Tip: scrollende achtergrond op je Samsung Galaxy S4

Als je al eerder een op het Android besturingssysteem draaiende smartphone had, maar bijvoorbeeld géén Galaxy S3 of Note 2, dan kán het zomaar zijn dat je de meescrollende achtergrond mist op het thuisscherm van je Samsung Galaxy S4. De statische achtergrond die Samsung sinds de Galaxy S3 gebruikt is tenslotte ook maar zo, uhm, statisch. Maar er is uiteraard een oplossing voor dit gemis!

samsung-galaxy-s4-scrollende-wallpaper

Van oudsher was de meescrollende achtergrond één van de typerende kenmerken van veel Android telefoons – het effect ervan is dynamisch, en geeft een extra ruimtelijke touch aan een verder nogal platte interface. Maar, zo moet Samsung gedacht hebben, natuurlijk kost het allemaal extra rekenkracht en energie voor een visueel trucje dat verder weinig functionaliteit toevoegt. En dus werd de achtergrond statisch, en dat is prima natuurlijk. Echter, wie het meescrollen mist, kan terecht bij de app Landscape Wallpaper.

Landscape Wallpaper is in feite een live achtergrond, waarmee je een afbeelding kunt selecteren die dienst doet als meescrollende achtergrond. Hij is te vinden in de Play Store, kost niets, en is ook nog een vrij van irritante reclame. Na installatie vind je ‘m tussen je Live achtergrondenMenu toets → Achtergrond instellen (1) → Start- en vergrendelscherm, of één van beide uiteraard (2) → Live achtergronden (3) → Landscape Wallpaper (4). Nadat je ‘m hebt geselecteerd tik je op Instellingen (5), waarna je een afbeelding kunt selecteren die als achtergrond dienst doet (6).

landscape-wallpaper-instellen-galaxy-s4

Daarnaast is Landscape Wallpaper nog uitgerust met een flinke sloot instellingen, zodat je alles netjes aan je eigen smaak kunt aanpassen, én het is zelfs mogelijk om een map te selecteren met meerdere afbeeldingen zodat de app tevens dienst doet als automatische wallpaper changer (achtergrond verwisselaar?).

Zelf heb ik ‘m een tijdje gebruikt, en ik kan niet echt zeggen dat ik een verschil merk in energieverbruik – maar daarvoor had ik ook al een live achtergrond in gebruik, dus dat is geen bruikbaar referentiekader.

Al met al is dit een leuke optie voor iedereen die het oldschool Android gevoel mist op de Galaxy S4. Je vind Landscape Wallpaper gratis en voor niets HIER.

Reacties

  1. Bij ‘Live Achtergronden’ kan ik alleen kiezien uit Bubbles en Phase Beam, enig idee waarom dit zo is?

Laat wat van je horen

*