Tip tegen (sommige) vertraging op de Samsung Galaxy S4

Sommige gebruikers van de Samsung Galaxy S4 hebben de indruk dat hun toestel soms wat traag reageert als ze op de Home toets drukken. Dat klopt. En er is wat aan te doen.
image
De Home toets is namelijk niet alleen de toets waarmee je terugkeert naar je thuisscherm, maar tevens start je er S Voice mee – als je hem twee keer snel achter elkaar indrukt.

Dat laatste veroorzaakt dus ook vertraging, omdat het toestel altijd even wacht of je de toets nog een keertje indrukt.

Aangezien de meeste mensen S Voice amper gebruiken – Nederlands spreekt ‘ie tenslotte niet – is het uitzetten van de koppeling tussen de Home toets en de S Voice app voor de meesten geen gemis. Maar het levert wel snelheidswinst op.
image
Dus: druk snel achter elkaar twee keer op de Home toets om S Voice te starten. Raak vervolgens de Menu toets aan, en kies Settings (zoals gezegd: S Voice kan geen Nederlands). Vink daar ‘Open via the Home key’ uit en klaar – je Home toets reageert nu een stukje sneller.

Reacties

 1. Aroena zegt:

  heel erg bedankt! goed artikel!

  • Heb een nieuwe Samsung note gekocht. Waardeloos dat SVoice geen Nederlandse namen kent, hierdoor is het toestel onbruikbaar om in de auto met gesproken Nederlandse namen belopdrachten te geven.
   Het is teleurstellend dat samsung niet goed met de Nederlandse taal kan omgaan.
   Bij mijn vorige iPhone 4 werkte bellen met spraakopdrachten perfect en dat is in de auto tijdens het rijden heel erg fijn.
   Ik denk dat ik mijn nieuwe samsung note maar weer inruil voor een iPhone
   Echt slecht van Samsung, en dat voor zo’n vooraanstaand merk!!!!
   Ook de helpdesk van Samsung had hier geen oplossing voor

 2. Jelle zegt:

  Gebruik s voice helaas wel. De hapering in het effecte3 blijft ook gewoon. Hij reageert inderdaad wel sneller.

 3. Handig, merk direct het verschil bedankt!! 🙂

 4. Mitch90_ zegt:

  Zo perfect man! Echt tips van top kwaliteit! Ik merk het verschil gelijk en zolang hij niet in het nederlands is heb ik er toch weinig aan.

  Heb je binnenkort wel een ttip tegen batteryverbruik?? want gaat toch redelijk snel.. en bij applicatieverbruik is dan 70% scherm terwijl die op -5 staat.

  mvg,

 5. Bocera zegt:

  Super tips, Marvin!
  Hoop er nog veel te lezen
  Echt heel fijn
  Thnxxx

 6. Super tip! Werd er op mijn S2 altijd gek van, top dat ik hem op m’n S4 heb kunnen uitschakelen

 7. Voor degene die het niet weten: S-Voice kan je weer inschakelen door autostand inteschakelen en dan weer naar het icoontje klikken op de touchknop ( de linkse ) daarna kan je naar de opties en dan weer s voice inschakelen door op het homeknop vinkje te klikken.

 8. bedankt voor de top. wat ook een boost geeft is om alle gemaakte foto’s op te schonen.

 9. jacques zegt:

  De S4 is nog onderweg, maar ga dit vast onthouden….

 10. Het is inderdaad een geweldige oplossing, word gek van die knop daaro, gruwelijk in de weg. Heb em ok stopgezet, maar heb et gevoel dat men telefoon nou andere problemen vertoond

Laat wat van je horen

*