Tip 2 tegen vertraging op de Samsung Galaxy S4

Screenshot_2013-05-10-10-47-25

Na de tip om S Voice uit te zetten op je Samsung Galaxy S4, en zo de snelheid waarmee de Home knop reageert te verbeteren, nu een tip om de soms wat haperende overgangsanimaties te ‘skippen’. Zelf mis ik deze animaties niet, en totdat Samsung een update aanbiedt waarin de haperingen worden aangepast, is dit een aardige manier om alles soepel en vlot te maken. Je moet wel wat dieper in de opties van het toestel duiken.

Let op: ik ben níet verantwoordelijk voor wat jij met jouw Samsung Galaxy S4 doetJe brengt met deze tip geen permanente veranderingen in het toestel aan – maar de Ontwikkelaarsopties zijn in principe bedoeld voor gebruikers die weten wat ze doen – deze tip is er dan ook eentje ‘voor gevorderden’.

Stap 1: activeer de Ontwikkelaarsopties

Het lijkt erop dat de Ontwikkelaarsopties op sommige toestellen wel, op andere toestellen standaard níet zichtbaar zijn voor de gebruiker (dank, Maurice). Als je via de Menu toets, gevolgd door Instellingen onder tab (bovenin) Meer géén keuze Ontwikkelaarsopties ziet, volg dan de rest van Stap 1. Zie je deze keuze wel, kijk dan gelijk bij Stap 2.

Om de animaties uit te zetten, moet je eerst de benodige instellingen tevoorschijn toveren – de zogeheten Ontwikkelaarsopties. Om dit te doen, ga je via de Menu toets naar Instellingen. Daar selecteer je bovenin het scherm de tab Meer, en kies onderin het menu Toestel-info. Je ziet nu onderin het vakje Buildnummer. Tik daar snel achterelkaar zeven keer op dit vakje. Je krijgt nu de melding dat de settings voor ontwikkelaars vrijgegeven zijn. Klinkt gek? Is het ook. Maar het werkt wel.

Stap 2: zet de animaties uit

Ga nu terug naar de instelling onder de tab Meer, en je ziet dat de keuze Ontwikkelaarsopties beschikbaar is. Kies deze dus. Scroll een stukje naar beneden – je ziet nu drie opties: Vensteranimatie schalenAnimatieschaal overgangSchaal van duur Animator. Stel bij alledrie de keuze Animatie is uit in.

samsung-galaxy-s4-lag-animaties-uitzetten

Je hebt nu alle overgangsanimaties voor het openen en sluiten van apps en vensters uitgeschakeld. In combinatie met de sneller werkende Home knop, zorgt dit ervoor dat het toestel veel sneller reageert en soepeler aanvoelt.

Om de animaties weer te activeren hoef je alleen de Ontwikkelaarsopties weer uit te schakelen. Dit kan met de grote schakelaar die rechtsboven in het Ontwikkelaarsopties menu te zien is.

Voor mij werkt dit erg goed – zoals gezegd – maar natuurlijk is het te hopen dat Samsung op korte termijn met een software update komt, waarmee het een en ander vanzelf gladgestreken wordt.

(o.a. via)

Reacties

 1. Hey marvin even een vraagje….
  Ik heb mijn galaxy s4 gepreordered en daar hoor ik dus een 64gb geheugenkaart bij te krijgen nou heb ik me ingeschreven via samsung ik kan nou alleen nergens vinden hoe en wat ik op moet sturen naar Samsung en welke gegevens om ook daadwerkelijk dat kaartje te bemachtigen 🙁 Mischien dat jij weet hoe het zit? Gr Tim

 2. Maurice Thomassen zegt:

  De ontwikkelaarsopties kun je toch gewoon aanzetten door het “schuifje” rechtsboven op 1 te zetten?

 3. Super tip! Werkt net zo goed voor de Note2 en de S3.

 4. Mitch90_ zegt:

  Eerst dacht ik echt van… WTF waar heb je het over. maar nu ik deze tip gedaan heb merk ik gelijk een verschil! (Ik moest wel stap 1 doen want ontwikkelingsopties waren inderdaad niet zichtbaar bij mij…)

  Bedankt voor deze tip!

