Tip: méér navigatie mogelijkheden op je Samsung Galaxy S4

Normaal gesproken gebruik je op je Samsung Galaxy S4 onder meer de Home knop samen met de Menu en Terug toetsen om door de interface van het toestel te navigeren. Maar wist je dat er nog een extra navigatiemenu in de Galax S4 ‘verborgen’ zit? Het Hulpmenu is een flexibel extraatje – voor sommigen handig, voor andere overbodig. Maar hij ís er, dus je kunt ‘m gebruiken.

samsung-galaxy-s4-hulpmenu

Om het Hulpmenu in te schakelen ga je vanuit je thuisscherm via Menu en Instellingen naar de tab Mijn apparaat (1), en tik je op de optie Toegankelijkheid (2). Als je vervolgens een stukje naar beneden scrollt vind je daar de functie Hulpmenu. Met de ‘schakelaar’ zet je ‘m aan (3), en door op het woord Hulpmenu zelf te tikken (4) kun je nog het een en ander instellen.

samsung-galaxy-s4-hulpmenu-instellen

Als je dit laatste doet, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rechts- of linkshandig menu (5). Daarnaast kun je kiezen wélke functies er allemaal toegankelijk moeten zijn via het Hulpmenu (6). Als je het allemaal hebt ingesteld, kun je natuurlijk ook nog bepalen wáár het Hulpmenu symbool op je scherm moet staan. Houdt hiervoor je vinger er iets langer op, en sleep ‘m naar de plaats waar jij ‘m graag wilt hebben (7).

samsung-galaxy-s4-hulpmenu-instellen-2

Overigens spreekt het Hulpmenu redelijk voor zich: tik op het symbool om het te openen, veeg op of neer om de andere keuzes te zien (8), en tik ergens ander op je scherm op het menu weer te sluiten.

samsung-galaxy-s4-hulpmenu-2

Zoals gezegd zal lang niet iedereen dit een handige functie vinden, maar gek genoeg went het gebruik ervan best wel snel. En als je kleine handen hebt, breng je een hoop functies letterlijk binnen het bereik van je duim (bijvoorbeeld).

Reacties

 1. Liesbeth Houtman zegt:

  Dank voor de goede tip! Ben net in het bezit van de S4 en ik ben nog veel aan het ontdekken. Deze tip (ik ben linkshandig!) was zeer welkom!

 2. Wat Liesbeth hier boven zegt, dank voor de tip, heb die van mij ook nog maar net in bezit, na 6 jaar iPhone’s gehad te hebben nu naar Androd 🙂

 3. Egbert zegt:

  Geweldige ondersteuning op deze website. Heel veel van geleerd en hoop dat er nog veel “ontdekkingen” komen. Kijk dagelijks.

 4. Bedankt voor de uitleg.
  Ik had dat snelmenu erop en wilde hem er juist af! Hierdoor weet ik hoe hij er weer af gaat!
  Top. Thanks!

Laat wat van je horen

*