Samsung toont ‘verborgen’ technologie in de Galaxy S4

Als je het over de Samsung Galaxy S4 hebt, heb je het al gauw over het full HD Super Amoled scherm, de snelle quadcore processor en de 13 megapixel camera. Toch wil Samsung zelf ook graag de aandacht vestigen op een aantal minder spectaculaire stukjes huisvlijt die de Koreanen in het toestel hebben gestopt. Met andere woorden: alle sensoren die in de Galaxy S4 te vinden zijn. En dat zijn er best een hoop.

samsung galaxy s4 sensoren

Een aantal sensoren zijn natuurlijk al sinds jaren in smartphones te vinden, zoals de accelerometer, de gyroscoop, en de nabijheidssensor. Maar een geomagnetische sensor, een thermometer, een luchtvochtigheidssensor, en een lichtsensor die verschillende kleuren meet zijn toch behoorlijk nieuw in deze branche.

Het onderstreept allemaal weer eens dat de Galaxy S4 echt tjokvol mogelijkheden zit. Ik ben met name benieuwd wat er allemaal mogelijk blijkt als app ontwikkelaars hun tanden zetten in de mogelijkheden die de nieuwe sensoren bieden.

(via)

Reacties

  1. Dexter zegt:

    De S4 is echt een alleskunner! Knap dat er binnen korte tijd alweer zoveel vooruitgang is geboekt t.o.v. de S3.

    Een leuke app die deze sensoren benut is Weather Signal. Zoals de naam suggereert een weerstation, maar behalve temperatuur, luchtdruk en luchtvochtigheid zit er ook een lichtmeter (lux) op, en een meter waarmee je magnetische velden kunt opsporen.

    Wellicht leuk om het hier even te melden als je meer apps hebt gevonden die zinvol gebruik maken van de sensoren in de S4….

Laat wat van je horen

*