Tip: offline navigatie op je Samsung Galaxy S4 met Nokia HERE

Nokia’s HERE kaartendienst, inclusief gelikte offline navigatie modus is nu beschikbaar voor Samsung smartphones, waaronder natuurlijk de Galaxy S4.

offline-navigatie-samsung-galaxy-s4-nokia-here

Standaard is de Samsung Galaxy S4, net als iedere Android smartphone, uitgerust met Google’s Maps en Navigatie diensten. Maar hoewel je ook daarmee delen van kaarten op het toestel zelf kunt opslaan, werken deze toch verreweg het best als er ook een internetverbinding beschikbaar is.Heb je echter een beperkte databundel, of ben je in het buitenland en wil je geen (soms hoge) roamingkosten betalen, dan is een goede offline dienst – dus dat je ook zonder internet kunt navigeren – een stuk handiger. Ziedaar Nokia’s HERE.

HERE komt in de toekomst beschikbaar voor alle Android smartphones, maar voor nu zijn Samsung’s Galaxy toestellen – de S4 incluis – de enigen waarop je de app nu al kunt installeren.

Je kunt in HERE de kaarten van complete continenten downloaden, maar om wat ruimte te besparen kun je dit ook gewoon per land doen. Het enige dat ontbreekt als je HERE zonder internetverbinding gebruikt is actuele verkeersinformatie, maar dat is uiteraard niet meer dan logisch.

Je vindt HERE gratis en voor niks in Samsung’s Galaxy Apps winkel – staat tussen je apps op je Galaxy S4 – of online via DEZE link.

Reacties

 1. Hoe kan ik deze downloaden, ik ben geregistreerd bij Nokia, wordt naar de Samsung Galaxy Apps winkel doorgestuurd, hoe ophalen …. via je toestel, leuk, maar hoe? Staat niet in de PlayStore.

 2. Hoe haal je dit binnen, kan deze niet vinden in de playstore.

 3. App gevonden en geinstalleerd en werkt prima. Hij staat alleen op het interne geheugen van de telefoon en zou ‘m graag op de SD-kaart willen hebben. Iemand enig idee hoe?

  • Onder instellingen kan je kiezen om de kaarten op sd kaart te downloadem ipv interne geheugen.

   • van herreweghe zegt:

    Hallo, stel ik wil vanuit België naar Zwitserland.
    Ik rij normaal over Luxemburg, Frankrijk, richting Duitsland en zo verder naar Zwitserland.
    ? dit betekent dat ik 5 landen moet download op intern of extern geheugen ???
    (belgië, luxemburg, frankrijk, duitsland, zwitserland… en nog Nederland als ik terugkom bijv. via Nederland)

    • Als je in al die landen navigatie wilt gebruiken wel, hoewel je voor grotere landen ook kunt kiezen om alleen bepaalde gebieden te downloaden.

 4. André zegt:

  Hallo,

  Bij instellingen kan ik interngeheugen niet selecteren. Hoe activeer ik interngeheugen ?

  Galaxy S4 is mijn toestel.

  André

 5. Annemie zegt:

  Kan deze navigaTIE NIET op een S3 Samsung Galaxy geladen worden?

Laat wat van je horen

*