Zo. De Samsung Galaxy S4 arriveert hier in het wit! Vragen?

Zoals je ongetwijfeld al had meegekregen als je deze site al wat langer volgt, zat mijn Samsung Galaxy S4 níet bij de eerste lichting uitgeleverde toestellen. Gelukkig werd mijn geduld verder niet heel erg op de proef gesteld, want vandaag kwam ‘ie dan alsnog. In het wit.

20130502_132559

Over mijn en jullie eerste indrukken kon je HIER al meer lezen – vanaf nu ga ik het toestel een tijdje full time gebruiken, zodat je later de uitgebreide bevindingen kunt lezen. Nee, ik ga geen review schrijven gebaseerd op twee dagen gebruik – ik wil ‘m echt een tijdje voor álles gebruikt hebben, zodat je weet hoe de Galaxy S4 in het dagelijks leven is.

20130502_13373620130502_13184220130502_13212320130502_134148

Voor nu kun je hieronder al je vragen kwijt die je nog hebt over het toestel. Heeft ‘ie ook dit? Kan ‘ie ook dat? Werkt functie X een beetje? Dat soort dingen – dat wil zeggen: over het toestel. Discussies en vragen over levertijden worden HIER al verhit gevoerd, en vragen over de 64 GB geheugenkaart actie van Samsung HIER.

samsung-galaxy-s4-quadrant

De komende pakweg zeven dagen zal ik proberen die zoveel mogelijk te beantwoorden. Heb jij jouw Galaxy S4 ook al ontvangen? Schroom niet, doe mee, en beantwoordt nieuwsgierige vragen van je medemens! Bijvoorbaat dank!

Reacties

 1. Angelo zegt:

  Nou heb wel een 1 vraag want in de uitgelekte dump’s voor de s4 uitkwam en ook in new york waren de instellingen nog in het wit nu in het zwart ?

  • Marvin zegt:

   Ja, ze zijn nu ‘gewoon’ met witte letters op een zwarte achtergrond. Ik vermoed dat ze daar versies voor Amerikaanse providers lieten zien of iets dergelijks.

 2. Jelle zegt:

  Ben ik de enige die de batterijduur tegen vind vallen?

  • Willy Wonka zegt:

   Ja ik ook maar door mobiel internet en het synchroniseren uit te zetten bespaar je ook veel batterij.

  • Doug zegt:

   Batterij valt idd ietswat tegen , had de indruk dat de S3 langer meeging met zelfde gebruik. Heeft iemand ook last van mini vertragingen in menu’s of multitasken/veranderen applicatie? En vanboven in de camera zone wordt hij ook wel soms eens warm.
   Anders vindt wel toptoestel en oogt beter dan de S3 ! 😀

  • Marvin zegt:

   Ik ga de komende dagen eens kijken (ik weet dat ik vaak in het begin vind dat de batterijduur tegenvalt, maar dat heeft er ook mee te maken dat ik met een nieuw toestel continue zit te spelen)… ik zal ‘m in ieder geval vergelijken met mijn Note 2.

 3. Rogier zegt:

  Ha Marvin,

  Kicken dat je hem nu hebt! Klein vraagje, kun je bij de S4 (volgens mij was het bij iig de S2 een niet bestaande functie van Touchwiz) het geluid (shutter-sound) van de camera uitschakelen terwijl de telefoon niet op “stil” staat?

 4. Rogier zegt:

  Wat kun je met de thermo- en barometer? Geven ze reëele waarden, heeft de S4 ingebouwde apps / functionaliteiten die er gebruik van maken?

  • Marvin zegt:

   Op dit moment heb ik nog geen toepassingen kunnen vinden, behalve de S Health app. De waarden die ze geven lijken vrij nauwkeurig te zijn in ieder geval. Ik denk dat het wachten is tot er meer apps gaan komen die er gebruik van kunnen maken…

 5. Mitch zegt:

  Ik heb gisteren eindelijk mijn S4 in (Jawel!) het zwart binnengekregen van hi. Ik had hem al vroeg besteld in April dus ben blij dat hij er nu eindelijk is.

  Marvin bedankt voor je tips en nieuws over de S4, Ook komende periode zal ik je updates volgen.
  P.s. Super toestel he!

  Gr Mitch

 6. Nick zegt:

  Heb eindelijk ook mijn s4 in het zwart
  Reuze blij mee!

 7. arjan zegt:

  ik heb ook een vraag marvin
  ik wil er graag een paar toffe games opzetten maar er zijn vet veel games die volgens google play store niet compatible zijn! hoe komt dat ik heb ook een iPod touch 4g en daar kan ik wel games zoals: tintin, gangsters rio, modern combat 2, etc opzetten
  en als ik op de site van gameloft zit dan staat mijn telefoon er helemaal niet tussen en in de playstore kan ik alleen modern combat 3 en 4 kopen komt dat nog? want met zo`n vet HD scherm en mega specs moet dat toch gewoon kunnen?

