Tip: een schermafbeelding maken op je Samsung Galaxy S4

Niet iedereen zal er dagelijks behoefte aan hebben, maar soms is het maken van een schermafbeelding van je Samsung Galaxy S4 erg handig. Er zijn twee manieren om dit te doen: één fancy methode, en één simpele manier.

handpalm-screenshot-galaxy-s4

De fancy methode wil zeggen dat je met je handpalm boven het scherm een veegbeweging maakt. Mocht deze manier nog niet op jouw toestel ingeschakeld zijn, dan doe je dit met de volgende stappen. Allereerst ga je via de Menu toets naar Instellingen. Daar kies je, onder de tab Mijn apparaat (1) de optie Bewegingen en gebaren (2). Zorg vervolgens dat de optie Handpalmbeweging ingeschakeld is (3), en tik op het woord Handpalmbeweging zelf (4). In het volgende menu zorg je er dan voor dat Schermafbeelding aan staat (5). Als je nu Schermafbeelding tikt (6), krijg je een animatie te zien die voordoet hoe deze functie werkt. Ook kun je deze methode zelf uitproberen (7).

samsung-galaxy-s4-schermafbeelding-screenshot-instellen

Hoe tof deze manier om een schermafbeelding te maken ook is, er is een simpeler manier die – in mijn ervaring – ook nog eens in meer situaties werkt. Het enige wat je daarvoor moet doen is de Home en de Power knoppen (zie hieronder) tegelijk indrukken, en even ingedrukt houden. Op deze manier kun je ook schermafbeeldingen maken in bijvoorbeeld de camera app – met je handpalm werkt het daar niet.

samsung-galaxy-s4-screenshot-schermafbeelding-knoppen

Reacties

 1. Heb van alles geprobeerd, alles staat aan wat beweging met de hand en ogen betreft maar hij doet helemaal niks 🙁 Reageert nergens op.

 2. Je moet OVER het scherm vegen, niet BOVEN het scherm.. probeer dat eens.

 3. hallo, ik heb de ‘neppe’ samsung galaxy S4 uit China, maar ik kan geen screenpicture maken, ik heb oom geen air gesture dus ik dacht, als ik op de vergrendel en thuisknop druk moet het lukken, maar het lukt niet, enig idee hoe dit kan ?

 4. beste ik heb alles an gedaan en over de scherm geveegt maar het lukt niet kan iemand mij helpen aub een het is geen valse

 5. De twee knoppen tegelijk indrukken werkt, super thanks!

 6. degroef zegt:

  Jaa het werkt eindelijk met de powerknop en de volumeknop omlaag, dankje!

 7. Beide methoden geprobeerd, er gebeurt niets. En waar wordt dat bestand opgeslagen?

 8. Marjolein zegt:

  Ik heb vandaag mijn nieuwe galaxy s4 mini binnen, maar zodra ik op “handbeweging” klik krijg ik alleen een optie over het dempen van geluid. Er staat helemaal niets over afbeeldingen? Help?

 9. Ik heb ook de Samsung S4 Mini al een paar maand. De handbeweging optie zit bij de Mini niet in, alleen bij de grote S4. Resteert dan mogelijkheid met de toetscombinatie welke ook niet werkt. En ik heb alle mogelijke combinaties geprobeerd.

  SAMSUNG DOE HIER WAT AAN en kom met een systeem-update waar dit verholpen wordt!!!

 10. Laurens zegt:

  Bij mij staat het er niet. Wat moet ik doen?

 11. Laurens zegt:

  IK HEB DE DE OPLOSSING! Om met de Galaxy S4 een schermfoto te maken moet je snel op de aan en uitknop te klikken en op de home menu- knop te klikken. Let op: snel klikken!

 12. Bij mij deed screenshot maken het altijd via die knopjes. Maar sinds kort doet ie t niet meer! Hoedan??

 13. Geweldig…..weer wat bij geleerd!!!

 14. Bloempje zegt:

  Ik wil al lang graag de huis- en sluimerknop, screenshot kunnen maken. Alleen het lukt nog steeds niet. Ik kan nu al een tijdje alleen die van de schuifbeweging, maar dat vind ik best onhandig. Heeft iemand tips? Of weet iemand hoe ik dit oplos?

 15. Het lukt mij met de powerknop en de homeknop. De powerknop wel een fractie eerder indrukken dan de homeknop.

 16. suus46 zegt:

  Echt super!

 17. he, ik heb ook samsung s4 mini. Maar ik zie net dat er geen optie van schermafbeelding op mn apparaat staat, waar is dat? gewoon: 1. menu, 2. instellingen, 3. in de tabblad van ‘mijn apparaat’ 4. bewegingen en gebaren, 5. het inschakelen van handpalmbeweging, 6. ik zie geen schermafbeelding. hoe kan dat?

  Met vriendelijke groet,

  Nies 87

  • Vegen kan niet bij de mini…
   Toetsencombinatie is best wel ff wennen, ‘home’ en ‘power’ eigenlijk tegelijk indrukken (home een fractie eerder), en binnen 2 sec zie je een glimp van een wit frame om je scherm. Dit zou moeten werken, maar ik dacht eerst ook dat het niet werkte..

 18. probleem zegt:

  hallo, ik heb een vraag want ik weet hoe ik schermafbeeldingen moet maken maar ik heb dus laatst perongeluk ingesteld dat ie automatisch op de bewerkstand gaat daarna en dat is heel irritant (omdat ik altijd snel wil zijn met mijn screenshots) kan iemand mij helpen??

 19. Ga toch weg met al die troep, handgebaren werken niet, spraak ook niet altijd, ze willen alleen maar geld krijgen maar de rest fixen ho maar. na 2 maanden al weer een nieuwe telefoon uit die niks meer kan dan de oude, telefoon is om te bellen , niet om dit allemaal mee te doen.
  Kant en klare onzin allemaal.

  • Dennis waarom koop je een galaxy en niet gewoon een nokia ofzo, of als je het toch onzin vind zoek t dan niet op niet gemeen bedoeld want bjj mij doen die hand gebaren t prima

 20. ormano zegt:

  hallo
  ik kan de screenshot foto niet bekijken. ik had ze al eerder verwijderd. maar ze zitten er nog in maar laat niet meer zien. kan ik deze weer terug halen. want ik kan ze ook niet verwijden weer in het album.terwijl ze ook al verwijdert.zijn.

 21. Hoe kan je DRM-beveiliging uitschakkelen?

 22. Dankje bij de s4 werkt het prima

Laat wat van je horen

*