Keuzes, keuzes: wachten op de Galaxy S4 of…?

Update: omdat het onderstaande artikel nog behoorlijk veel bezoekers trekt, is  het verstandig om in gedachten te houden dat het al begin januari gepubliceerd is. Met andere woorden: inmiddels ís de Samsung Galaxy S4 onthuld, en duurt het wachten nog maar een maand. Sterker nog, het toestel is nu al te reserveren (zie HIER).

Oorspronkelijke bericht van 9 januari:

De laatste tijd hoor ik her en der steeds vaker de vraag: ‘Wat zal ik doen? Wachten op de Samsung Galaxy S4, of nu al gaan voor een andere smartphone?’ Mocht je nu voor de keus staan dan heb ik met je te doen: er staat ons zoveel moois te wachten op mobiel gebied dat geduld een weliswaar schone, maar o zo lastige zaak is. Zeker omdat er van de Samsung Galaxy S4 in feite nog zó weinig bekend is (maar wát erover bekend is klinkt wel hééél goed). Tijd voor een afweging…

samsung-galaxy-s4-kopen-of-ander-toestel-tips

Redenen om te wachten op de Samsung Galaxy S4

 1. De specificaties: Full HD Amoled beeldscherm (=uniek t.o.v. andere merken), quadcore Cortex A15 Exynos processor, 13 megapixel camera die mogelijk beter is dan de meeste concurrenten (zoals dat ook bij de Galaxy S3 al het geval was).
 2. De kans dat de Galaxy S4 als al het stof is opgetrokken de beste smartphone van 2013 wordt is groot (de Galaxy S3 was dat ook in 2012).
 3. Je weet nog niet hoe het toestel zal zijn, dus wachten op de onthulling is een goede manier om een geïnformeerde keuze te maken.
 4. Er is natuurlijk een kans dat de Galaxy S4 al in maart wordt onthuld, en eerder op de markt komt dan mei – dan hoef je dus niet eens zo lang te wachten.
 5. Het is écht heel gezellig om samen met ons op SamsungGalaxyS4.nl toe te leven naar de onthulling van de S4. Als je wilt wachten, dan beloof ik je hier regelmatig te vermaken (of vervelen) met ál het nieuws over het toestel (maar aangezien je dit nu leest wist je dit al).

 

Redenen om nu al een andere smartphone te kopen

 1. De Samsung Galaxy S4 is er simpelweg nog niet – hij is nog niet eens onthuld, en misschien duurt het nog bijna vijf maanden voordat je ‘m kunt kopen.
 2. Laten we eerlijk zijn: in dezelfde prijscategorie als Samsung’s topsmartphones vind je eigenlijk geen écht slechte toestellen.
 3. Als je geduld eigenlijk gewoon een vorm van zelfkwelling vindt (wat het strikt genomen natuurlijk ook is), dan zie punt 2.

 

Dus. Wat zijn dan goede alternatieven voor het wachten op de Samsung Galaxy S4?

Een aantal alternatieven zijn nu al te koop, maar op toestellen met enigszins vergelijkbare specificaties (zoals een 1080p Full HD beeldscherm) zul je ook nog even moeten wachten – mogelijk alleen wat korter dan op de Galaxy S4.

 • De Samsung Galaxy S3 natuurlijk. Ruim acht maanden op de markt, maar nog steeds een erg goede smartphone (overzicht van aanbiedingen: HIER).
 • De Samsung Galaxy Note 2. Een paar maanden oud, en op veel fronten net iets beter dan de Galaxy S3. Hij is alleen een beetje groot (overzicht van aanbiedingen: HIER).
 • De Sony Xperia Z. Net aangekondigd, begin maart waarschijnlijk in de schappen (nu al te bestellen: HIER).
 • HTC M7, of hoe het toestel uiteindelijk ook zal gaan heten. HTC’s topmodel voor 2013, met vergelijkbare technische specificaties als de Galaxy S4. Nog niet onthuld (eind februari pas), laat staan te krijgen (begin april?)
 • Dan zijn er natuurlijk nog de andere toptoestellen van 2012: HTC’s One Plus, of de Sony Xperia T. Maar (en dat is dan mijn eigen mening): die redden het al niet t.o.v. de Galaxy S3, laat staan de S4.
 • En voor de volledigheid moet ik natuurlijk ook de iPhone 5 noemen, al is het maar omdat hij minstens net zo duur is (maar de ervaring leert dat het merendeel van de bezoekers van SamsungGalaxyS4.nl liever iets anders wil 😉 ). Voor iPhone 5 aanbiedingen kun je HIER terecht.

 

Hopelijk heb je iets aan de bovenstaande afwegingen en alternatieven. Als ik belangrijke redenen of andere toestellen vergeten ben die ook genoemd moeten worden, lees ik het uiteraard graag hieronder in de reacties!

Reacties

 1. VBezoeker zegt:

  @Marvin,

  Ben jezelf op dit idee gekomen, ofniet?

 2. Maartje zegt:

  Ik wilde mijn abonnement vervroegd verlengen om de S3 al te kunnen hebben. Ben eerst eens gaan googlen of er toevallig al een S4 aan zit te komen, wat het geval lijkt. Ik ga dus proberen te wachten. Hoe graag ik de S3 ook wil, de S4 wil ik misschien liever. Ben erg benieuwd. Ik houd je blog bij via facebook, super interessant steeds.
  Thanks!

  Groetjes Maartje

 3. Lastig lastig!

  Mijn abonnement loopt af op 19 mei.
  Ik kan in februari verlengen, zit momenteel bij vodafone. Als ik wacht op de S4, dan zou ik eventueel van provider kunnen switchen. Maar wil ik dat? Ik weet het niet.

  Niet wachten op de S4 levert me alleen maar oude phones op. Een S3, maar dat is al zo oud als de wereld dan.

  Mijn evenwicht ligt meer naar het wachten op de S4, dan nu al een nieuwe kopen. Geduld is een schone zaak zegt men.

Laat wat van je horen

*