Samsung Galaxy S4 twintig miljoen keer over de toonbank

Het is alweer – of pas, het is maar hoe je het bekijkt – ruim twee maanden geleden dat de Samsung Galaxy S4 in de winkels belandde. En ondanks tegenstrijdige berichten over de verkoopsuccessen van het toestel, lijkt de vaart er toch goed in te zitten: twintig miljoen exemplaren zijn er reeds verkocht.

samsung-galaxy-s4-20-miljoen

Samsung Mobile baas meneer JK Shin, die waarschijnlijk in zijn nopjes is met het succes

Volgens een Zuid-Koreaanse nieuwsbron werd deze grens eind juni overschreden, waardoor Samsung ruwweg 60 dagen nodig had om dit toch wel indrukwekkende aantal te halen. Ter vergelijking: de Galaxy S3 deed er zo’n 100 dagen over voordat deze mijlpaal bereikt werd.

Twintig miljoen Galaxy S4’s dus – dat zijn er best een hoop. Met een lengte van 136,6 millimeter zou je dus kunnen zeggen dat Samsung inmiddels 2732 kilometer S4’s heeft verkocht. Als je ze plat op elkaar legt vormen ze alsnog een toren van 158 kilometer hoog, die dan wel vrij wankel is, en bovendien onderzijn eigen gewicht in elkaar zakt omdat het onderste toestel vermoedelijk niet bestand is tegen de 2.599.999,87 kilo die de toestellen wegen die erop liggen.

Mócht je dus persé 20 miljoen S4’s willen stapelen, is het raadzaam om nog even te wachten tot de Galaxy S4 Active begin augustus in de winkels ligt – deze is een stuk steviger dan de ‘gewone’ S4, en dus (iets) beter bestand tegen een dergelijke onderneming.

(via 1, 2)

Reacties

  1. Grappig artikel, alleen staat er in de tweede alinea “deed er zo’n 100 dagen nodig over”.

Laat wat van je horen

*