Stabiliteitsupdate voor unbranded Samsung Galaxy S4

Vanaf vandaag is er een nieuwe, kleine update beschikbaar voor de unbranded Samsung Galaxy S4. Het gaat hier om een stabiliteitsupdate die geen grote veranderingen of vernieuwingen naar het toestel brengt.

samsung-galaxy-s4-update-xxugng8

 

De update van vandaag, met firmwareversie XXUGNG8, brengt een aantal fixes en optimalisaties naar de Galaxy S4 – dat wil zeggen, naar de unbranded toestelversie die dus niet direct bij één van de grote providers gekocht is.

Wie zit te wachten op Android versie 4.4.3 of zelfs 4.4.4 moet nog even geduld hebben: deze update houdt het besturingssysteem nog gewoon op nummertje 4.4.2.

De update, die bijna 98 MB groot is, is te installeren via het toestel zelf – om je databundel te sparen bij voorkeur via een WiFi verbinding. Via Kies zal hij vermoedelijk ook op korte termijn beschikbaar zijn.

Heb jij deze update al geïnstalleerd op jouw Galaxy S4? Wat merk je zoal?

Reacties

 1. nightfalls zegt:

  Bezig met downloaden, even kijken wat hij doet.

 2. Joeri S4 owner zegt:

  Nog geen update beschikbaar hier in Belgie

 3. Ik heb een samsung galaxy s4 en zit bij provider hollandsnieuwe. Maar mijn telefoon zegt steeds dat die al geupload is maar heb nog steeds de oude software. En kan deze software ook niet downloaden

 4. nightfalls zegt:

  Kan voor alsnog geen drastische veranderingen zien.

 5. Bielf11 zegt:

  Het lijkt alsof de S4 minder snel warm wordt. Na de vorige update gebeurde dat dagelijks al gebruikte ik hem niet actief. Ik voelde hem afentoe gewoon in mijn broekzak branden! Bleek meestal te liggen aan het grote aantal actieve apps die op de achtergrond liepen. sinds upgrade vandaag nog geen last van gehad.

 6. Toestel via Vodafone gekocht en ik heb de update ook al klaar staan 🙂

 7. Totaal geen verbeteringen voor mij. Helaas heeft de update van gisteren de problemen van de vorige update niet verholpen. Nog steeds spontane reboots, ook tijdens gesprekken. Regelmatig moet ik tweemaal unlocken omdat de S4 na de eerste keer niet reageert op touch.
  Kompleet onwerkbare telefoon zo!

 8. Na het binnen halen van deze update krijg ik de melding dat mijn simkaart niet meer gevonden kan worden. Al een paar keer de sim kaart eruit gehaald, maar het probleem blijft zich voor doen.

 9. Ik heb het gevoel dat het stabiliteitssysteem vooral omtrent standby beter werkt. Ik herstarte de telefoon de laatste tijd omdat hij regelmatig een batterij drain had omdat er een app niet netjes gesuspend werd.

  Dit heb ik na 2 dagen nog niet gehad. Maar ja misschien moet ik iets langer wachten.

 10. Vventurepiep zegt:

  Ik heb net een update geïnstalleerd en het lijkt of het toestel zijn snelheid weer heeft. Apps starten weer vlug op. En ik heb er nogal wat op staan. Ik heb trouwens nooit iets van de bovenstaande problemen gehad. Ik vind het een goed toestel.

 11. Willem van den Berg-Kerssies zegt:

  Ik heb de s4 Value Edition oftewel i9515 en unbranded. Nu vraag ik mij af of dezelfde updates ook voor dit toestel uitkomen? Ik heb samsung.nl gesproken en daar word ik nooit wijzer van van de mensen die daar werken. Weet iemand hier of de VE dezelfde updates krijgt als de reguliere s4?

