Een blik vooruit: de Samsung Galaxy S6 is er bijna

De Samsung Galaxy S4 nadert alweer zijn tweede verjaardag. En hoewel het toestel eigenlijk nog steeds prima verkoopt, betekent dit natuurlijk dat er binnenkort weer een nieuwe opvolger aankomt: de Galaxy S6. Nadat de Galaxy S5 vorig jaar op een paar leuke snufjes na niet eens zoveel nieuws te bieden had, lijkt de S6 wel een flinke sprong voorwaarts te gaan maken. In afwachting van de Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy S4 werpen we een blik vooruit,

samsung-galaxy-s6-concept

Een Galaxy S6 conceptafbeelding, gemaakt op basis van recente geruchten (via)

De verwachtingen rond de Galaxy S6 zijn hooggespannen. Het wordt tijd dat Samsung een nieuwe weg in slaat, en de geruchten wijzen erop dat dit ook gaat gebeuren. En wel in tweevoud. Want niet alleen komt er een normale toestelversie aan, maar ook eentje met een scherm dat aan beide zijden als het ware om de rand vouwt. Maar los van dit technisch interessante snufjes, zullen beide toestelversies grotendeels vergelijkbaar zijn.

Metalen behuizing

In de aanloop naar de onthulling van de Galaxy S4 werd er al gespeculeerd over een metalen behuizing, maar nu gaat het dan toch echt gebeuren: Samsung maakt een topmodel smartphone van aluminium.Tenminste, daar lijkt iedereen het wel over eens, en ook Samsung zelf heeft al voldoende hints laten vallen die dit bevestigen.

Niet alleen krijgt de Galaxy S6 dus een aluminium behuizing, maar hij wordt ook een stukje dunner: 6,9 millimeter zou het toestel maar dik zijn. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het feit dat de accu van het toestel niet langer verwisselbaar is.

QHD Super Amoled scherm

De Galaxy S4 en S5 hadden beiden gezelfde schermresolutie: 1920 x 1080 pixels. En hoewel dit voor bijna iedereen vermoedelijk meer dan scherp genoeg is, krijgt de Galaxy S6 een 5,1 inch QHD scherm met 2560 x 1440 pixels, en een onwaarschijnlijk hoge pixeldichtheid van 576 pixels per inch. Uiteraard is deze ook dit jaar weer van Samsung’s bekende Super AMOLED type. Je weet wel, met dat oneindig hoge contrast en zwart dat echt als zwart wordt weergegeven.

16 Megapixel camera met OIS

Toen Samsung de camera van de Galaxy S4 een 13 megapixel sensor meegaf, was de grens bereikt voor een camera zonder optische beeldstabilisatie (OIS). Een jaar later kwam de Galaxy S5 met een 16 megapixel sensor op de markt, maar door het ontbreken van deze OIS kon je daar niet optimaal gebruik van maken. Vermoedelijk krijgt ook de Galaxy S6 een 16 megapixel camera, maar dit keer wel met OIS.

Exynos 64 bit Processor

Ook van binnen maakt de Galaxy S6 een grote sprong. Het wordt de eerste Galaxy S met Samsung’s eigen 64 bit processor, die dankzij een nieuwe, nog kleiner fabricageproces een stuk energiezuiniger is dan voorgangers. Bovendien zal Samsung vermoedelijk niet meer twee toestelvarianten met twee verschillende processoren op de markt brengen, zoals dat met de Galaxy S4 en S5 nog wel gebeurde. Daarnaast groeit het werkgeheugen naar, waarschijnlijk, 3 GB.

Minimale TouchWiz interface, minder bloatware

Op bijna alle vlakken zal de Galaxy S6 flinke veranderingen naar de S-serie brengen, maar misschien nog wel het opvallendst zijn de geruchten dat Samsung haar eigen TouchWiz interface helemaal zou hebben ‘uitgekleed’. Overbodige bloatware is niet meer, en veel snufjes die op bijvoorbeeld de Galaxy S4 nog standaard aanwezig, en niet-verwijderbaar, waren zullen alleen nog maar als optionele download worden aangeboden. Het resultaat: een interface die heel dicht tegen Google’s kale Android interface aan ligt, en minstens net zo snel en soepel is. Mits de geruchten kloppen uiteraard.

Draadloos laden, betere vingerscanner, stereo speakers

Dus: de Galaxy S6 maakt op zowel hard- als softwaregebied flinke sprongen ten opzichte van zijn voorgangers. Daarbij komen nog berichten over draadloos opladen, wat het toestel standaard zonder extra accessoires zou kunnen, een vingerscanner die veel beter werkt dan die van Galaxy S5, en mogelijk zelfs stereo speakers aan de voorzijde van het toestel. Hoewel dit laatste ons misschien wat sterk in de oren klinkt.

Onthulling, release, prijs

Aanstaande zondag, 1 maart, zal Samsung de Galaxy S6 – en de Galaxy S6 Edge – onthullen tijdens een Unpacked evenement in Barcelona. De verwachting is dat het toestel nog voor eind maart daadwerkelijk te koop zal zijn. Een prijs is uiteraard niet bekend, maar geruchten spreken van een prijs vanaf maarliefst € 749,-. Dan is de Galaxy S4 toch wel echt een stuk goedkoper inmiddels 😉

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rond deze nieuwe Galaxy? Check dan de Galaxy S6 op GalaxyClub.nl.

Reacties

  1. Hou aub op de hoogte over de S6

  2. Ben benieuwd, maar terugkijkend op mijn tijd met de S4 ben ik toch niet heel tevreden over het toestel. Veel lag, vaak een battery drain. Vooral de batterij valt me erg tegen. Met een niet verwisselbare batterij in de nieuwe S6 hou ik mn hart vast. Specs zien er wel goed uit, maar een Galaxy wordt geen ‘instant buy’ meer voor mij.

  3. Whahahaha alle samsung galaxy zijn dood >:( die heeft geen stamina mode en nog die kan niet onderwater samsung galaxy is dood als jullie maar was kies ik voor sony xperia want die is mooi groetje van cagdas

  4. Hoi,

    Weet er iemand of er de zelfde pop-ups komen bij lolly pop 5.0 zoals bij de S5 lolly pop?

    Mvg

  5. Afgezien van de batterij die warm kan worden en dit is het geval bij mijn vrouw haar s4 en die van mij weer niet omdat ik geen Duitse uitvoering heb, is dit de fijnste en beste telefoon die ik ooit gehad heb. Jammer dat er met de S6 weer te veel gekeken is naar Apple’s iPhone qua design, geen extern geheugenkaarten meer, geen batterij die jezelf kan vervangen, jammer, jammer, jammer.

Laat wat van je horen

*