Update voor de T-Mobile Samsung Galaxy S4

Vandaag is in Nederland een update uitgerold voor de T-Mobile ‘branded’ Samsung Galaxy S4. Het lijkt hier te gaan om een absoluut unicum: deze firmware versie is nieuwer dan die van de laatste ‘unbranded’ Galaxy S4, en lijkt (lijkt, want ik kan het zelf niet controleren bij gebrek aan ‘branded’ toestel) reeds voorzien van de langverwachte mogelijkheid om apps naar de SD kaart te verplaatsen.

samsung-galaxy-s4-t-mobile-branded-update

Normaal gesproken lopen ‘branded’ updates achter op de ‘unbranded’ versies, maar mogelijk is er besloten de vorige update in zijn geheel over te slaan voor de T-Mobile toestelversie. Een erg fijne zaak dus voor iedereen met T-Mobile’s Galaxy S4.

Wanneer de andere non-T-Mobile gebruikers de update kunnen verwachten is op dit moment verder niet bekend. Vermoedelijk zal het niet lang meer duren, maar voor nu blijft het nog even geduldig afwachten dus.

Kun jij bevestigen dat de vandaag uitgerolde update inderdaad al over de mogelijkheid beschikt om apps naar de SD kaart te verplaatsen? Laat het hieronder weten!

Reacties

 1. Brent zegt:

  Update ziet er goed uit, nieuwe camera functies, een nieuw icoontje in je settings menu. Apps verplaatsen naar sd vind ik niet echt nodig, gebruik de sd kaart toch voor foto/video muziek. En me gedownloade apps. Maar al met al, zeer goede update.

 2. frans zegt:

  Inderdaad omstreeks 16.00 uur vanmiddag een melding en pop-up dat ik een firmware update te pakken had. En idd ben ik een trouwe t mobile gebruiker. Heb dus ook gelijk gekeken naar zoals hierboven genoemde mogelijkheid naar sd kaart schrijven mogelijkheid bij aplicatiebeheer incde instellingen pagina. En idd dit is mogelijk en gelijk gedaan uiteraard !!! Weet verder niet wat er nog meer verandert is graag meer tips &tricks plaatsen a.u.b.

  • Brent zegt:

   Hoe krijg je ze naar de sd??? Ik krijg het NIET voor elkaar.

   • Brent zegt:

    Ik heb ook de update gehad 😉

    • Brent zegt:

     sorry voor de vele reacties ahah, maar krijg jij de my tmobile naar de sd?? en de samsung hub en zo. ik krijg het niet voor elkaar.

     • Marvin zegt:

      Ik ben ook wel benieuwd – hoor en lees namelijk tegenstrijdige dingen 🙂
      Edit: ah, de My T Mobile app kun je sowieso niet verplaatsen, evenals alle andere standaard meegeleverd applicaties. Alleen zelfgeïnstalleerde apps kun je verplaatsen.

   • frans zegt:

    Gewoon via instellingen. Applicatiebeher en dan schuif je naar re hts en krijg je op sd kaart te zien. Daar kun je als je op een applicatie drukt als een geïnstalleerde candycrush of buienradar deze overschrijven op sd kaart. En meer is t niet.

 3. Bij applicatiebeheer, het tabje ‘op SD-kaart’ aanklikken, daar staat een rijtje apps die je kunt verplaatsen naar je sd, maar My T-Mobile krijg ik inderdaad ook niet voor elkaar.

 4. john995 zegt:

  En wanneer is vodafone aan de beurd heb wel toestel particulier gekocht maar komt van vodafoon en heb t-mo als provider.

 5. vincesince87 zegt:

  Niet alle gedownloade apps kunnen verplaatst worden. Bv mijn game jurassic park builder

 6. Willy Wonka zegt:

  Sommige apps werken ook niet vanaf de SD kaart deze zal je waarschijnlijk niet kunnen verplaatsen. Vind het maar een vreemde zaak dat branded toestellen al wel de update hebben. In België, Engeland en Duitsland hebben ze de update al binnen unbranded.

 7. Rogier zegt:

  Het wachten duurde mij te lang en heb vorige week de laatste Duitse release (PDA: I9505XXUBMF8) met Odin geïnstalleerd. Hierbij is het camera shutter geluid weg wanneer je het toestel op “stil” hebt staan. Eindelijk! Kan iemand met de T-Mobile firmware bevestigen of dit daarbij ook zo is?

  PDA van de T-Mobile release is trouwens I9505XXUBMF4, zijn hier nog verschillen t.o.v. de Duitse release?

 8. Olger zegt:

  Kan iemand aub even aangeven welke versie hij heeft na de update?

  Ik heb hier nu Android versie 4.2.2
  Kernelversie: 3.4.0-526204 van 22 mei.

  Ik heb namelijk ook een T-mobile S4, maar kreeg geen update melding en als ik handmatig laat checken geeft ie geen update aan (laatste updates zijn geinstalleerd).

 9. mitch zegt:

  Hoe weet je of je telefoon branded is? Ik heb wel devoor geinstalleerde ‘tele 2 menu’ app, maar de naam tele 2 is nergens te vinden op het toestel zelf en ik zie ook geen tele 2 staan bij het opstarten

  • Brent zegt:

   Als je de telefoon opstart zie je bijvoorbeeld “t-mobile” staan. En als je t-mobile software standaard hebt, dan heb je branded versie.

   • Richard zegt:

    Er staat bij mij ook tele2 bij, maar dat gaat slechts om de simkaart.
    (Ik heb de telefoon bij media markt gekocht)

 10. Navin zegt:

  Na de update merk ik wel dat mijn accu een stuk sneller leeg is.

 11. Ik dacht dat kort na de Duitse update ook in Nederland een update was geweest waarbij je apps naar de sd kaart kon verplaatsen. Ik heb zelf een Duits toestel met update en ik kan de meeste gedownloade apps naar de sd kaart verplaatsen.

 12. Het alarm kun je nu uitzetten via het S-View venster, een hele verbetering!

Laat wat van je horen

*