Samsung Galaxy S4: Wij. Willen. Meer. Punt.

In deze fase van de ‘lifecycle’ van een smartphone kun je als consument eigenlijk maar één ding doen: dromen. Over de Samsung Galaxy S4 is nog helemaal niks bekend. En dus kunnen we ons de meest fantastische dingen voorstellen bij het toestel, totaal niet gehinderd door enige besef van realiteit. Natuurlijk hopen wij dat we zo snel mogelijk de eerste details over het toestel te weten zullen komen, maar tot die tijd gaan we op het gemak nadenken welke features we graag in het toestel terug zien – iets minder dan een jaar vanaf nu. En vooruit, we zullen geen al te wilde dingen bedenken.

Het scherm

Om te beginnen: het scherm van de huidige Galaxy S3 is fantastisch. Maar ergens blijven wij ons tóch afvragen hoe fantastisch een HD Super Amoled scherm is met een RGB subpixel matrix, in plaats van de zogenaamde Pentile matrix van de Galaxy S3. Een RGB matrix geeft gewoon een scherper beeld. Dus doe ons in de Galaxy S4 maar gewoon een HD scherm – hoeft echt geen 1080p full HD resolutie te zijn, we zijn de moeilijkste niet – maar dan in de Super Amoled Plus variant (waarbij de Plus dus voor een RGB matrix staat – zie de Galaxy S2).

Batterij

Ah nee toch, altijd maar dat gezeur over batterijen in smartphones. Precies. Vanaf de Samsung Galaxy S4 willen wij gewoon helemaal geen gezeur meer over batterijcapaciteit of accuduur horen. En ja, de Galaxy S3 heeft – voor een smartphone – al een prima batterijduur. Maar in de S4 willen wij een batterij die we nog maar eens per twee dagen hoeven op te laden, ook bij redelijk intensief gebruik. En dan mag het toestel van ons zélfs een halve millimeter dikker zijn.

S-Voice, maar dan goed

De afgelopen jaren struikelen fabrikanten en softwaremakers over elkaar heen om elkaar de loef af te steken met spraakgestuurde foefjes. Google, Apple, Samsung – allemaal hebben ze hun spraakgestuurde stokpaardjes in de race om de eerste te zijn die een toestel, of besturingssysteem, aanbiedt waar je in ieder geval zonder na te denken tegen kunt praten. En dan bedoelen we niet ‘helder geformuleerd vragen hoe het weer is’ – nee, wij willen achteloos tegen onze telefoon kunnen zeggen dat we nu echt niet door die-en-die gebeld willen worden. En dat ‘ie dat dan ook begrijpt. En regelt. En dat alles, zonder de helft van de tijd aan te komen met ‘I’m not sure what you mean’.

Opladen

Jaja, de Samsung Galaxy S3 beschikt binnenkort ook over een draadloze oplader. Wat wij willen is een toestel dat je standaard al moet opladen zonder kabel. En dat dat dan ook een beetje vlot gaat. En dat het toestel niet precies op dat ene plekje hoeft te liggen dan. Of dit volgend jaar al kan weten we niet. Maar wij willen erg graag dát het kan.

Stereo speakers

Hoe moeilijk kan het zijn? Tablets hebben stereo speakers – waarom smartphones niet? Straks zitten we daadwerkelijk filmpjes te kijken op een waanzinnig Super Amoled Plus HD scherm, of zelfs een 1080p full HD display, terwijl we nog steeds luisteren naar krakend mono geluid (jaja, we kunnen ook een koptelefoon opzetten, maar het gaat ons hier om het principe).

En verder?

Ach, we hebben nog bijna een jaar om te dromen – dus we zullen gaande weg nog genoeg bedenken waar de toekomstige Samsung Galaxy S4 over moet beschikken. Frappant genoeg hebben we na de Galaxy S3 niet eens de neiging om dingen te roepen als ‘octo core processor’, ’28 megapixel camera’, of ‘groter beeldscherm’. Kennelijk zijn sommige ‘specs’ gewoon genoeg – het hoeft van ons niet meer sneller en groter. Het is nu tijd om de functionaliteit te gaan polijsten.

Of slaan we nu de plank mis – wat denken jullie?

(n.a.v. TechRadar)

Reacties

 1. Ik blijf het zonde vinden dat er geen xenon flitser op de smartphones van nu zit.

 2. Een flinke verbetering van het geluid bij video opname zou ook wel fijn zijn…vreemd dat de s2 beter klinkt dan de s3.

 3. Wat dachten we van:

  Infrarood afstandsbedieningen die gewoon werken of iets makkelijks via wifi. (niet al die meuk diwaar je een ICT specialist voor moet zijn om het te laten werken)

  Meer camera functionaliteiten (lange slutiertijden, instellen van diafragma ed)

  Beweging-, afstand, licht, temperatuursensoren (denk dat de app bouwers hier hele leuke dingen voor kunnen verzinnen.)

  rfd chip

  brain connector… toetsenborden werken te traag…

  Koppeling met de Watson Supercomputer???? Al die pratende koelkasten kunnen nog geen normale vraag beantwoorden.

Laat wat van je horen

*