Samsung Galaxy S4 update brengt Kids Mode, Knox 2.0, en meer

samsung-galaxy-s4-update-juli-xxugnf1Sinds vanmorgen is er een nieuwe update beschikbaar voor de unbranded Samsung Galaxy S4. De update brengt onder andere de Kids Mode – Kids Stand – en Knox 2.0 naar het toestel.

De update die vandaag arriveert voor de unbranded Galaxy S4 – dus een toestel dat die niet direct bij KPN, Vodafone of T-Mobile is gekocht – is ruim 155 MB groot, en brengt – zoals verwacht – een aantal nieuwe snufjes naar het toestel.

Aan boord zijn de Kids Stand die eerder alleen op de Galaxy S5 beschikbaar was, een nieuwe versie van het Knox beveiligingspakket, én last but not least verbeteringen in de prestaties en het energiebeheer van het toestel.

De Kids Stand biedt een aparte omgeving waar het kroost naar hartelust met het toestel kan spelen, zonder per ongeluk dingen te doen die niet de bedoeling zijn. Je vindt de installatie app na de update gewoon tussen je andere apps.

De update brengt nog geen nieuwere versie van het Android besturingssysteem zelf, deze blijft bij nummer 4.4.2. Op een update naar versie 4.4.3 zullen we nog even moeten wachten.

Je kunt deze update met firmwareversie XXUGNF1 installeren via de Galaxy S4, of met Samsung’s Kies programma op de PC.

Heb jij de update van vandaag al geïnstalleerd? Wat kom jij zoal tegen?

samsung-galaxy-s4-kids-stand

 

Reacties

 1. Tiede zegt:

  Ik heb XXUFNC4, is hij binnenkort daarvoor ook beschikbaar?

  • Marvin zegt:

   Dat is de firmwareversie vóór de update van vandaag. Oftewel: ja, voor jouw toestel komt de update ook (check evt. zelf via: Menu -> Instellingen -> Meer -> Toestel-info -> Software-update -> Bijwerken).

   • Tiede zegt:

    Thanks. Had al even gecheckt maar had nog niks staan. Heb een S4 met de black edition software, via samfirmware erop gezet. Worden updates dan nog wel ondersteunt?

    • Marvin zegt:

     Mogelijk wel, als het tenminste volledig originele software is. Maar ik denk dat je nu vastzit aan de updates voor de Black Edition. Jouw toestel denkt nu tenslotte dat het een Black Edition is. Verrassend overigens dat dat gewoon goed gaat – het zijn natuurlijk in feite dezelfde toestellen, maar ik had toch verwacht dat er ergens een addertje onder het gras zou zitten 🙂 Leuk om te horen dus!

   • Hoi Marvin,
    Dank voor je tips, zo te lezen heb je er veel verstand van, vandaar mijn volgende vraag:
    Ik kom in het standaard NL toetsenbord-woordenboek en aantal foutjes tegen. Wordt hier doe Samsung aan verbeteringen gewerkt? How kan ik / Kunnen gebruikers daar tips voor geven?

 2. Richard zegt:

  Ik zit nog steeds te wachten voor de update waar dat camera shutter geluid weer weg is, staat er hier ook niet tussen zo te zien

  Beetje jammer dat Samsung het er niet in liet bij de update naar 4.4

  • Carola zegt:

   Ja zo echt he! Dat camera shutter geluid is een klein beetje heel erg irritant… Ik heb daar nu een Stille Camera voor gedownload. In afwachting op de update waarbij dat geluid hopelijk weer weg is…

   • Het is er wel uit!
    Alleen een beetje verstopt, als je je geluid zachter zet en dan uitbreiden en dan systeemgeluid uit en weg is het![4.4.2 ONLY]

  • Alper Altun zegt:

   Dat ligt ook aan welke provider je hebt, bij Vodafone toestellen heb je geen camera shutter geluid (NL toestellen)

 3. Bielf11 zegt:

  Toestel lijkt iets sneller te reageren dan voor de upgrade. Ook valt op dat bij Settings de benaming GPS nu is vervangen door Locatie.