 12. Nu dik een jaar heb ik mn Galaxy S4 tot volle tevredenheid tot de update naar 4.4.2….
  Sinds de update van half juli naar 4.4.2 op mn S4 is mijn batterij erg snel leeg en is de wifi en 4G ontvangst belabberd, echt waardeloos!
  Normaal deed ik bijna 2 dagen oftewel 48 uur met mn batterij maar nu maar 9 a 10 uur!!
  Ik had de hoop dat met deze kleine update (NG8) de battery drain opgelost zou zijn maar helaas….. batterij gaat nog steeds snel leeg, boosdoener is t android-systeem die 2 keer in mijn batterij overzicht staat met gemiddeld 45% totaal aan batterijverbruik.
  SAMSUNG DOE HIER IETS AAN!
  Het kan niet zo zijn dat dit voormalige top toestel door een softwareupdate een waardeloos toestel is geworden!

 13. werkt prima deze update. En…. GEEN CAMERAGELUIDEN MEER!! 🙂

 14. Twee dagen voor deze update heb ik mijn s4 geroot en een andere recovery geïnstalleerd. Voor deze update gaf mijn telefoon dus aan dat het systeem gewijzigd was. Voor mij reden direct CyanogenMod (CM11 M9) te installeren. Nu heb ik dus Android 4.4.4. Toestel reageert supervlot en het batterijverbruik is daarbij flink omlaag gegaan. Voor mij geen stock rom meer.

 15. Ik moet zeggen dat het toestel een stuk sneller is geworden. Wat ik ook vaak had was dat mijn toestel niet meer aan wilde gaan en hierdoor de batterij eruit moest halen om hem weer aan de gang te krijgen.

 16. GKroesen zegt:

  Kan mijn woordenboek niet meer bijwerken/wissen. Wil graag mijn woordenboek voor Whatsapp/SMS eens opschonen en weer opnieuw beginnen. Maar kan niet meer terugvinden waar ik dit kon instellen. Heb gekeken onder Taal/Invoer, Samsung toetsenbord, Voorspellende tekst…. en daar houdt het op. Iemand suggesties??

  • Ik kan dat ook nergens meer vinden. Ben er wel achter gekomen dat je per woord kan wissen. In tekstinvoervak, als je op 1 van de voorspellende woorden drukt, even langer vasthouden en dan komt er een pop up tevoorschijn waarin staat of je het betreffende woord wilt wissen uit je lijst.

 17. Goede update.
  Ik heb een nieuwe functie ontdekt!
  Onder wifi: smart switch.

 18. istevaan zegt:

  Na deze update kreeg ik een zwart scherm op mijn s4
  Ik kan niks meer doen

 19. Hallo allemaal, ik had ook allerlei problemen met mijn s4 sinds de een na laatste update. Daar heeft deze laatste stabiliteitsupdate helaas geen verbetering in gebracht. Ik heb onlangs mijn toestel weer teruggezet naar de fabrieksinstellingen en nu werkt mijn s4 weer helemaal top! Wel eerst via Kies een complete backup van mijn toestel gemaakt. Nu weer gewoon snelle 4G verbinding en geen spontane reboots meer, ook geen batterij drain meer, hij is op dit moment weer perfect! ☺

 20. Wordt niet meer zo kokend heet. Plus de batterij lijkt langer mee te gaan.

 21. Na deze update is mijn batterij sneller leeg.

 22. Heb gisteren update geïnstalleerd. Ben zeer ontevreden. Batterijduur was kort en is nu nog korter. Binnen 9 a 10 uur helemaal leeg, zonder actief te gebruiken. Weer apps verdwenen. Ben inmiddels helemaal klaar met dit apparaat! Als mensen mij vragen of ik ze deze telefoon aanraad, zeg ik absoluut nee.

  • Abdullah zegt:

   Ik begrijp ook niet waarom je je telefoon update als die naar behoren werkt. Ik update mijn telefoon; niet nodig.

