Tip: schermaanrakingen weergeven op je Samsung Galaxy S4

De volgende tip is allesbehalve noodzakelijk. En toch ken ik een hoop mensen die het leuk vinden: je kunt je Samsung Galaxy S4 instellen om schermaanrakingen visueel weer te geven. Volgens sommige mensen zorgt dit ervoor dat je schermaanrakingen nauwkeuriger worden – of in ieder geval zo aanvoelen.

samsung-galaxy-s4-schermaanraking-weergeven

galaxy-s4-buildnummerOm deze feature in te schakelen moeten de ontwikkelaarsopties van de Galaxy S4 ontgrendeld zijn. Om dit te doen ga je via je Menu toets naar Instellingen. Onder de tab Meer kies je vervolgens Toestel-info. Helemaal onderin zie je daar het kopje Buildnummer – tik hier zeven keer achter elkaar op, en je hebt de ontwikkelaarsopties toegankelijk gemaakt.

Je vindt deze vervolgens bij Instellingen, wederom onder de tab Meer (1). Tik daar nu op Ontwikkelaarsopties (2), scroll een stukje naar beneden en vink Aanrakingen weergeven aan (3).

Overigens vind je meer interessante instellingen bij de Ontwikkelaarsopties, zoals een manier om de interface van je Galaxy S4 flink wat sneller te maken – lees HIER hoe je dat kunt doen. Pas wel op, want het gaat hier om vrij technische opties waarbij enige kennis van zaken vereist is. Met andere woorden: ga hier niet klakkeloos wat dingen aan- en uitzetten of instellen. En als je dat wel doet, bedenk dan dat jij zelf verantwoordelijk bent voor jouw toestel (en SamsungGalaxyS4.nl niet 😉 ).

samsung-galaxy-s4-aanrakingen-weergeven

Reacties

 1. Hoi Marvin,
  Ok… mijn nightmare is uitgekomen: S4 gevallen en scherm is gebarsten… en niet zo’n beetje ook… aangezien het scherm een gorillaglas 3 scherm is hoort ie sterk te zijn… en zo hard was ie niet eens gevallen. valt dit toevallig onder hun garantie?

  Groeten ,
  Fikri

  • Valt lastig te voorspellen, maar ik zou het zeker proberen… alleen dan weet je het.

   • heb net met samsung gebeld… valt onder de categorie gebruikers verantwoordelijkheid…
    reparatie kost zo’n 175 euro…

    • Auw! En de winkel waar je m gekocht hebt? Die zijn in eerste instantie verantwoordelijk voor de garantie. Maar het kan lastig zijn ze daarvan te overtuigen als je m inderdaad zelf hebt laten vallen…

     • zeker auw… en niet zo’n beetje ook! ik ben gestruikeld en mn S4 viel dus uit mn zak….

 2. wie weet de instelling van de s4 om zonder het scherm aan te raken de fotoos door te kunnen bladeren.

  • PeacekeeperNL zegt:

   Dat is Air Gesture. Als je met 2 vingers van boven naar beneden gaat, staat hij bij die instellingen.

   @Marvin, zijn jullie nog op zoek naar moderators/beheerders voor het forum gedeelte? Zie mijn berichtje op het forum.

   Groet, Laurens

 3. Inboedelverzekering???

 4. Magerhert zegt:

  Dat val schade niet onder de garantie valt lijkt mij meer dan vanzelfsprekend, echter zou ik de vraag anders formuleren.
  Samsung beweerd dat het Gorilla glass is en daar horen bepaalde kenmerken bij, welke zij beweren, deze ken ik niet exact, maar waar ik op doel is de vraag die je wel aan Samsung of de verkopende partij mag stellen is; wat wordt bedoeld met G.glass en wat zou er wel en niet mogen gebeuren, bij welke val hoogte, valhoek, de G-kracht van de val etc.
  De tegenpartij moet enigszins wel kunnen bewijzen, als jij bijv. zou beweren(vanuit gaan dat dit voorbeeld ook echt de waarheid is), dat de S4 uit je hand hebt laten vallen van bovenop de tafel met een valhoogte van 10cm in een horizontale vlakke positie en de S4 plat op zijn rug terechtkwam en het glass volledig is gebarsten en overall met een percentage van 95% over het gehele scherm en de diepte van de barst in het scherm is laten we zeggen tot 99% de dikte(diepte) van het glass. Dan heb je echt wel een punt tot een discussie en elke expert en zeker Samsung heeft testen uitgevoerd, dus als wij dit voorbeeld nemen en je gaat 10 experts vragen en 9 daarvan zeggen, deze schade zou alleen mogen en kunnen gebeuren als jij je S4 hebt laten vallen vanaf het dak van de grootste wolkenkrabber in de wereld(momenteel nog de Burj Khalifa) in Dubai en jij kan aantonen dat jij daar nooit bent geweest en onmogelijk toegang hebt kunnen krijgen tot deze afgesloten verdieping, heb jij absoluut een heel sterk verhaal en overtuigend bewijs.

  Ik heb (nog) geen ervaring gehad met het laten vallen van mijn week oude S4 en G.glass, maar ik had een S2 uit december 2011, die ik wel uit mijn handen heb laten vallen toen ik mijn post wilde pakken uit de brievenbus. Valhoogte was 140cm, horizontaal vlak met het scherm naar beneden, toestel stuiterde geen eens.
  Schade: 3 grote barsten. Eindresultaat: toestel werkte toen en nu nog steeds, scherm touch sensors nog voor 100% goed, enkel alleen wat scherpe glass randjes als ik hard over het scherm met mijn vingers heen beweeg.

  Conclusie: het is maar net hoe je toestel valt(valhoek), soort ondergrond etc., maar vooral wat die dag ons “KARMA” level is geweest. 🙂
  De Titanic had ook een soort van Gorilla bescherming en toch is deze gezonken.

 5. Magerhert zegt:

  @Marvin. Bedankt voor jou uitleg, Ik zocht eigenlijk op google naar Samsung S4 voor de handleiding en zo vond ik jou website. Vind het echt een giller dat ik simpelweg door 7 keer tikken, deze geweldige verborgen functie heb kunnen activeren. Super bedankt en nu verder opzoek naar nog meer handige tips op jou(jullie) website.

Laat wat van je horen

*