Samsung Galaxy S4 Zoom officieel onthuld (update: met voorbeeldfoto’s)

Een paar dagen geleden was hij al te zien op een aantal foto’s, en vandaag heeft Samsung ‘m dan echt officieel voorgesteld: de Galaxy S4 Zoom. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, gaat het hier meer om een camera dan om een smartphone.

samsung-galaxy-s4-zoom-pers-5

De Samsung Galaxy S4 Zoom is gebaseerd op de hardware van de Galaxy S4 Mini: een 4,3 inch qHD beeldscherm met 960 bij 540 pixels en een dual core processor zijn de overeenkomsten.

Maar bij de Galaxy S4 Zoom draai het natuurlijk allemaal om de camera. Met een 16 megapixel sensor, optische beeldstabilisatie, xenon flitser, en een optische x10 zoomlens is het duidelijk wat de rol van het toestel is. Een hele sloot aan Smart Mode functies onderstreept dit nog eens, want naast de van de ‘normale’ Galaxy S4 bekende camera features, biedt de S4 Zoom ook nog mogelijkheden met namen als Dawn, Sunset, Snow, Waterfall, Fireworks, Light trace en meer. Hoewel het zich natuurlijk wel een beetje laat raden waar deze features voor dienen, is het nog even wachten op Samsung’s Premiere 2013 evenement – 20 juni, Londen – waar we ongetwijfeld uitleg krijgen over alle nieuwe functies.

samsung-galaxy-s4-zoom-pers-6samsung-galaxy-s4-zoom-pers-1samsung-galaxy-s4-zoom-pers-3samsung-galaxy-s4-zoom-pers-4

Natuurlijk is ook het complete arsenaal aan mogelijkheden aanwezig dat je kunt verwachten van een smartphone: dankzij Android 4.2 en de bekende Nature UX interface kun je net zo makkelijk emailen of gamen als op een normale smartphone. Ook gaat er gewoon een SIM kaart in het toestel, zodat je ermee kunt bellen, en overal internetten – niet in de laatste plaats om de gemaakte foto’s direct te kunnen versturen of delen.

De Galaxy Z4 Zoom verschijnt ergens in de loop van de zomer in de schappen, en heeft een adviesprijs meegekregen van  € 549,-.

samsung-galaxy-s4-zoom-versus-s4

Ter vergelijking: de Galaxy S4 Zoom bovenop de Galaxy S4 zelf (afb: Mobile-Review.com)

Een paar voorbeeldfoto’s, genomen met de Galaxy S4 Zoom – zowel het hele plaatje, als ingezoomd:

galaxy-s4-zoom-vb-1galaxy-s4-zoom-vb-2galaxy-s4-zoom-vb-3galaxy-s4-zoom-vb-4

De volledige specificaties van het toestel vind je hieronder:

samsung-galaxy-s4-zoom-specificaties

 

(via 1, 2)

Laat wat van je horen

*