kan zetten zodat je telefoon optimaal presteert!

   Ik heb S4 van een collega opnieuw ingedeeld en apps verwijderd, die zij ook dat de batterij en geheugen prestaties aanzienlijk zijn verbeterd!!

   Ook voor de nieuwe S5 zal dit van belang zijn, wil je optimale prestaties, schakel alles eruit wat je niet gebruikt!!! samsung en google pleuren en zoveel standaard apps in dat je mob batterij snoept en onnodig veel geheugen verbruikt!

   Ik hoop dat deze info jou en de rest heeft geholpen!

 49. Het scherm van mijn toestel (Galaxy S4) wordt af en toe erg heet en de batterij loopt leeg.

  Komt deze vaak voor of is het een technische probleem?

  al vast bedankt.
  said

 50. Op FB krijg ik steeds allemaal meldingen van PetFlow met filmpjes enzo. Weet iemand hoe ik dat af/uit kan zetten? Ik zie liever wat mijn vrienden hebben gepost.

 51. Hallo,

  ik merk dat wanneer mijn batterij onder de 20% komt de Synchronisatie automatisch wordt uitgezet. Weet iemand waar ik deze door kan laten gaan?

 52. Hallo iedereen,

  Ik heb sinds februari dit jaar mijn s4, nu heb ik hier gelezen dat iemand het probleem had dat wanneer die zijn gsm oplaadt, de batterij warm wordt. Dit is soms ook het geval bij mij, hij voelt dan gewoon een beetje warmer aan… Nu heb ik hier ook gelezen dat je een nieuwe batterij krijgt van samsung als deze denk ik volgens mij, de mijne niet meer super goed werkt…
  Hoe kan je dat dan regelen voor een nieuwe batterij, naar de winkel gaan of?

  Alvast bedankt!

 53. Ben van Rossum zegt:

  Hallo allemaal,

  Ik heb dan een Samsung Galaxy S4 Mini, maar ik heb de pech dat ik de batterij iedere dag moet opladen omdat de batterij bijna leeg is iedere dag. Dan kan ik wel een neuwe batterij kopen maar als er iets aan te doen is dan hoor ik dat graag.

 54. Leynen Eddy zegt:

  Heb ook al verschillende problemen met mijn s4 mini bij het opladen heb al en andere batterij gekocht. Moet hem zelfs 2 maal per dag opladen ook word hij soms heel warm >

 55. Hallo,

  Ik heb een vraag op het toestel kom iker niet uit. Als ik mijn telefoon oplaad de s4 dan zie je hoeveel procent hij al is opgeladen. Maar op de S3 minni van mijn dochter zie ik dat weer niet staan. En het is juist zo handig. Wel de batterij teken maar dus niet hoeveel procent. Wie oh wie weet hier het antwoord op of wat moet ik doen……

 56. patrick zegt:

  Hallo ik heb nu een ongeveer een jaar een samsung s4. Op zich zelf een mooi toestel alleen de accu aan het begin kon ik bijna een dag met de accu en nu zit die sins de laatste half jaar gemiddeld 15 tot 16 uur per dag aan de lader dit kan toch niet normaal zijn of licht dat aan mij. Heb ook van alles geprobeerd maar niks lijkt te help om de accu duur te verlengen. Soms word die ook erg heet ongeacht als die aan staat of uit .

 57. Ik heb ook een vraag.
  Mijn batterij laadt niet meer goed op. Als ik hem ’s nachts aan de lader leg dan houd ik bij op hoeveel het staat. Gisteravond was dat bijvoorbeeld 55%.
  Ik heb hem uitgezet en aan de lader gelegd, maar vanochtend stond hij op 14%.
  Dat is toch raar, aangezien het de hele nacht uit heeft gestaan en aan de lader heeft gelegen?
  Hij geeft overigens wel continu het oplaad bliksemschichtje aan.
  Ik heb al een nieuwe batterij gekocht, maar weer precies hetzelfde.
  Wat moet ik hiermee doen?

 58. Mijn echtgenote heeft onlangs een Galaxy S aangekocht en heeft daarbij nog niets anders dan miserie gehad. Wij zijn terug naar de winkel geweest, die hebben dan opgestuurd voor nazicht, en hebben nieuwe software opgezet. Maar het toestel bleef warm lopen tot overmaat van ramp werkt de simkaart NIET meer.Kan iemand mij helpen met dit probleem.

 59. Klaas de Jong zegt:

  Als ik op mijn S4 in de auto een navigatie-app (Here) draai, dan laadt hij niet bij. Het bliksempje staat aan, dus hij laadt wel, maar te weinig als de navigatie ook aanstaat. Ik heb een 2.1 amp opladertje dus dat moet voldoende zijn.
  Heeft iemand een tip??

 60. Bart van Leeuwen zegt:

  Ik gebruik al jaren een poweraccu met al mijn Samsung galaxy toestellen, eerst de S2 daarna de S4 en nu ook weer voor mijn nieuwe S5. De originele accu heb ik bij de laatste twee toestellen zelfs gewoon in de verpakking gelaten (Altijd een goed verkooppunt op marktplaats:”Accu nog nooit gebruikt” 🙂 ) . Eerst rechtstreeks in China besteld, maar de laatste accu heb ik bij leka-trading gekocht bijna dezelfde prijs.

 61. Hallo,

  Wie kan mij helpen. Mijn S4 gaat niet meer in standby stand.
  Het beeld wordt een halve seconde zwart en gaat daarna gewoon weer aan.
  hoe kan ik dit verhelpen?

 62. Is het erg om je mobiel boven de 30 of 20% op te laden? Of niet? Plz reactie

 63. ik heb een samsung galaxy trend 2 lite
  ik had energiebesparingmodus aangezet sinsdien start hij niet meer op

  Iemand Tips ?

Laat wat van je horen

*