 4. Gisteren gezien,maar had mobiele verbinding,nu weer thuis,ga naar de software updater,en kreeg melding.De software updateservice is nit beschikbaar.Maximum automatische update is overschreden.Probeer het later of update uw apparaat met samsung kies

 5. Ferry zegt:

  Hmmm hij blijft bij mij zeggen dat er geen update is via kies en via het toestel kom ik er niet tussen continue de servers vol

  firmware versie is toch niet degene die hier staat namelijk de XXUFNC4.

  iemand een idee of ben ik te ongeduldig en moet ik nog ff wachten.
  normaal gaat het via kies altijd wel snel.

  mvg

  Ferry

 6. Via Kies is de update niet beschikbaar. Via het toestel lukt het niet. Software-update service niet beschikbaar. Maximumaantal automatische updates overschreden bla bla bla. ik wacht maar af …

 7. Hallo, ik probeer de nieuwe update te installeren alleen het lukt me nog niet niet via mijn telefoon en ook niet via KIES op mijn computer. Weet iemand waar dit aan kan liggen?

 8. Carola zegt:

  Ik heb hem vanmorgen meteen geupdate en dat KNOX opgestart, maar wat houdt dat KNOX nou eigenlijk precies in? Is dat soort van een safe mode ofzo?
  En verder heb ik nog niet veel verschil gemerkt aan mijn s4.

 9. Na de update. Heel de dag blijft hij vast hangen daarna start hij opnieuw steeds op en dat een paar keer per dag

  • Rutger Bartok zegt:

   Rudy, ik heb exact hetzelfde. Al van alles geprobeerd. Soft reset, enkele apps verwijderd, cache verwijderd, opnieuw opgestart zonder sim en sd kaart. De laatste geformatteerd. Niets heeft vooralsnog geholpen, mijn toestel blijft om de paar minuten crashen.

   Ik hoop maar dat het niet maanden gaat duren voor er een oplossing is. Iedereen het advies niet te updaten.

   • Benny Rikkert zegt:

    Hier heb ik dus ook al last van!
    Mateloos irritant! Hebben jullie al iets gehoord?

    Gr, Benny

    • Rutger Bartok zegt:

     Ik heb de telefoon laten downgraden naar de voorgaande Android versie, alles loopt nu weer soepel. Er was iets flink mis met deze update.

     • Roos sip zegt:

      Hoe kan je downgraden? Na update geen mobiel internet meer mogelijk….

    • Ja, hoe kun je downgraden / deze update weer ongedaan maken? Mijn toestel crashed ook meerdere keren per dag! Echt irritant en super waardeloos van Samsung!

  • Tarkan zegt:

   Zelfde problemen hier. Scherm loopt regelmatig vast of toestel herstart uit zichzelf. Voor de update hier nooit last van gehad.

 10. Harold zegt:

  Helaas krijg ik sinds gisteren nog steeds de melding “Via software-update service niet beschikbaar. Maximumaantal automatische updates overschredenen” en enz. Ik vind het echt heel vreemd. Krijgen meer mensen deze melding? Volgens mij is er een storing of iets anders aan de hand.

 11. Nienke zegt:

  Na de update vlekken op mijn scherm bij het maken van foto’s. Kan dit komen door de update of is dit stom toeval dat dit nu juist nu gebeurd?

 12. Maurice zegt:

  Nog geen update voor mijn. melding update niet beschikbaar,ook met kies geen update

 13. Benny Rikkert zegt:

  Beste Samsung,

  Na de update die ik gisteren heb uitgevoerd, ondervindt ik alleen nog maar problemen. Mijn mobiel vast nu continue uit. Baal er echt enorm van. Hiervoor nooit geen problemen gehad. Wat kan ik hieraan doen? Frustrerend is het nu!

