Samsung GT-I9500 = Android = géén Tizen (en dus de Galaxy S4?)

Met de jaarwisseling vers achter de kiezen – hopelijk had je een goeie! – is het weer tijd om op Samsung Galaxy S4 geruchten-jacht te gaan. Nadat vorige week al het nieuws opdook dat de Galaxy S4 de productcode GT-I9500 mee zou krijgen ontstond er her en der nogal wat verwarring: die code hoorde toch bij een toestel met het nieuwe Tizen besturingssysteem? Sommige roddeltantes gingen zelfs zó ver, dat er berichten opdoken dat de Galaxy S4 dus op Tizen zou draaien, en niet op het populaire Android OS. Niets is natuurlijk minder waar.

samsung-galaxy-s4-gt-9500-android-bevestigd

Inmiddels hebben de slimme mensen van SamMobile vlijtig zitten graven in de firmware – zeg maar, de ‘vaste’ software waarop een smartphone draait – van een Galaxy S3 Mini. Daarin hebben ze een verwijzing gevonden naar een toestel met productcode GT-I9505, een variant van de ‘basiscode’ GT-I9500. Hierdoor is dus dubbel en dwars bevestigd dat de GT-I9505 (en dus ook de GT-I9500) een Android smartphone is.

Natuurlijk is hiermee nog niet gezegd dat de GT-I9500 ook echt de Samsung Galaxy S4 is – maar er is in ieder geval geen enkele reden meer om te denken dat de Galaxy S4 op Tizen draait. Zo’n reden was er al niet. Maar nu nóg minder. Mocht je iemand tegenkomen die nog denkt van wel, stuur ze maar naar mij ;).

Reacties

  1. VBezoeker zegt:

    Wat krijg ik ervoor terug? 😉

Laat wat van je horen

*