 5. joël boerties zegt:

  Dank U wel voor de geweldige tip
  hij is nu super snel heerlijk
  m.v.g. j.boerties

 6. D. Bakker zegt:

  Allereerst: bedankt voor de super tips! Ze werken perfect.

  Ten tweede en geheel off-topic: Waarom werkt Samsung Kies niet voor de S4? Ik ben nu al een uur bezig, maar Kies blijft maar aangeven dat hij niet dit apparaat ondersteunt 😐

  Help please 😉

 7. vladik zegt:

  Yeah nieuwe versie van s4 is beschikbaar via samsung

 8. Marvin je hebt ook een optie.voor achtergrondprocessen , als je die uitzet wat doet ie dan niet meer? En welke achtergrondprocessen zijn dat? Misschien verbeterd het ram gebruik ook en nog minder vertragingen

  • Marvin zegt:

   Dat is een complexe vraag… welk proces doet precies wat. Ik zou me niet zoveel zorgen maken om RAM gebruik – de manier waarop Android werkt, zorgt ervoor dat processen weliswaar in het geheugen staan, maar niet noodzakelijk actief zijn. Dus ook al zie je ze in het overzicht van je geheugengebruik, dat wil nog niet zeggen dat ze energie verbruiken, de processor belasten, of op een andere manier iets doen met het toestel.

 9. joël boerties zegt:

  Hoi
  Als ik me tomtom live 1005 aan zet herkendtie
  de S4 wel pakt de telefoon naam op
  maar neemt de telefoonboek niet over
  heb ik iets niet goed staan in me S4
  ik kom er niet meer uit

  v.g. j.boerties

 10. Nancy zegt:

  Wie kan mij vertel vertellen waarom mijn s4 vaak zo heet wordt een waarna of waardoor de batterij letterlijk in enkele minuten leegloopt?

  Mag Nancy

  • patricia zegt:

   Nancy.
   ik heb de telefoon nu twee weken en had het zelfde probleem.2 keer naar de winkel geweest en ze zeiden dat dit normaal was!!!!! of ik moest hem maar opsturen als ik het niet vertrouwde.
   we zijn op visite geweest bij kennissen en die man die werkt heel veel met pc en programma’s en heeft er veel verstand van. bij mij was dus het probleem dat er een mailaccount bleef vast hangen (Hotmail) deze is dus verwijderd en hij wordt dus niet meer warm en batterij gaat langer mee. het kan ook een app zijn die vast blijft hangen waardoor de proccesor maar door blijft draaien. ik ben blij dat hij me geholpen heeft anders had je de kans dat de telefoon was doorgebrand. vind wel slecht dat het personeel hier zo lakoniek mee om gaan.

   • Hoe heeft die kennis van jou dat ontdekt? Hier hetzelfde verhaal namelijk. Batterij loopt erg snel leeg en toestel wordt heet… ,:(

 11. Hallo, ik heb al enige dagen de melding bij internet… Iemand een idee hoe dit aangepast kan worden?

  Alvast bedankt

 12. jelly zegt:

  Hoi iedereen,

  Ik weet niet goed of dit goed is voor de batterij van de s4: hem op 20% of meer of bv 60% en ik wil hem weer tot 100% om hem dan al op te laden, of wanneer is het het beste voor de s4# om hem op te laden? Bedankt

 13. Ferdy zegt:

  Hoi,

  Ik krijg als ik doorklikt op een zoekresultaat van Google app een oude pagina te zien en de melding “niet meer vensters beschikbaar”. Ik krijg dus de pagina van mijn zoekresultaat niet te zien. Weet iemand wat het probleem is en hoe dit op te lossen is?

 14. Hoi, ik heb geen ontwikkelaarsoptie

 15. Super! Ook bij mijn Huawei werkt het!

Laat wat van je horen

*