Tip: Schermmodus kiezen op de Samsung Galaxy S4

Wie ons al een tijdje volgt heeft er al vaker over gelezen: de onzettend mooie kleurweergave op de Samsung Galaxy S4. Als je houdt van de felle kleuren van het Super Amoled scherm van het toestel zit je al direct goed, maar de – volgens tests – beste weergave moet je zelf instellen. Wil je weten hoe? Lees verder!

Het is allemaal natuurlijk niet zo moeilijk – je moet het maar net even weten te vinden. Dus: ga via de Menu toets naar Instellingen (1), en selecteer de tab Mijn apparaat (2). Kies Display (3), en daarna Scherm-modus (4). Hierna kom je in het scherm waar je de weergave kunt instellen.

samsung-galaxy-s4-schermmodus-kleurweergave

In feite zijn er vier-plus-één mogelijke instellingen: Weergave optimaliseren (de ‘plus-één’) is in feite de Adapt Display feature, waarmee je het toestel zelf laat bepalen welke weergave er onder welke omstandigheden het beste is. Daarnaast zijn er nog de gewone keuzes: DynamischStandaard, Professionele foto en Film, waarbij de weergave simpel gezegd telkens een stukje natuurlijker wordt.

Uiteindelijk blijft het kiezen van de kleurweergave natuurlijk een kwestie van smaak – maar zoals je mag verwachten van een topmodel Galaxy smartphone heb je zelf de keuze. Welke modus vind jij het mooist?

 

Reacties

 1. mitch zegt:

  Ik heb nog een tip voor de camera.

  De volumetoets als al camera, opname of zoomtoets toewijzen : Camera app > instellingen > tandwiel > volumetoets.

  Zou kunnen dat dit al bekend is maar ik wou het even mededelen.

 2. Is het ook mogelijk om de blauwe achtergrond te wijzigen in een andere kleur?

 3. Kan ik de gekleurde balk in Samsung s4 ook een sndere kleur geven ?
  en zo ja hoe

 4. Lutgarde zegt:

  Mijn camera zegt steeds kan niet inzoomen met deze modus wat doe ik verkeerd en ging vroeger wel

  • he lutgarde
   ik heb het zelfde gehad met mijn s4
   en ik ben er uit wat het is geweest
   door een update of zo zijn je instellingen veranderd en staat je telefoon in de eenvoudige stand
   dat verander je weer door naar instellingen te gaan en dan mijn apparaat en dan eenvoudige stand weer op de standaard modus te zetten

 5. Joke de Vries zegt:

  Hoeveel kan ik inzoomenet de Galaxy S4

 6. mijn s4 heeft het probleem dat alle fotos,icoontjes en afbeeldingen negatieve kleurweergave hebben!! alles al geprobeerd en gereset maar zonder succes!
  help!!

Laat wat van je horen

*