  • Ik snap niet dat jullie problemen heb ik heb de laatste update er opstaan en geen problemen,
   zelfs niet met de battery die houd het steeds ongeveer 48 uur vol in stanby

 23. Na de update is mijn s4 waardeloos. Valt uit. Apps foetsie. Ben al jaren een Samsung gebruiker, maar overweeg toch over te stappen naar een ander merk. Je krijgt een update en vervolgens weet niemand een oplossing. Diep triest.

 24. Na de laatste update haakt de telefoon regelmatig. Wat ik misschien nog wel het ergst vind is dat de wachtwoorden voor wifi niet worden opgeslagen waardoor je steeds opnieuw de wifi wachtwoord moet invoeren om via wifi te internetten. ik heb een 4 gig bundel. Ben hier nog nooit overheen gegaan tot afgelopen maand….. WAARDELOOS!
  Kan dus wel zeggen dat ik spijt heb dat ik de nieuwe update heb geïnstalleerd

 25. Ik heb vandaag een nieuwe software update gehad. Prima heb ik gedaan, en het groene android poppetje komt in het scherm. Dus staat er: systeemupdate installeren…. dan is die op de 100% .. wordt het zwart beeld? Na 10 seconden lijkt het alsof hij opstart, en even later doet hij de update opnieuw. Wat moet ik doen? Hij stopt niet met updaten!!

 26. Hallo
  Heb CyanogenMod 11 geïnstalleerd op mij note 1 n7000
  maar mijn simkaart wordt niet erkent.

  kan iemand mij helpen?

 27. Marcel Ensink zegt:

  In November SAMSUNG GALAXY S 4 MINI aangeschaft. Na alle apps etc. te hebben geïnstalleerd was de accu na zo’n 12 uur leeg. Complete fabrieksherstel (reboot) gedaan en opnieuw alle apps geïnstalleerd en het toestel werkte prima. De batterij ging nu bij normaal gebruik wel 2 dagen mee. Na een paar dagen moest ik een update installeren van samsung, een stabiliteitsupdate. Dit gedaan en daarna was het weer helemaal mis. CONCLUSIE; SAMSUNG GEEFT FOUTE UPDATE SOFTWARE WAARDOOR DE ACCU WEER LEEGLOOPT IN 12 UUR. Ook de wifi verbinding werd verpest en viel steeds weg. Dat laatste heb ik verholpen door een paar keer opnieuw op te starten en een keer de accu eruit te halen en te herplaatsen. TOCH BLIJFT DE ACCU VEEL TE SNEL LEEG GAAN. SAMSUNG STABILITEITS UPDATE IS DUS DE BOOSDOENER!!!!!!

 28. Marcel Ensink zegt:

  Hallo,
  In November SAMSUNG GALAXY S 4 MINI (via Hollandsnieuwe, dus internet  ) aangeschaft. Na alle apps etc. te hebben geïnstalleerd was de accu na zo’n 12 uur leeg. Complete fabrieksherstel (reboot) gedaan en opnieuw alle apps geïnstalleerd en het toestel werkte prima. De batterij ging nu bij normaal gebruik wel 2 dagen mee. Na een paar dagen moest ik een update installeren van Samsung, een stabiliteitsupdate. Dit gedaan en daarna was het weer helemaal mis. CONCLUSIE; SAMSUNG GEEFT FOUTE UPDATE SOFTWARE WAARDOOR DE ACCU WEER LEEGLOOPT IN 12 UUR. Ook de wifi verbinding werd verpest en viel steeds weg. Dat laatste heb ik verholpen door een paar keer opnieuw op te starten en een keer de accu eruit te halen en te herplaatsen. TOCH BLIJFT DE ACCU VEEL TE SNEL LEEG GAAN. SAMSUNG STABILITEITS UPDATE IS DUS DE BOOSDOENER!!!!!!
  Wat is hieraan te doen? Kan wel weer opnieuw alles rebooten en installeren, maar heb wel wat anders te doen. En opsturen (heb garantie) is ook weer een drama natuurlijk.
  Met vriendelijke groet,
  Marcel

 29. steffanie krijzer5 zegt:

  Ik heb het toestel via Vodafone gekocht afgelipen zomer en alle updates gedaan. Echter geeft de telefoon nu meerdere keer per dag aan dat de simkaart niet kan worden gedetecteerd. Heb het toestel al gereset, is een nieuwe simkaartlezer in gezet maar heb wederom het probleem. Hoe kan dit opgelost worden??

