Tip: stel je standaard thuisscherm in op je Samsung Galaxy S4

Misschien ken je het: je hebt jouw Samsung Galaxy S4 een tijdje in gebruik, en langzaam vult het thuisscherm zich met apps, widgets, snelkoppelingen, en wat er zoal nog meer op past. Hoe je je thuisscherm kunt uitbreiden, of de volgorde van de verschillende schermen kunt aanpassen kon je HIER al eerder lezen.  Maar wat óók kan gebeuren, is dat je uiteindelijk een ánder scherm veel vaker gebruikt dan het als standaard ingestelde thuisscherm – zeg maar, het scherm waar je op terecht komt als op je Home toets drukt (of na twee keer drukken, als je uit een applicatie komt). Dus: hoe verander je het standaard thuisscherm op je Galax S4?

samsung-galaxy-s4-standaard-thuisscherm-instellen

Natuurlijk is het ontzettend simpel, maar je moet het net even weten. Net als voor het toevoegen of verwijderen van thuisschermen, begin je met een ‘knijpbeweging’ – ahum, pinch-to-zoom, in smartphonetaal – op je thuisscherm (1). Je ziet nu het overzicht van alle thuisschermen. Het standaard thuisscherm herken je eraan, dat het ‘huis symbool’ en de randen daar lichter worden weergegeven dan bij de andere schermen (2).

Door op het ‘huisje’ van een ander scherm te tikken, stel je dát scherm in als standaard thuisscherm (3), waarna deze de lichtere randen, en het ‘oplichtende’ huisje krijgt (4). Je zult vanaf nu via je Home knop standaard op dít scherm belanden, waardoor het navigeren op je Galaxy S4 net even wat sneller gaat. Soms zijn het tenslotte de kleine dingen die op den duur toch erg prettig blijken.

Reacties

  1. Dit werkt niet alleen voor de Galaxy maar voor alle android toestellen. Ik heb een Allview Dual sim met Android 4.2.

  2. Geweldig, idd heel simpel.
    En ik maar denken dat het pijlen waren

  3. frank zegt:

    Hoe stel ik het allereerste scherm in, het vergrendelscherm

Laat wat van je horen

*