Tip: sneltoetsen aanpassen op het vergrendelscherm van je Samsung Galaxy S4 (update)

Het is het scherm van je Samsung Galax S4 dat je het vaaktst ziet: het vergrendelscherm. Eerder kon je al lezen hoe je de tekst die erop staat kunt veranderen of weghalen. Nu is het tijd om de snelkoppelingen, of Sneltoetsen zoals Samsung ze noemt, onderin naar eigen smaak aan te passen  – als je tenminste de ‘standaard’ schermvergrendeling (Vegen – die met dat lichteffect) gebruikt.

samsung-galaxy-s4-vergrendelscherm-snelkoppelingen

Om dit te doen, tik je in je startscherm op Menu en op Instellingen (1). In de tab Mijn apparaat (2) kies je Vergrendelscherm (3). Tik nu op het woord Sneltoets (4) om deze daadwerkelijk aan te kunnen passen. Mochten ze op jouw Galaxy S4 nog niet ingeschakeld zijn, kun je dit doen met de ‘schakelaar’ (5).

galaxy-s4-sneltoetsen-aanpassen

Je bent nu in het scherm waar je de sneltoetsen kunt toevoegen, verwijderen, of de volgorde ervan kunt wijzigen. Als je vinger op een icoontje legt, dan pak je deze als het ware op, waarna je ‘m ergens anders in het rijtje kunt zetten, of naar de prullenbak kunt verplaatsen. Bijvoorbeeld: leg je vinger op het Berichten icoontje (6), en sleep deze naar de prullenbak onderin (7) om hem te verwijderen en zo plaats te maken voor een nieuwe sneltoets.

galaxy-s4-sneltoetsen-aanpassen-2

Tik op de ‘plus’ om een sneltoetsen naar een andere applicatie toe te voegen (8). Er opent dan een nieuw venster met een lijst van al je applicaties – kies hier de app waar je graag direct van je vergrendelscherm toegang toe kunt krijgen (let op: als je veel apps hebt geïnstalleerd kan het een paar seconden duren voordat de lijst verschijnt).

galaxy-s4-sneltoetsen-aanpassen-3

De volgorde van de sneltoetsen aanpassen werkt in feit net als het verwijderen van een sneltoets, alleen sleep je ‘m nu naar de plaats in het rijtje waar je ‘m wilt hebben (9). Het blauwe lijntje (10) geeft aan waar de sneltoets terecht komt als je je vinger weer van het scherm haalt.

Update: Een aantal mensen hieronder meldt dat zij geen sneltoetsen op hun vergrendelscherm hebben om in te stellen of te veranderen. Zoals Ruud en Hans beiden aangeven, moet je schermvergrendeling op Vegen staan ingesteld (Menu → Instellingen → Vergrendelscherm (onder de tab Mijn apparaat) → Schermvergrendeling → Vegen). Ook moeten de sneltoetsen ingeschakeld staan (zie hierboven, nummertje 5). Dus als je een ander soort vergrendeling hebt ingesteld (Gezichtsontgrendeling, Gezicht en stem, Patroon, Pin-code of wachtwoord), kun je de sneltoetsen niet gebruiken – logischerwijs, want ze geven je direct toegang tot belangrijke functies van je Galaxy S4.

Excuses voor de onduidelijkheid, en iedereen bedankt voor het melden!

Reacties

 1. Helemaal super, gelijk ingesteld.

 2. Vreemd, ik heb de knop sneltoets niet.
  Bij mij staat onder widgets schermvergrend. meteen ontgrendeleffect.

 3. Ik heb hem ook niet !!! Help!!

 4. Om die sneltoetsen te zien moet de schermbeveiliging op vegen staan of uitgeschakeld zijn. Dus niet op patroon.

 5. Mensen die geen sneltoets ertussen hebben staan hebben hun schermvergrendeling op iets anders als “vegen” staan. Anders gezegd: wanneer je het toestel op patroon oid hebt staan staat de optie sneltoetsen er niet tussen.

 6. Bedankt voor jullie update maar ik heb de beveiliging toch echt op vegen staan en ik heb de optie sneltoetsen niet ertussen staan.

  • Marvin zegt:

   Dat is wel vrij mysterieus dan. Welke opties staan er bij jou in het Vergrendelscherm menu?