 30. Natasja zegt:

  Ik heb ook sinds de update problemen met snel leeglopen van batterij en ook dat zodra ik internet wil opstarten dat de telefoon uit gaat en alleen bij het verwijderen van de batterij weer opnieuw wil opstarten.
  Ik heb al geprobeerd terug te zetten naar fabrieksinstellingen maar ook dit wil niet werken…..
  Iemand nog tips, nu kan ik mijn dure samsung toestel niet gebruiken…

 31. Heb nu 2 jaar een Samsung S4 het laatste jaar valt mijn simkaart steeds uit. Hij zegt dan vervang simkaart. Helaas na 20 nieuwe kaartjes doet hij het nog steeds niet goed. Blijkt dat ik hem dan ook gewoon kan herstart, best lastig als je in gesprek ben en de verbinding valt steeds weg.
  Heb veel met de provider gebeld die stuurd me door naar samsung. Helaas die stuurd me weer terug naar de provider. Dus je kan er maar druk mee zijn. Probleem natuurlijk na meer dan een jaar nog steeds niet op gelost. Weet iemand hier een oplossing voor? Helaas kom je met Samsung niet verder. Leuk zo telefoon die vaak uitvalt.

  • Ik had hetzelfde probleem met die simkaart op mijn s4. 1 keer per week ongeveer kreeg ik die melding en opnieuw opstarten doet hij het weer een poos. Maar nu heb ik nieuw abonnement met s6. Mijn dochter de S4 gekregen en die heeft de melding wel 10 keer per dag. Er zijn ontzettend veel mensen met een s4 die dit hebben, daar moet toch een oplossing voor zijn?

 32. Naar mijn mening een erg slechte update. Sinds de update viel mijn S4 regelmatig uit en starte vervolgens opnieuw op. Zo af en toe dat apps uitvielen.. maargoed dat is het ergste nog niet. Sinds die update heeft mijn telefoon problemen met het vinden van mijn simkaart. Ik zit nou al een week zonder simkaart wat erg vervelend is. Heb echt vanalles geprobeerd, van verschillende simkaarten getest tot een upgrade naar android Lollipop (5.0) en zelfs een nieuwe simkaart/SD houder er in laten zetten! NIKS WERKT.
  Neem dit van mij aan, wees voorzichtig met deze update en hopelijk heeft Samsung hier snel een oplossing voor.

 33. Hier hetzelfde probleem met de S4. Simkaart wordt niet meer herkend en kan al een dikke maand helemaal niet meer bellen en gebeld worden. Simreader is al vervangen. Helaas het probleem blijft. Nog niet terug gezet naar fabrieksinstellingen, maar heeft ook weinig nut als ik bovenstaand lees allemaal. SImkaart in ander toestel werkt gewoon. Andere simkaart van andere provider hetzelfde probleem. Iemand al een oplossing hiervoor?

 34. Contact gehad met the phone house. Dit is een bekend hardware matig probleem met de S4. Het heeft iets te maken met de NFC-module. Paar keer contact gehad met Samsung live-chat alles moest hem ook nog naar fabrieksinstellingen terugzetten. Hielp natuurlijk niet. Nu de telefoon een paar weken over garantietermijn heen. Ze zeggen gewoon dat hij buiten de garantie valt en dat ze me niet kunnen helpen. Noooooooooooooooooooooit meer een Samsung. Telefoons verkopen waar je niet mee kan bellen!!!!!

Laat wat van je horen

*