Samsung geeft broncode Galaxy S4 vrij

Als je nu denkt ‘de wát?‘ dan kun je het onderstaande nieuws met een gerust hart overslaan – je wordt niks wijzer over de Samsung Galaxy S4 zelf. Maar iedereen die een beetje into de doe-het-zelf kant van Android smartphones is, weet wat dit betekent: ontwikkelaars kunnen binnenkort aan de slag met het maken van custom ROM’s.

samsung-galaxy-s4-broncode

Nog vóór de Galaxy S4 dus echt op de markt is, heeft Samsung al de broncodes vrijgegeven van een aantal toestelvarianten, waaronder de GT-I9505 die in Nederland te koop is. Op grote websites als XDA Developers zijn veel ontwikkelaars actief die hun eigen custom versies maken – en beschikbaar stellen – van de software van Android toestellen, zoals de Galaxy S4. Met behulp van de broncode is het voor deze mensen een stuk makkelijker om dit voor elkaar te krijgen.

Hoewel het overgrote deel van de gebruikers hun smartphone gewoon, uhm, gebruiken zoals deze uit de doos komt, zijn er wereldwijd miljoenen enthousiastelingen die hun smartphone(s) op regelmatige basis voorzien van nóg nieuwe, snellere, efficiëntere, of anders uitziende software.

Wie staat te popelen om straks zijn Galaxy S4 te rooten om er andere dingen mee uit te gaan halen kan nu al terecht op XDA, en wel HIER.

(via)

Laat wat van je horen

*