Tip: de Lezer modus op de Samsung Galaxy S4

Als er één functie is die op een smartphone veel gebruikt wordt, is het natuurlijk de internetbrowser – op de Samsung Galaxy S4 simpelweg de Internet app. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat je op een website belandt die alles is, behalve netjes geoptimaliseerd voor een compact smartphonebeeldscherm. Als je desondanks tóch graag een lange tekst op zo’n pagina wilt lezen, is de Lezer modus een uitkomst.

samsung-galaxy-s4-reader-mode-lezer-modus

De Lezer modus ‘stript’ alles weg van een webpagina, behalve de hoofdtekst en de bijbehorende afbeeldingen. Dus geen popup vensters, sociale media balken, of andere afleidende onderdelen.

Als je op een pagina het Lezer ikoontje ziet (1) kun je daarop tikken om de modus te activeren. Je kunt nu op het gemak zonder franje gewoon het artikel lezen. Als je klaar bent tik je linksboven om weer terug te gaan naar de normale browserweergave (2). Eventueel kun je ook de tekstgrootte makkelijk aanpassen met de daarvoor aanwezig ikoontjes (3).

De Lezer modus werkt niet altijd op iedere willekeurige webpagina, maar in mijn ervaring wel op de meeste pagina’s met voldoende tekst. En zeker voor het lezen van lange artikelen kan het een prettig alternatief zijn voor de normale browserweergave.

Reacties

  1. Bedankt voor deze tip! Lijkt me heel behulpzaam!

  2. wat is ’t toch fijn al die tips van je Marvin heel veel dank !!!!!

Laat wat van je horen

*