Tip: stel Adapt Sound in op je Samsung Galaxy S4

Een van de vele manieren om jouw Samsung Galaxy S4 aan te passen aan je eigen gebruiksomstandigheden is Adapt Sound. Maakt deze functie wel of geen verschil? De enige manier om erachter te komen is het zelf uitproberen (spoiler: ik had het niet verwacht, maar het verschil is opmerkelijk!)

samsung-galaxy-s4-adapt-sound-menu

Je vindt Adapt Sound via de Menu toets, gevolgd door Instellingen. Kies daar de tab Mijn apparaat (1), en Geluid (2). Helemaal onderin dat menuutje kom je dan Adapt Sound tegen (3).

Voordat je van het verbeterde geluid kunt genieten, moet de functie wel afgestemd worden. Ga hiervoor even ergens zitten waar het stil is, en  neem de koptelefoon mee die je meestal gebruikt in combinatie met je toestel. Om het afstemmingsproces te starten, druk je in het openingsscherm op Start (4). Je krijgt vervolgens een hele reeks piepjes te horen – een beetje als bij een gehoortest bij de dokter, inderdaad – en per piepje dien je aan te geven of je ‘m hoort of niet.

samsung-galaxy-s4-adapt-sound-instellen

De piepjes zijn hoog, laag, ertussenin, en soms rechts, soms links hoorbaar (of juist niet hoorbaar dus). Maak je geen zorgen als je ze soms niet hoort – het toestel probeert juist uit te vinden wat de grenzen van jouw gehoor en jouw koptelefoon zijn. Aan de hand van deze informatie kunnen de instellingen voor het geluid worden aangepast.

samsung-galaxy-s4-adapt-sound-testen

Als het afstemmen voltooid is, krijg je de mogelijkheid om Adapt Sound  te testen. Tik hiervoor op Voorbeeld Adapt Sound (5). Je krijgt dan een scherm waarin je hetzelfde stukje muziek kunt afspelen zonder (6) en mét Adapt Sound (7). Als het goed is, is het verschil hoorbaar. Tik bovenin het scherm (8) om terug te keren naar het overzicht.

galaxy-s4-adapt-sound-keuzesHier kun je ook nog kiezen of je Adapt Sound wilt gebruiken voor muziek én telefoongesprekken, of slechts een van beide (10). Wil je het afstemmingsproces helemaal overdoen, bijvoorbeeld als je een andere koptelefoon gebruikt, kies dan Opnieuw (11). Als je tevreden bent hoef je alleen nog Ger. (9) te kiezen (ik neem aan dat dat voor Gereed staat, maar het is één van de minder duidelijke afkortingen in de interface van de Galaxy S4).

Al met al is het even werk om Adapt Sound in te stellen op jouw oren en koptelefoon, maar zoals ik hierboven al noemde: het kan écht de moeite waard zijn.

 

 

 

Reacties

 1. Willy Wonka zegt:

  Ik heb het alleen aanstaan bij muziek. Maar een erg vette feature die echt super werkt.

 2. mitch zegt:

  Werkt goed, ik gebruik oude apple oortjes.
  Weet iemand hoe je die waarschuwing dat je muziek te hard staat kan uitschakelen?

  • mitch als je de antwoord heb gevonden zou je het dan mij willen emailen.
   ik heb er namelijk ook echt last van als ik buiten loop en het regent en dan me telefoon moette pakken om op ok te drukken ..

 3. Beste

  Bedankt voor je registratie!

  Dit is een bevestiging dat jouw registratie en aankoopbon in goede orde is ontvangen bij ons antwoordnummer.

  De promotie zal binnen 2 weken worden verwerkt.

  Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met de Samsung Service- en informatielijn: 0900-2020088 (10 cent/minuut).

  Met vriendelijke groet,
  Samsung

 4. Egbert zegt:

  Geweldig! Dank.

 5. Beste Abdullah Unal,

  Bedankt voor je registratie!

  Dit is een bevestiging dat jouw registratie en aankoopbon in goede orde is ontvangen bij ons antwoordnummer.

  De promotie zal binnen 2 weken worden verwerkt.

  Voor vragen of opmerkingen kun je contact opnemen met de Samsung Service- en informatielijn: 0900-2020088 (10 cent/minuut).

  Met vriendelijke groet,
  Samsung

 6. Een active adapt sound voor het omgevingsgeluid zou te gek zijn!
  Ik werk in een vrij lawaaiige omgeving (tussen de 75 en 90 dBa). Standaard hoor ik de telefoon niet overgaan, dus zet ik het volume op zijn hardst. Ben ik vervolgens weer thuis schrik ik me een ongeluk als ik gebeld word omdat ie nog zo hard staat.
  Een active meting van het omgevingsgeluid die daarop het ringtoon/belvolumevolume aanpast zou geniaal zijn… (Of is deze er al en zie ik hem over het hoofd…)

 7. michelle zegt:

  Hoi …
  Kan iemand mij helpen ik heb de samsung galaxy s4 en mijn muziek geluid kan niet harder als volume 15 .. veelste zacht ik hoor t bijna niet en dat is best balen met een spotifyabo. Zelfs adaptsound helpt niet…

 8. gerard zegt:

  Ik heb vandaag een grote update moeten installeren op mijn samsung s4 en nu doet mijn geluid het (bijna) niet meer.
  Hoe krijg ik mijn geluid weer terug. Dit is dus het geluid via de speaker en niet via de koptelefoon. Adapt sound biedt geen doelaas.

 9. Werkt perfect bij de muziek, maar stemmen heb ik niet in het keuzemenu. En ik hoor ze ook niet als ik een filmpje kijk.

Laat wat van je horen

*