‘Samsung komt in 2013 met 1080p Full HD smartphone’ – Galaxy S4?

Nou moe. Afgelopen weekend hebben wij hier nog uitgebreid besproken hoe groot de kans is dat de Samsung Galaxy S4 voorzien zal zijn van een 1080p Full HD beeldscherm, en vandaag komt uit Zuid Korea het nieuws dat een smartphone met een dergelijk scherm inderdaad in de pijpleiding zit. Voor 2013 wel te verstaan.

Nadat HTC recent al een smartphone met een 1080p beeldscherm aankondigde voor de Japanse markt – de J Butterfly – kon Samsung natuurlijk niet stil blijven zitten. Het mag dan ook geen toeval heten dat het bovenstaande nieuws nu opeens ‘uitlekt’.

En hoewel er niks gezegd wordt over welk toestel dan een Full HD scherm zal krijgen, zijn er eigenlijk maar twee serieuze kandidaten: de Galaxy S4 en de Note 3. Echter, de Note 2 is net pas op de markt gebracht, en we denken dat Samsung liever niet nog een jaar wacht om met hun eerste 1080p smartphone op de proppen te komen. Daarnaast meldt het oorspronkelijke nieuwsbericht zelfs, dat dit eerste Full HD toestel nog in de eerste helft van 2013 verkrijgbaar zal zijn.

Dus blijft er maar één kandidaat over: de Samsung Galaxy S4. Zoals we pas nog beschreven zijn er wel degelijk mogelijkheden voor Samsung om een 1080p Super Amoled scherm te produceren – en naar verluid heeft Samsung’s scherm een pixeldichtheid van boven de 400 pixels per inch – precies zoals we beschreven dus.

(via)

Laat wat van je horen

*