Tip: het 3×4 toetsenbord is terug van weggeweest op de Samsung Galaxy S4

Toen de Samsung Galaxy S4 op de markt kwam, met Android versie 4.2 aan boord, kon je als gebruiker kiezen om het 3×4 keyboard te gebruiken – het toetsenbord dat lijkt op een ‘ouderwets’ telefoontoetsenbord. Na de Android 4.3 update was deze opeens verdwenen, met veel verbaasde en teleurgestelde gebruikers als gevolg. Dit laatste is kennelijk opgemerkt door Samsung, want met de update naar Android 4.4 is het 3×4 toetsenbord weer terug.

samsung-galaxy-s4-3x4-keyboard-1

Ondanks het feit dat een moderne smartphone als de Galaxy S4 – of iedere andere (Android) smartphone, wat dat betreft – voorzien is van een QWERTY toetsenbord, geven heel wat gebruikers nog steeds de voorkeur aan een 3×4 toetsenbord. Tenslotte was dit jarenlang dé manier waarop je op je telefoon berichtjes typte, en in combinatie met een goede T9/woordcorrectie is het nog steeds een snelle manier van tekst invoeren.

Toch leek Samsung met de update naar Android 4.3 te hebben besloten dat het maar eens afgelopen moet zijn met deze alternatieve toetsenbord indeling. Her en der had het bedrijf naar verluid zelfs verklaard dat het 3×4 toetsenbord écht niet meer terug zou komen naar de Galaxy S4 en andere Samsung telefoons met Android 4.3. Een tijdje geleden kon je hier zelfs lezen over een goede vervanger.

samsung-galaxy-s4-3x4-keyboard-2

Dit laatste artikel blijkt nu, na de update naar Android 4.4, overbodig, want als een duveltje uit een doosje is hij weer terug –  en blijkt Samsung toch niet ongevoelig te zijn geweest voor het 3×4-pleidoor van (wereldwijd) honderdduizenden gebruik(st)ers. Dus: ga via Menu naar Instellingenen kies onder de tab Mijn apparaat voor de optie Taal en invoer. Tik op het tandwieltje achter Samsung-toetsenbord (in grijze letters), en vervolgens op het vakje Nederlands om het 3×4 toetsenbord weer te selecteren.

Alsof hij nooit weg was….

Reacties

  1. Hans Verhoeven zegt:

    Gelukkig dat het 3×4 toetsenbord terug tot de mogelijkheden behoort. Vooral voor mensen met dikke vingers is het toch veel handiger dan de kleine qwerty lettertjes.
    Wat ik toch nog spijtig vind is dat er vroeger bij de 0 toets een blauw streepje stond waardoor je snel van T9 woordvoorspelling kon wisselen naar handmatig elk lettertje en terug. Want hoe je het ook draait of keert er is geen enkele smartphone die alle woorden kent. En dan werkt dit snel wisselen toch veel handiger dan telkens naar de instellingen te moeten gaan om de T9 uit te zetten. Ik hoop op de terugkeer van het blauwe streepje.

Laat wat van je horen

*