Samsung Galaxy S4 wél op de Mobile World Congress, maar niet voor iedereen

Herinner je het nieuws nog dat Samsung de Galaxy S4 mee zou brengen naar de Consumer Electronics Show in Las Vegas, om het toestel alvast te showen aan zakelijke partners die ‘m straks moeten gaan verkopen? Dat bericht bleek bij nader inzien onzin. Het zelfde bericht duikt nu opnieuw op, maar dan met betrekking tot de Mobile World Congress die volgende week van start gaat in Barcelona.

samsung-galaxy-s4-in-barcelona

 

De bron van het nieuws is – hoe kan het ook anders – Eldar Murtazin, die gisteren al ‘fluisterde’ dat de Galaxy S4 op 14 maart in New York onthuld zal worden. Volgens hem zullen er twee exemplaren van het toestel aanwezig zijn, om precies te zijn in het Arts Hotel in de stad. Samsung zal daar de S4 tonen aan belangrijke zakenpartners (lees: grote retailkanalen en providers).

Op zich is dit nieuws natuurlijk voor ons – ‘gewone consumenten’ – nogal oninteressant. Ik zou hier net zo goed een bericht kunnen plaatsen dat er minstens vijf – mogelijk meer! – exemplaren van de Galaxy S4 aanwezig zijn in Seoul. Zolang het toestel streng bewaakt wordt om pottenkijkers op een veilige afstand te houden is het verder zinloos om te weten wáár de toestellen zich bevinden.

Wat wél leuk is – vind ik dan – om te zien hoe Samsung’s PR machine er haarfijn voor zorgt dat de Galaxy S4 op de radar staat van iedere smartphoneliefhebber. Vandaag zal HTC bijvoorbeeld haar nieuwe topmodel smartphone onthullen, de HTC One, maar dankzij Murtazin’s bericht van gisteren weet iedereen dat de Galaxy S4 hooguit een paar weken later in de winkels zal liggen.

En door de suggestie dat de Galaxy S4 op de MWC aanwezig zal zijn – zij het achter gesloten deuren – wordt er netjes voor gezorgd dat het toestel als een soort schaduw over deze grote beurs hangt.

eldar-murtazin-galaxy-s4-geruchten

Eldar Murtazin

Maar – hoor ik je denken – Eldar Murtazin is toch een Russische journalist en blogger die schrijft voor de grote website Mobile-Review.com? Vergeet niet dat hij ook werkzaam is als analist en adviseur, en dat hij óók voor Samsung zelf werkt of in ieder geval heeft gewerkt. Wat dat betreft beschouw ik hem voor het gemak maar gewoon als een deel van Samsung’s gelikte PR machine. Daar is verder niks mis mee natuurlijk – het geeft hooguit wat houvast bij het interpreteren van berichten die uit de koker van de beste man komen.

(via)

Reacties

  1. misschien wat ontoepasselijk maar hier zijn de
    foto’s net onthuld van de nieuwe HTC one

    http://www.nieuwemobiel.nl/023539/6852/Nieuwe-persafbeeldingen-HTC-One-binnen.html

Laat wat van je horen

*