Samsung werkt aan smartphone met 3 GB RAM: Samsung Galaxy S4?

Ergens diep verscholen in één van de complexen die het Samsung imperium rijk is staat een tafel. En op die tafel liggen een aantal onbekende smartphones – toestellen die zo te zien maar één doel hebben: het testen van… iets. Toestellen met, zoals uit de stickertjes blijkt, én uit de bij de foto behorende informatie, 3 GB RAM geheugen. Gaat het hier om een feature die we straks in de Samsung Galaxy S4 terug gaan zien?

De toestellen die we op de bovenstaande foto zien vallen op door onopvallendheid. Het zijn testmodellen – geen prototypes van, bijvoorbeeld, de Galaxy S4. Maar wat moeten zulke toestellen met 3 gigabyte RAM? (Op de sticker staat 3 Gb, wat technisch gezien gigabit betekent, maar de bron van de foto’s geeft aan dat het toch echt om 3 gigabyte – GB – RAM gaat.)

Ter vergelijking: de Samsung Galaxy S2 beschikte over 1 GB RAM, evenals de Europese versie van de Galaxy S3. Alleen de Amerikaanse Galaxy S3 en de gloednieuwe Galaxy Note 2 zijn voorzien van 2 GB RAM geheugen. Maar 3 GB? De grote vraag is dus ook: wat is Samsung van plan dat zoveel RAM geheugen zou kunnen vergen?

Zoals te verwachten hebben we op dit moment alleen deze vraag – maar geen bijpassend antwoord. Mogelijk werkt Samsung aan één of andere nieuwe functie die veel geheugen noodzakelijk maakt, of zelfs aan een volledige nieuwe TouchWiz interface met één of andere vergaande nieuwe implementatie van… juist, Joost mag het weten.

Om het allemaal nog onduidelijker te maken: in feite is het onmogelijk om te zeggen of de afgebeelde toestellen überhaupt op het Android besturingssysteem draaien. Het kunnen net zo goed testtoestellen zijn voor Tizen – het nieuwe besturingssysteem waar Samsung en een aantal partners gestaag aan knutselen.

Overigens – als we nu toe bezig zijn – lijkt Samsung tevens druk doende om toestellen zonder toetsen te testen – een beetje wat we al zagen op de Galaxy Nexus en Android 4.0 Ice Cream Sandwich, met toetsen die op het beeldscherm worden weergegeven. Dit lijkt dan wel weer mooi overeen te komen met eerdere geruchten over een Samsung Galaxy S4 met een 5,0 inch scherm. Op deze manier zou het scherm ongeveer even groot blijven als dat van de Galaxy S3, maar dan met toetsen óp het scherm, in plaats van een rij fysieke en aanraakgevoelig toetsen eronder.

Één ding is zeker: op lauweren wordt door Samsung vooralsnog niet gerust.

(via SamMobile)

 

Laat wat van je horen

*