Samsung GT-I9400 duikt op in benchmarks: Galaxy S4?

Het is weer de tijd van het jaar: fabrikanten zijn hun toestellen voor volgend jaar druk aan het testen, en het wordt onvermijdelijk dat sommige van deze toestellen hun sporen achterlaten in de resultaten van verschillende benchmark tests. Zo ook de Samsung GT-I9400, die op is gedoken in NenaMark, en waar de logische vraag luidt: is dit de Galaxy S4?

Op zich lijkt het allemaal zo logisch: de Galaxy S3 is de GT-I9300, dus zal de Galaxy S4 wel de GT-I9400 zijn. Nu was de Galaxy S2 de GT-I9100, dus helemaal lineair is de telling bij Samsung sowieso niet. En als we de technische gegevens van de GT-I9400 zoals NenaMark ze heeft vastgelegd bekijken, lijkt het logischer dat het hiet níet om de Galaxy S4 gaat.

De GT-I9400 is voorzien van een 1,2 GHz dual core processor, een scherm met een resolutie van 800 bij 480 pixels, en de ARM Mali 400 grafische processor. Met andere woorden: de processor lijkt in de verste verten niet op de verwachtte quad core met een kloksnelheid van – mogelijk – boven de 1,5 GHz, de schermresolutie is lager dan die van de huidige Galaxy S3, en de grafische processor is het model dat we kennen van zowel de Galaxy S2 als de S3.

Kunnen we dus concluderen dat de Galaxy S4 níet de GT-I9400 is? Daarvoor is het nog te vroeg. Bijna een jaar geleden dook de Galaxy S3 – de GT-I9300 dus – ook op in een benchmark test met een schermresolutie van 800 bij 480 pixels en met een dual core processor, en een andere keer met een resolutie van 1024 bij 600. Inderdaad, met een andere processor en lagere resoluties dan het toestel uiteindelijk bleek te hebben. Met andere woorden: het is niet ongewoon om een toestel, of componenten of de firmware ervan, te testen in een duidelijk ‘gedowngrade’ versie.

Wat zijn we nu dus te weten gekomen? Nogal weinig – maar er wordt achter Samsung’s schermen kennelijk hard gewerkt aan (een) nieuwe smartphone(s). En dat is prettig om te weten!

(via)

Laat wat van je horen

*