Tip: woorden uit het woordenboek van de Samsung Galaxy S4 wissen

Stel, je bent spion. Regelmatig stuur je met je Samsung Galaxy S4 emails of Whatsappberichten met ontzettend geheime codewoorden erin. Je merkt dan na een tijdje dat – als je die ontzettend geheime codewoorden vaker typt – dat je toestel ze begint te onthouden, dwz. ze duiken op in het voorspellende venster boven je toetsenbord zodra je de eerste paar letters ervan intypt. Zaak dus om ze te verwijderen. Kan dat? Ja, dat kan!

samsung-galaxy-s4-woordenboek-woord-wissen

Oké, vooruit – de meeste mensen zijn geen spion. En toch krijg ik regelmatig de vraag hoe je woorden uit het woordenboek kunt verwijderen. Dat is dus vrij simpel. Typ ergens het (begin van het) woord in dat je eruit wilt hebben (1). Zodra deze dan in het voorspellende venster verschijnt, raak je het woord daar met je vinger wat langer aan (2). Je Galaxy S4 vraagt dan of dit woord uit het woordenboek moet worden gewist (3) – of nouja, hij vraagt of het uit geleerde woorden moet worden verwijderd, maar daarbij krijg ik altijd het gevoel alsof ik alleen hele geleerde woorden zoals Varanus komodoensis mag wissen.

Hoe het ook zij: het is dus heel simpel om het woordenboek van de Galaxy S4 op te schonen.

Reacties

 1. Hoi Marvin,
  heb een vraag betreft de alarm… misschien is het meer een Android issue dan een Samsung issue… maar ik vraag het toch.
  bij mijn vorige toestel, een nokia E7, ging de alarm altijd af op de ingestelde tijd, ongeacht of ik mijn telefoon uit had of niet. Maar bij mijn S4 gaat ie alleen af als mijn telefoon aanstaat. Dus als mijn telefoon uitstaat gaat mijn alarm niet af. Is daar een instelling voor? of is het een gebrek van Android? Wel jammer… want als je ’s nachts niet gestoord wil worden doe je je telfoon gewoon uit, maar als je alarm dan niet afgaat dan is dat minder.

  Groeten,
  Fikri

  • Bij mijn weten geldt (helaas) bij zo’n beetje alle moderne smartphones tegenwoordig dat uit ook echt uit is. En er dus ook geen alarm af kan gaan. Wat je wel kunt doen is de Vliegtuigstand inschakelen: daarmee zet je álle verbindingen van het toestel uit, en zul je dus ook niet meer gestoord worden door oproepen, emails en andere berichten. Je vindt Vliegtuigstand als je je notificatiebalk met twee vingers naar beneden veegt, zodat je alle sneltoetsen te zien krijgt: daar zit dan een toets voor Vliegtuigstand tussen.

   • oh ok… dus gewoon vliegtuigstand activeren… tnx voor de tip. maar inderdaad jammer dat de alarm zichzelf niet activeert als het uit is… zou mooi zijn… en bespaart ook je batterij. maar ja t’is niet altijd feest he.
    nogmaals bedankt

    • Wat je ook kan doen is het geluid muten. En als die op mute mode ataat dat je m wat langer aandrukt zodat je automatisch naar instellingen gaat voor geluid.

     Als je daar hebt kun je dingen veranderen voor als het in de mode mute staat. Je kan meldingen beltoon alles uitzetten en je alarm juist vol aan.

     Als dat is gelukt klik je t weg en heb je nergens last van. Als je dan weer meldingen en alles binnen wilt krijgen haal je de mute er af

     • tnx voor de tip. daar had ik al aan gedacht… het ging mij meer om dat ik mn batterij kon sparen. in iedergeval bedankt 😉

 2. Ik heb ook een vraagje.
  Hoe je woorden kunt wissen had ik al ontdekt, maar ik heb meer problemen met het toevoegen van woorden.
  Mijn vorige telefoon was de Galaxy S (0) en (die had naar mijn idee een veel beter toetsenbord, maar dat terzijde), maar als ik daar nieuwe woorden wilde toevoegen, typte ik dat woord met de losse letters en drukte daarna op de spatiebalk. Dan werd dan woord gewoon onthouden.
  Met mijn S4, lukt dat dus niet. Hij onthoud hem eventjes, maar is hem de volgende keer dat ik m`n toetsenbord open alweer vergeten….
  Woorden zoals “z`n” , “`m” , “m`n” pakt ie ook allemaal niet. Geen totale ramp natuurlijk, want je kan ook voluit typen, maar wel heel irritant vind ikzelf..
  Iemand enige suggesties of oplossingen??
  Gaarne ☺