  Groeten Benny.

 14. arnold zegt:

  ik heb een orgineel black edition maar voor mij is de update ook nog niet beschikbaar
  hoe komt dit het is toch gewoon een s4

  gr arnold

 15. Probeer nu al 2 dagen te updaten. Steeds de melding dat de server niet te bereiken is. Wordt nu wel irritant. Met kies kun je het ook vergeten. Geeft aan dat er geen update is. Jammer dit 🙁

 16. Klopt het dat gps nu altijd aan moet staan, ook in de spaarstand?

 17. theo de nijs zegt:

  Na update geen internetverbinding meer. Eerst alles nagelopen, toen uiteindelijk maar terug naar fabrieks- instellingen terug.
  Ook dit is geen oplossing. Moet zeggen dat Samsung er een rotzooitje van maakt.
  Ik heb een standaard toestel geen rare zaken er op en toch krijgen ze het voor elkaar dat de betrouwbaarheid daalt naar het nulpunt. Je zou toch denken dat een update een verbetering zou zijn.
  Erg jammer van Samsung

 18. Rutger Bartok zegt:

  @Roos:

  Ik heb mijn toestel laten downgraden door de mensen op een service-garantiepunt van Samsung. Er is een eerdere versie van Android op mijn toestel geflashed, kon hem na een paar uur ophalen. Je zou het zelf ook kunnen, maar ik had geen zin in het gedoe nu ik nog garantie heb, op het gevaar af dat ik deze kwijt zou raken.

 19. Na de update lijkt me batterij sneller leeg te lopen. Na rond 2u wat surfen video’s bekijken is me batterij van 100 naar 60 gegaan. Is dat normaal? Dat ie zo snel leeg loopt?

 20. Zonder problemen de update binnen gehaald vandaag.

 21. Heb de update nu twee dagen erop staan, binnen gehaald met Kies3, tot nu toe loopt alles perfect, zelfs de batterij gaat naar mijn mening langer mee in de standby stand is dit duidelijk merkbaar.
  Gr

 22. ferry zegt:

  Heb hem nu ook sinds een kleine 2 dagen geupdate. wat ik wel vresellijk irritant vind is dat je locatie(het oude gps) nu continue aan moet hebben anders update bv je standaard weer app niet.
  Of zit ik zelf verkeerde n kan het wel zonder de locatie/gps aan te hebben staan.
  groet

 23. Betty zegt:

  Hallo,
  Ik heb de software-update enkele dagen geleden op mijn S4 toestel gekregen.
  En sinds vandaag staat de upgrade ook in Kies3.
  Moet ik nu upgraden of niet??
  Want ik lees dat er meer problemen opduiken na de installatie, dan dat er verholpen zijn…
  Groetjes

 24. Ik heb de update nu sinds gisteravond. De problemen die men noemt over GPS (dat nu locatie heet) heb ik niet, hij update gewoon zonder dat die aanstaat. Ook lijkt mijn batterij wat langer mee te gaan. Het enige wat niet werkt is Knox maar dat gebruikte ik toch al niet.

 25. Bjoen zegt:

  Na de update valt mijn S4 steeds uit. Start zichzelf opnieuw op. Voorheen 0.0 problemen met de mobiel.

 26. Maurice zegt:

  Na de update veel problemen.Scherm dat vast loopt en regelmatig dat mijn toestel vanzelf opnieuw opstart.Nooit geen problemen gehad met de updates nu is de update bagger

 27. Locatie wat voorheen gps was werkt niet op mijn runkeeper, baal hier enorm van! Ook idd het weer doet hij niet automatisch meer bijwerken, locatie moetdan altijd aanstaan..onzin vindt ik dat! Waarom gps aanpassen als alles het gewoon goed deed?

 28. Abdullah zegt:

  Waarom updaten als de telefoon naar behoren werkt?

