Samsung probeert de Galaxy S4 meer opslagcapaciteit te geven

Nee, er komt geen team van Samsung jouw Galaxy S4 openschroeven. Maar nadat duidelijk werd dat het toestel out-of-the-box maar ongeveer negen gigabyte opslagcapaciteit beschikbaar heeft voor de gebruiker hebben de beste mensen op Samsung’s hoofdkwartier besloten te kijken of er niet wat meer ruimte vrijgemaakt kan worden. Middels een softwareupdate, wel te verstaan.

samsung-galaxy-s4-vrije-opslagcapaciteit

Het is in feite vrij normaal: je koopt een apparaat met een X aantal gigabytes ruimte om foto’s, video’s, muziek en andere dingen op te zetten. Maar een deel van deze X wordt – nog voordat je het apparaat uit de doos hebt gehaald – als in beslag genomen door reeds geïnstalleerde software. Toch vonden de mensen van CNET dat Samsung het met de Galaxy S4 wel erg bont maakt. Slechts 9 van de 16 GB is vrij voor de gebruiker. In eerste instantie reageerde Samsung officieel met een verklaring die neerkwam op ‘en dáárom heeft het toestel een slot voor een SD geheugenkaart‘.

Een paar dagen later zat het de bazen van Samsung’s mobiele afdeling toch niet lekker. En dus wordt er nu achter de schermen gekeken naar mogelijkheden om de gebruiker wat meer vrije ruimte te bieden:

“We are reviewing the possibility to secure more memory space through further software optimisation. Samsung is committed to listening to our customers and responding to their needs as part of our innovation process.”

Met andere woorden: hopelijk brengt een volgende update ofwel gelijk meer vrije ruimte, of in ieder geval de mogelijkheid om deze ruimte zelf vrij te maken. Ik ben benieuwd!

(via)

Reacties

 1. Richard Prins zegt:

  Simpelste manier is mensen de mogelijkheid te geven om dingen als S Health te verwijderen en deze zo nodig weer te laten installeren

 2. Nightfalls zegt:

  Ja, misschien alle apps van samsung eraf halen, en geen verplichte hp softwareupdate.
  Of gewoon standaard 64 GB moeten geven. 16 GB is zo 2009

 3. Willy Wonka zegt:

  Gewoon weer apps kunnen installen op de externe SD kaart en ik ben weer happy.

 4. De standaart apps moeten gewoon via playstore weer gedownload kunnen worden voor de mensen die de standaart apps terug willen en mensen de mogelijkheid geven dingen te kunnen uitschakelen ofs als samsung dat nou zou doen dan zou je een samsung s4 hebben die meer dn 2 dagen meegaat en meer geheugen

 5. Velen krijgen de gratis 64GB sd-kaart er gratis bij… niet zeuren dus. Voor de anderen, ja, zou prettig zijn wat meer ruimte vrij te geven. Maar, mogen we dan ook nog kiezen of we dat wel willen? Liever wel.

 6. en nog een keer ‘gratis’…

Laat wat van je horen

*