Scherm Samsung Galaxy S4 mogelijk ‘onbreekbaar’

Een paar dagen geleden al schreven wij hier over de zin en onzin van de geruchten over een Samsung Galaxy S4 met een flexibel scherm. Ons punt: nee, het scherm van de Galaxy S4 wordt niet flexibel, maar de technologie van dergelijke schermen biedt wel voordelen die we in het toestel kunnen terugzien. Of zoals Reuters inmiddels benadrukt: mogelijk krijgt de Galaxy S4 een onbreekbaar scherm.

Het ‘onbreekbare’ scherm: Samsung’s Youm display

Het idee van het ‘onbreekbare’ scherm is namelijk direct verbonden met het idee van een flexibel scherm. Simpel gezegd: het scherm is niet van glas. Dus mocht Samsung de Galaxy S4 voorzien van zo’n display zal één van de voornaamste kwaliteiten zijn dat de voorkant van de telefoon niet kan barsten als je hem (al dan niet per ongeluk) op de stoep laat vallen.

Natuurlijk is het woord ‘onbreekbaar’ wat overdreven. Met de nodige gereedschappen is ook zo’n beeldscherm natuurlijk wel kapot te krijgen. Maar gezien juist de glazen voorkant van een moderne smartphone het kwetsbaarste punt is, zou Samsung wel eens een aardige troef in handen kunnen hebben als de Galaxy S4 dit probleem kan omzeilen.

(via)

Laat wat van je horen

*