   • Bij mij staan er 7 opties.
    – schermvergrendeling
    – meerdere widgets
    – widgets schermvergrend.
    – ontgrendeleffect
    – help-tekst
    – wake-up in vergrendelscherm
    – wake-up opdracht instellen.

    Jullie hebben de telefoon toch niet toevallig in ontwikkelaars modus staan?
    Er zal wel ergens in een ander menu ergens een schakelaar uit staan.
    Toch bedankt voor jullie reacties.

 7. Inderdaad het werkt op vegen wel. Het is jammer dat er geen combinatie mogelijk is tussen vegen en patroon ofzo. Ik wil bv soms met vegen kunnen ontgrendelen maar soms ook met patroon (als er onbevoegden in de buurt zijn bv). Weet iemand hier iets op? Off topic wel…

 8. Bedankt voor de tip, makkelijk die sneltoetsen!

 9. kees vann schaik zegt:

  het werkt bij mijn prima

 10. Fabienne zegt:

  Hoi! Hopelijk kunnen jullie me helpen: ik heb een galaxy s4, en kan sinds kort ineens mijn vergrendelscherm niet meer veranderen. Wanneer ik een foto kies, ‘instellen als’ vergrendelscherm, blijf ik de standaard samsung afbeelding met ballonnen zien (ook als ik het geheel opsla). Ik weet niet hoe ik dit eruit krijg, kan iemand helpen?!

  • Bij mij precies hetzelfde. Het beginscherm kon ik aanpassen maar het vergrendelscherm niet, terwijl dat voor de update geen probleem was. Ik kan in het menu (achtergrond, vergrendelscherm) het gewenste plaatje kiezen en dan op “instellen als achtergrond” klikken, maar daarna heb ik nog steeds het originele knaloranje scherm dat ik niet wil…..

 11. trouwe Samsung gebruiker zegt:

  is er iemand die weet hoe ik voor de galaxy s 4 ( net zoals de s3) de optie veegvergrendeling met beveiligde vergrendeling kan toepassen? (eerst vegen, waarna je vervolgens je beveiligde wachtwoord moet invoeren om toegang te krijgen tot je telefoon?

 12. Ik heb mijn galaxy s4 net nieuw dus doe wellicht iets verkeerd maar ik heb de iconen wel op het vergrendelscherm alleen er gebeurd niets als ik erop druk.. Doe ik nu iets heel doms?

 13. Net een nieuwe update gehad maar heb geen snel toetsen meer op mijn vergrendelscherm.
  optie sneltoetsen instelling op vergrendel scherm staat aan maar is donker en kan niet aan gepast worden, wat heb ik verkeerd gedaan?

 14. Als vergrendeling heb ik ‘vegen’ maar ook ik zie geen sneltoetsen. Hoe kan dit? Waar zijn ze verdomme? Ik wil ze ook!!

 15. Ik heb nu mn 2e s4, de vorige had een feestje niet overleeft. Mijn vorige had wel sneltoetsen maar nu heb ik t niet en ik mis het behoorlijk 🙁

  Ik heb hetzelfde als de meeste, ze staan er niet tussen in het menu en ik baal er van. Mij vorige was ook een 1905 dus daar ligt het iet aan.

 16. Rozemarijn zegt:

  hee, ik heb een s3. het enige probleem is dat ik geen persoonlijk bericht kan doen bij mijn vergrendelscherm. Ik heb het al op vegen staan maar ik kan het onderdeel widgets niet eens aanklikken. het staat er wel alleen het is donker grijs en als ik er op klik gebeurt er niks. ook bij sneltoetsen werkt het niet! wat moet ik doen om het te veranderen :O

  groetjess

 17. Ik heb een galaxy s4 en die veegvergrendeling is niet net als orgineel als ik me vinger er over veeg komt er een slot die opengaat en dat vind ik niet handig hoe moet ik dat oplossen of resetten

 18. serena zegt:

  Na de update 5.0 lollipop staat er in mijn vergrendelscherm. (Dus niet beginscherm) heel irritant het weer van die dag. Hoe krijg ik dat weg.

 19. aashi zegt:

  Sinds ik de update 5.0 heb gedaan komt op mijn vergrendelscherm de plaats en hrt graden zien. Hoe krijg ik dat uit? Anderen hebben dat niet bij hun samsung s4

Laat wat van je horen

*