Snel, sneller, Samsung Galaxy S4: benchmark

Hoewel Samsung zelf met de Galaxy S4 sterk de nadruk legt op functies en praktisch gebruik, is het natuurlijk stiekem tóch wel leuk om te weten hoe snel het toestel eigenlijk is. En de eerste voorzichtige tests laten zien dat hij snel is. Ontzettend snel. Het snelst, eigenlijk.

samsung-galaxy-s4-benchmark-geekbench

De bovenstaande tabel is afkomstig uit de database van de Geekbench benchmark, een test die meet hoe snel de processor en het geheugen van een apparaat zijn. Het voordeel van Geekbench is dat de test een zogenaamde cross-platform test is, daar waar veel andere tests – Quadrant, AnTuTu – beperkt zijn tot het Android besturingssysteem. Of met andere woorden: zo weten we ook hoe snel de Galaxy S4 is in vergelijking met de iPhone 5.

De geteste Galaxy S4 is van hetzelfde type dat straks in ons land in de schappen ligt: die met Qualcomm’s quadcore Snapdragon 600 processor.

Dat de Galaxy S4 sneller is dan de HTC One was ook wel te verwachten. Hoewel beide toestellen – of in ieder geval de straks in Nederland verkrijgbare versies – over dezelfde processor beschikken, heeft deze in de One een kloksnelheid van 1,7 GHz, terwijl de S4 ‘geklokt’ is op 1,9 GHz. Toch is het verschil in prestatie groter dan het verschil in kloksnelheid. Mogelijk dat de kloof tussen beide toestellen kleiner wordt, als de One later dit jaar ook op Android versie 4.2.2 gaat draaien.

Verder spreken de resultaten voor zich, toch?

(via)

Laat wat van je horen

*