 3. Ik heb hetzelfde probleem als Jur.
  Vind het fijn dat het woordenboek onbekende woorden automatisch opslaat, maar het lijkt net alsof die op een gegeven moment ‘vol’ staat waardoor veel van de eigen woorden ineens verloren zijn. Andere (verkeerd getikte) woorden verwijderen lost het probleem niet op. Ik heb in het verleden al eens de fabrieksinstellingen terug gezet, dan is het probleem ook (helaas tijdelijk) opgelost. Omdat ik dit nogal een omslachtige manier van oplossen vind, hoop ik dat er iemand is met een oplossing?? Ik heb een samsung S4 mini>

  Graag een reactie………… 🙂

 4. Is het niet mogelijk om alle woorden die standaard in het toestel zitten in een bewerkbaar Word bestand voor de dag te halen? In dit geval zou jezelf jouw veelgebruikte woorden kunnen toevoegen en de woorden die je slechts een enkele maal hebt gebruikt kunnen wissen. Op dit moment heb ik met een simpel woordje als is problemen. Deze pakt hij niet meteen.

 5. Ik heb precies hetzelfde met mn S4mini. ‘Is’ wordt ‘oud’ of ‘ia’. Ik wordt er helemaal gek van. Waarom onthoud de s4mini geen woorden die je veel gebruikt? Iemand tips?

 6. en waar is het 3x 4 toetsenbord gebleven ??

  kan niet wennen aan qwerty toetsenbord, iemand oplossing?

 7. Helemaal hetzelfde probleem. Mega irritant en hoop dat hier een oplossing voor is.

 8. merto zegt:

  blij te zien dat ik niet alleen ben maar niet blij dat hier geen oplossing staat. om gek te worden! op de duur doe ik al geen moeite meer op het woord voor de tiende keer letter per letter in te geven. Hehe wordt Hein Xxx wordt wow enz. toch ultra irritant.

 9. Martijn van Eijk zegt:

  Helaas hier hetzelfde. Alle woorden verwijderd uit woordenboek. 1 voor 1 maar ze komen allemaal weer terug. Ik krijg ze niet verwijderd. Hoe op te lossen?

 10. Samsung SG 5300

  Om een woord uit het woordenboek te verwijderen, markeert u ALLEEN het woord dat u wilt verwijderen en tikt u daarna op de swype toets (oranje S lijntje met handje)

  groetjes fleur

 11. Richard zegt:

  Goedemorgen.
  In de meeste gevallen werkt het wissen van woorden goed maar sommige kan ik er maar niet uit krijgen. Ook niet Door even vast te houden. Er gebeurt dan gewoon niks!
  Voorbeeld Is he b met een spatie er tussen. Is wel opgeslagen maar ik krijg hem niet weg.
  iemand een idee?

 12. Nou hier ook hetzelfde probleem. Van de een op de andere dag waren al m’n ‘eigen’ woorden verdwenen. En wat Nog veel irritanter is, is dat ik heel de swype-instellingen nergens kan vinden! Ik raak er helemaal gefrustreerd van en helemaal van het feit dat er maar geen antwoord al deze vragen komt.

  Gr Sam

 13. zelfde probleem hier, telefoon is al z’n woorden kwijt die er eerst wel in stonden. bij de instellingen van het toetsenboord staat wel dat woorden onthouden aan staat. ik heb een galaxy s4

  Gr Giel

 14. Ik had dit al met mijn oude S3 en nu ook weer met mijn S5. Alle aangeleerde woorden zijn weg. Ik wil graag een oplossing… ook heb ik nog nooit 4G gehad… Toestel is net 4 maanden oud…

 15. Ga in je Android naar instellingen -mijn apparaat. Zoek naar je keyboard instellingen. Daar zal het Samsung toetsenbord staan. Klik dat aan. In het volgende scherm staat Voorspellende tekst. Klik dat ook aan. Hier kun je de instellingen aanpassen én de geleerde woordenlijst in zijn geheel wissen.
  Vanaf dan zal je met een schone lijst beginnen tenzij je ook de voorspellende tekst daadwerkelijk uitschakeld. Doe er je voordeelmee.
  Suc6!

  • Marianne zegt:

   Ik heb gedaan wat je hierboven heb beschreven, maar heeft niet geholpen. Mijn eigen voornaam wordt niet eens meer onthouden, hoop dat iemand de gouden tip heeft, toch bedankt

Laat wat van je horen

*