Samsung official noemt de ‘Galaxy S4’

De Samsung Galaxy S4 nieuwscyclus bevindt zich momenteel in de fase ‘kleine-details-zijn-groot-nieuws’. Zo kunnen we wel raden dat Samsung’s volgende smartphone topmodel simpelweg Galaxy S4 gaat heten, maar zeker weten doen we het natuurlijk niet – zéker niet omdat het getal vier in menig Zuidoost Aziatisch land een ongeluksgetal is. Gelukkig werpt Kit Lam – Chief Innovation Officer binnen een tak van Samsung – onbedoeld licht op deze kwestie.

Samsung Galaxy S4 mock up (afb.: appdated.de)

Samsung Galaxy S4 mock up (afb.: appdated.de)

De heer Lam hield een presentatie tijdens het  Invest in Photonics evenement in Bordeaux, en tot de verbazing van menig aanwezige nam hij zonder omhaal de woorden ‘Galaxy S4’ in de mond. Tot nu toe had geen enkele Samsung medewerker het toestel zo direct benoemd – veel verder dan ‘opvolger van de Galaxy S3’ waren we nog niet gekomen op dit vlak.

Al met al reden dus om aan te nemen dat marketing het bij Samsung dus gaat winnen van plaatselijk bijgeloof. Omdat in veel landen in die regio het woord voor ‘vier’ akelig veel lijkt op het woord voor ‘dood’ is het getal vier dus niet populair. Menig gebouw beschikt niet over een vierde verdieping. Het gaat zelfs zo ver dat Nokia nog nooit een telefoon op de markt bracht met een modelnummer beginnend met vier.

Al met al is een kleine verspreking van een hoge pief geen hard bewijs dat de volgende Galaxy daadwerkelijk S4 zal heten. Maar aan de andere kant: gezien het succes en de immer nog groeiende naamsbekendheid van de serie zou het wel een rare ‘move’ zijn om nu opeens een afwijkend naamschema te gaan hanteren.

(via)

Laat wat van je horen

*