Samsung Galaxy S4 tóch met Full HD Amoled scherm?

Dat de Samsung Galaxy S4 voorzien zal zijn van een Full HD beeldscherm is duidelijk – grote onduidelijkheid bestaat echter over het type display dat de Koreanen willen gebruiken voor het toestel. Nadat we eerder al berichtten dat Samsung mogelijk voor een LCD beeldscherm zou kiezen, duikt nu het nieuws op dat er wel degelijk een Full HD Amoled scherm in de pijpleiding zit.

Dat de technische mogelijkheden er zijn om een Full HD Amoled display  met een pixeldichtheid van rond de 440 pixels per inch te produceren wisten we al, maar naar nu blijkt is Samsung welk degelijk van plan zulke displays grootschalig te introduceren voor de volgende generatie ‘high end’ smartphones. Dankzij een doorontwikkeling van het zogeheten Fine Metal Mask – FFM – productieproces zijn tegenwoordig veel hogere pixeldichtheden te bereiken dan tot voor kort werd aangenomen. Zodoende lijken Full HD Amoled schermen met een resolutie van 1920 x 1080 pixels binnen handbereik.

De grote vraag is dus niet óf het Samsung lukt om dergelijke Amoled schermen te maken, maar of het lukt om ze op tijd in zulke grote aantallen van de band te laten rollen dat de Galaxy S4 er mee uitgerust kan worden. Fingers crossed… wat ons betreft! Tenslotte zijn Amoled schermen wel degelijk één van opvallende features van Samsung’s Galaxy S smartphone serie.

(via)

Laat wat van je horen

*