  • Marvin zegt:

   Ik gok dat sommige wat oudere spellen – zoals Modern Combat 2 – het juist niet doen op de Galaxy S4 vanwege het HD scherm. Die games zijn (nog) niet aangepast om met een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels om te gaan. Of dit nog gaat gebeuren weet ik ook niet natuurlijk.

   En wat de site van Gameloft betreft zie ik sowieso niet veel telefoons bij naam genoemd. Wel is er de categorie Android games, waaronder ook de S4 valt.

   • arjan zegt:

    nee dat klopt maar als je dan zoekt naar je type nummer GT9505 dan staat hij er dus niet tussen en bij de google play store kan je wel modern combat 3 downloaden maar op de site van gameloft zelf niet is ook een beetje apart of niet? maar moet ik het wat tijd geven? dat ze die games dus nog gaan aanpassen of moet ik gewoon wachten op nieuwe games? wat denk jij?

 8. arjan zegt:

  eej marvin ik had eingelijks nog een vraag

  als ik een hd film wil kopieren op mijn s4 dan werkt dat niet als het bijv. 9GB is en ik doe het gewoon op mijn 32GB kaartje dan zegt hij net voor het eind dat de verbinding weg is en als ik gewoon een aflevering van een serie ook in hd er op wil zetten van een paar honderd mb dan wil dat wel ik heb het geprobeerd gewoon via windows en via kies enig idee?

 9. Karin zegt:

  Hoi, ik heb sinds gisteren de S4 in het wit en heb meteen het samsung toetsenbord 3×4 ingesteld. Heel irritant is dat als ik een woord heb getypt (sms en whatsapp) dat ik dan 2 keer op de spatieknop moet drukken om 1 spatie te krijgen. Weet iemand misschien of hier een instelling voor is? Op mijn vorige tel (S2) had ik daar geen last van. Ik heb de settings al vergeleken en het staat hetzelfde ingesteld. Ik kom er niet uit! Hopelijk kan iemand me helpen. Verder echt een super mooie telefoon! Bedankt alvast…

  • kylie zegt:

   Zelfde probleem hier, iemand ervaring?

  • Dries zegt:

   Zelfde probleem, word er ook gek van.
   In de instellingen is er een mogelijkheid om automatisch een spatie toe te voegen tussen twee woorden, maar dat lijkt niet te werken.
   De eerste keer dat je op de spatietoets drukt, dan lijkt het dezelfde functie te zijn als op enter te drukken, het woord wordt gewoon geaccepteerd en bij de tweede druk, krijg je pas echt een spatie.

 10. bernard zegt:

  Het shutter geluid van de camera gaat niet uit zelfs als ik de tel op stil of trillen zet

 11. Rogier zegt:

  Handig! Als je de terug-knop ingedrukt houdt krijg je aan de linkerkant een sidemenu met snelkoppelingen naar je apps. Dit werkt ook als je een applicatie actief hebt.

  Schermafdruk:
  https://www.evernote.com/shard/s41/sh/1dee8139-24f8-4697-a085-33aaa758c490/6a4cc992bef6917b834944efefb5ecd0

  • Rogier zegt:

   Ach, zo revolutionair is dit trouwens niet, het is onderdeel van Multiwindow kom ik achter… Op 17 april had je er al een stukje over geschreven. Enig idee hoe je er extra apps aan toe kunt voegen (s-planner, evernote, enz)?

   • Marvin zegt:

    Ja, precies! Ik meen dat je momenteel nog geen andere apps kunt toevoegen, dan die al aanwezig zijn – niet iedere app ondersteunt deze mogelijkheid.

 12. anna zegt:

  Ik heb de SD kaart van mijn oude SII geplaatst in mijn S4(geformatteerd dus clean) Als ik nu foto’s maak vraagt hij keurig netjes of die op mijn SD kaart geplaatst moeten worden. Maar hoe verplaats ik apps naar mijn SD kaart op de S4. OP de SII was dat een fluitje van een cent maar hier kom ik er niet uit.

 13. Remco zegt:

  Hoi allemaal,

  Sinds kort de S4, prachtige telefoon, zelfs na een S3 🙂
  Ik mis echter de standaard Hulplamp app?
  Kan deze niet meer vinden op de S4, terwijl deze standaard aanwezig is op de S3.

  • Rogier zegt:

   Er is wel een widget voor. Naam is Hulplamp (Assistive light). Helaas 2×1 qua afmeting, hadden ze ook wel 1×1 van kunnen maken…

 14. Cor jonker zegt:

  Ik heb toestel net,heb een externe sdkaart erbij gekocht.alle fotos en filmpjes van s2 allemaal op s4 nu maar ik wil ze graag op die externe sdkaart zetten.weten iemand hoe dat moet?

 15. Esmee zegt:

  Hoi Marvin,
  Heb je nog iets van een review na full time gebruik, of duurt dat nog even?
  Ik ben erg benieuwd, mijne vorige week besteld bij Mediamarkt.. levertijd 1-2 weken 🙁

Laat wat van je horen

*