Tip: stel snel je snelle instelknoppen in op je Samsung Galaxy S4

De snelste manier om allerlei functies van de Samsung Galaxy S4 in of uit te schakelen is met de sneltoetsen – pardon, de Snelle instelknoppen, zoals Samsung ze noemt (maar ik hou het maar even bij sneltoetsen, anders wordt het onderstaande één lange tongbreker). Je vind de sneltoetsen bovenin het notificatiescherm – je weet wel, dat scherm dat je in beeld krijgt als je met één vinger van boven naar beneden over het scherm veegt. Maar omdat niet iedereen dezelfde sneltoetsen vaak gebruikt, kun je zelf kiezen welke vijf er standaard in het notificatiescherm zichtbaar zijn.

samsung-galaxy-s4-sneltoetsen-bewerken

Op de bovenstaande afbeelding zie je dat de Air Gesture sneltoets in beeld staat, terwijl je deze misschien wel nooit gebruikt. Het zou bijvoorbeeld zomaar kunnen dat de Multiwindow toets veel handiger is – of een andere, maar deze mag als voorbeeld dienen.

Om de getoonde sneltoetsen te wijzigen, evenals de volgorde ervan, veeg je vanuit je thuisscherm met twee vingers van boven naar beneden over het scherm (1). Je krijgt nu het uitgebreide overzicht met daarin álle sneltoetsen te zien. Je kunt natuurlijk ook in het notificatiescherm op de toets helemaal rechtsbovenin het scherm tikken (2), om dit ovezicht te krijgen. Tik nu op het potloodje bovenin beeld (3).

Screenshot_2013-05-31-10-37-23

Je bent nu in het scherm waar je je de volgorde van de Snelle instelknoppen – sneltoetsen dus – kunt wijzigen. De bovenste rij van vijf is ook de rij toetsen die wordt weergegeven in je notificatiescherm.

Omdat we (bijvoorbeeld) de Multiwindow toets op de plaats van de Air Gesture toets wilenl zetten, leg je je vinger op de Multiwindow toets (4). Zonder het scherm los te laten, sleep je deze nu naar de plek van de Air Gesture toets (5). Een blauw vierkantje geeft aan waar de toets die je op dat moment aan het verslepen bent terecht gaat komen.

Screenshot_2013-05-31-10-37-46

Als je nu het scherm loslaat, hebben de twee sneltoetsen van plaats geruild, en is de Multiwindow toets direct toegankelijk vanuit het notificatiescherm. En inderdaad:

Screenshot_2013-05-31-10-38-45

Op deze manier kun je dus helemaal zelf kiezen wélke vijf sneltoetsen voor jou het handigst zijn – en deze direct in het notificatiescherm plaatsen. Best handig!

Reacties

 1. Leuke tip, gelijk ff aangepast!

 2. Zag toevallig bij jou het scherm op maximaal staan en auto niet aangevinkt.
  Dit zelf ook aangepast, dit slaat nergens op hoe goot dat verschil is!!

 3. Pieter zegt:

  Wat is het verschil dan Adje?

  • Ik had zelf auto* aangevinkt en dan dat balkje met dat zonnetje in het midden, hierna zoals de afbeelding hierboven.
   Het scherm is een stuk helderder en ‘lijkt’ ook scherper.

 4. Richard zegt:

  Hoe maak je eigenlijk een screenshot op je S4? Ik heb al van alles geprobeerd,, maar het werkt maar niet.

 5. Help help bij mij heb ze niet meer de sneltoetsen en een keer zijn ze verdwenen

Laat wat van je horen

*