Visa en Samsung: komt mobiel betalen met de Galaxy S4 dan eindelijk van de grond?

Er was een tijd – zeg, een jaar of drie geleden – dat drie letters bijna een hype waren: NFC. Near Field Communication zou een revolutie betekenen voor het betalingsverkeer, en de smartphone zou de pinpas gaan vervangen. Echt van de grond wil deze revolutie niet komen, maar met de Samsung Galaxy S4 komt daar mogelijk verandering in.

samsung-galaxy-s4-visa-nfc-mobiel-betalen

Samsung en Visa hebben op de Mobile World Congress, die momenteel in Barcelona aan de gang is, laten weten samen een betaalmethode voor mobiele telefoons te gaan lanceren. Dankzij de NFC chip die tegenwoordig in menig Samsung smartphone te vinden is, en een app uit de koker van Visa zelf – PayWave genaamd – moet het verrichten van betalingen een fluitje van een cent gaan worden. Althans, dat is de bedoeling.

Mogelijk zal Samsung’s nieuwe generatie smartphones – hallo, Galaxy S4! – een start maken met deze methode, maar omdat ook oudere toestellen vaak al uitgerust zijn met een NFC chip is de functionaliteit ook makkelijk naar deze toestellen te brengen.

Wat mij betreft klinkt het allemaal erg tof. Maar… de vraag blijft natuurlijk wanneer de benodigde NFC apparatuur eindelijk in de winkel te vinden zal zijn. Hopelijk kan Visa hier de noodzakelijke schwung geven die tot nu toe ontbrak. Eerst zien, dan geloven, maar het is natuurlijk leuk om te weten dat de Galaxy S4 misschien – niets is zeker tot 14 maart – een primeurtje op dit gebied heeft. Ook al blijft het afwachten hoeveel je er in Nederland in eerste instantie aan zal hebben.

(via)

Laat wat van je horen

*