 29. Jessica zegt:

  Ik heb pas een S4 mini, er zijn nu 2 updates binnen gekomen. Een voor firmware en een beveiliger. update. Beide van ongeveer 135 mb. Als ik dit zo lees weet ik niet of ik dit wel moet doen. Heb geen zin in al deze ellende. Wat als je het niet doet?? Ik ga wel alvast een back-up maken van mn foon.

 30. Fienna zegt:

  Ik merk vrij weinig van de update. Het enige wat mij opvalt is dat ik af en toe het Locatie (GPS) icoontje in de statusbalk zie, dan is hij dus blijkbaar aan het zoeken naar GPS signaal (maar waarom??). De batterij gaat naar mijn mening niet langer mee, maar ik heb nu ook vakantie van het werk en gebruik mijn telefoon dus wat vaker dan normaal, dus echt een zinnig woord kan ik hier nog niet over zeggen. Verder zoals gezegd, merk ik vrij weinig van de update en ondervind ik totaal geen problemen.

 31. Anne-Marie zegt:

  Hoi, sinds de update heb ik Veel problemen met mijn S4. GPS is locatie geworden en moet altijd aan staan omdat anders sommige apps niet werken. Batterij is snel leeg Ik moet nu de telefoon vaak 2x per dag opladen. Ik heb spijt dat ik deze update heb uitgevoerd.

 32. vorige zaterdag deze versie binnengehaald op mn s4.Maar sindsdien heb ik geen 3G netwerk meer.Provider(proximus geraadpleegd,en alles staat perfect hier….zijn er nog probs ermee,en iemand ook een oplossing

  • Ik heb identiek hetzelfde probleem,van H+ naar E, waardeloos voor een toestel met die specs.
   Even ter opmerking, vriendin en kids (moto G en S3 mini, zelfde provider, Proximus) maken wel vrolijk van H+ gebruik. De kids lachen hun natuurlijk een deuk.

  • heb probleem ook , meer een E verbinding dan de rest, van 4G ineens naar E , voor de update was alles oke, hetzelfde probleem bij mijn vrouw , wij hebben elk een S4

  • ToMiKoN zegt:

   Ik heb dit probleem ook met mijn Samsung Galaxy S4 en Proximus. Waar ik vroeger makkelijke 4G had, krijg ik nu veelal EDGE. Als het netwerk echt sterk is, krijg ik nog wel 4G. Maar binnenhuis en op de trein is dit dus echt een ram!

   Iemand al een oplossing voor dit probleem?

 33. Abdullah zegt:

  Ben erg blij dat ik mijn telefoon niet heb bijgewerkt.

 34. Inmiddels paar weken na de update en geen enkel probleem gehad. Zelfs het idee dat batterij en langer volhoudt.

 35. mirjam zegt:

  Iemand een idee over hoe ik mijn gmail weer kan laten werken, na deze laatste update doet die app het niet meer!

 36. Raymond en Linda zegt:

  Wij hebben beide problemen met onze s4 sinds de update. Toestel start elke keer opnieuw op, ook tijdens telefoongesprekken. Waar kunnen we downgraden. Dit is waardeloos!

 37. Ik heb vandaag 8-8 een nieuwe update binnen gekregen. ik heb nu XXUGNG8. Verbeterde stabiliteit werd aangegeven. Is al duidelijk wat dit inhoudt?

 38. Hoe komt het bij mij s4 niet lukt dat de software niet op wil hij Zegt steeds dat hij alles ge upload heeft en dat er niet een nieuwe software hoeft ge upload moet worden. zit bij provider hollandanieuwe ???

 39. Ik wil helemaal niet updaten of graden of wat ook.
  Kan ik de melding blijven negeren en stopt t dan gewoon een keer?
  Ik tik nu steeds op later en dan op 3 uur dus na 3 uur krijg ik dan weer verzoek tot updaten. Ik wil dat niet..kan dat kwaad? gr.Tineke

Laat wat van je horen

*