Tip: handigheidjes in de videospeler van de Samsung Galaxy S4

Tenzij je zelf je eigen favoriete videospeler hebt geïnstalleerd, kijk je video’s op de Samsung Galaxy S4 met de standaard videospeler. Afgezien van de normale functies, beschikt deze echter over een aantal ‘verborgen’ handigheidjes.

Wist je bijvoorbeeld dat je – terwijl je een film kijkt – op ieder moment de helderheid van het scherm en het volume kunt aanpassen, via het scherm? Leg je vinger vrij op de linker schermhelft, beweeg hem omhoog of omlaag en er verschijnt een schuifregelaar in beeld voor de helderheid van het scherm (1). Als je hetzelfde doet op de rechter schermhelft verschijnt een volumeregelaar (2).

galaxy-s4-videospeler-helderheid-volume

Daarnaast kun je op verschillende snelheden door een video zoeken. Hiervoor gebruik je natuurlijk de bekende zoek/schuifbalk – maar als je een film van twee uur aan het kijken bent, kan het lastig zijn net die ene korte scene te vinden. Zo nauwkeurig is zo’n zoek/schuifbalkje dan ook weer niet.

Echter, als je je vinger op die schuifbalk legt, en hem vervolgens over het scherm omhoog veegt verandert de nauwkeurigheid waarmee je door de video schuift (‘scrubt‘). Een stukje naar boven en je zoekt met de helft van de normale snelheid (3), en nog verder omhoog zorgt ervoor dat je met een kwart van de snelheid zoekt (4). Met andere woorden: hoe hoger je je vinger omhoog schuift nadat je hem op de zoekbalk hebt gelegd, hoe preciezer je zoekt.

galaxy-s4-videospeler-zoeksnelheid

Overigens werkt dit laatste ook in de MP3-speler van de Galaxy S4. Zie ik nog meer geinige functies over het hoofd? Laat het hieronder weten!

Reacties

 1. Je kunt ook je vinger boven de voortgangsbalk bewegen, dan laat hij zien wat je gaat kijken als je vervolgens klikt.

 2. john995 zegt:

  THNX Goeie tip

 3. Damian zegt:

  Als ik een filmpje bekijk dan gaat het onderste balkje niet weg wie weet hoe dat weg kan???

 4. john995 zegt:

  Als je een fim afspeeld en je tikt 3xsnel op het scherm krijg je een blauw randje om het scherm 3xtikken en is weer weg.

 5. john995 zegt:

  Ja standaard video speler en mx player ook nee doet verder niks ziet wel best leuk uit met dat randje.

Laat wat van je horen

*