Na-de-update-tip: standaardinstellingen wissen op je Samsung Galaxy S4

samsung-galaxy-s4-standaard-instellingen-wissen-1Sommige verbeteringen die de Android 4.3 update van afgelopen maandag naar de Samsung Galaxy S4 bracht zijn duidelijk: het toestel is flink wat sneller geworden, en alles op het scherm ziet er net even scherper uit. Maar er zijn ook verbeteringen in de categorie ‘klein-maar-fijn’. Één daarvan is – zoals bezoeker HellKeeper HIER aangeeft – de nieuwe manier om standaardinstellingen te beheren.

Je kent het tenslotte wel: je klikt ergens op een link, waarna jouw Galaxy S4 vraagt met welke app die link geopend moet worden. Als je je keuze maakt, en vervolgens op Altijd tikt, zal het toestel altijd díe app gebruiken om hetzelfde soort links te openen. In het voorbeeld rechts gaat het bijvoorbeeld om een link naar YouTube in een email.

Echter, soms wil je wel eens iets anders. Of heb je per ongeluk de verkeerde keuze vastgelegd. Tot nu toe kon je deze standaardinstellingen alleen wissen door vrij diep in de instellingen van het toestel te duiken.

De recente update brengt een speciaal menuutje om dit te doen, zónder al het graafwerk. Je vindt deze via het Taakbeheer scherm, als je vanuit het startscherm de Home knop iets langer ingedrukt houdt. Tik nu op het icoontje linksonder op het scherm (1) om naar het geheugenbeheer van je toestel te gaan.

samsung-galaxy-s4-standaard-instellingen-wissen-2

Kies nu de tab Standaard-instellingen wissen, rechtsboven, en je krijgt een lijst te zien met daarin alle apps waarvoor er standaardinstellingen zijn opgeslagen. Met een simpele tik kun je deze nu per app wissen (3).

Uiteraard is dit geen functie die je dagelijks zult gebruiken, maar de ervaring leert dat er vroeg of laat een moment komt waarop het handig is om één of andere standaardinstelling te wissen. En dan is dit nieuwe menu een hele verbetering tenopzichte van het vroegere gegraaf.

Reacties

 1. Sinds de update krijg ik om de haverklap een beveiligingsinformatie bericht dat een applicatie toegang probeert te krijgen tot het systeem van mijn apparaat zonder authorisatie. Geeft tevens melding dat dit een applicatie zou zijn die niet via een veilig systeem als Playstore verkregen is. Vreemd, heb alleen maar apps uit de Playstore en wat ik ook probeer, de melding blijft terugkomen. Iemand dezelfde ervaring en hoe opgelost ? Dank alvast voor reactie !

 2. kraanmachinist zegt:

  hallo… dit heeft alles te maken met dat vervelende knox beveiliging..
  ik ben al een tijd bezig om het internet af te struinen, om dit permanet weg te krijgen.
  ik wil knox en alles wat er mee te maken heeft weg hebben van mijn telefoon..
  iemand een oplossing?

 3. mariella zegt:

  Heb ook die melding gehad heb em kunnen stoppen
  Bij info

 4. Nog een vervelende fout:
  Als je klikt voor een nieuwe sms te typen en je wilt je contact zoeken, dan typ je de naam in maar bij mij komen dan alleen de e-mail adressen onder die naam tevoorschijn, niet meer de nummer van de mensen. Als ik nu een sms wil sturen naar iemand die ik niet recent heb gestuurd dan moet ik eerst naar contacten gaan en dan zo een sms verzenden. Heel vervelend! Als iemand hier een oplossing voor weet?

 5. Ik had Knox ook geïnstalleerd en weer verwijderd. Dat verwijderen doe vanuit Knox zelf.
  Maar die melding van onveilig programma krijg ik nu nog steeds. 🙁

  • Hoe verwijder je knox? Of gewoon de updates weghalen? Want als ik mn scherm aan heb en naar beneden haal dan zie je: knox inschakelen of uitschakelen. Maar het staat nog altijd op je scherm. Want als we een nieuwe update krijgen staat hij er denk ik nog steeds erin ; ( iemand die raad weet?

 6. Gregory zegt:

  Oké, hij loopt nog vlotter en sneller nu sinds ik de update gedaan heb, maar dit geldt ook voor mijn accuduur, die loopt echt wel duidelijk sneller leeg! En nog het meest verschrikkelijk irritante is het sluitergeluid van de camera die weer niet uitgeschakeld kan worden pfh, zelfs niet wanneer toestel op stil staat.
  Begin toch sterk te twijfelen of het een goed idee was om nu al te updaten…

 7. Hallo ,
  Knox is simpel te verwijderen door in het knoxmenu te klikken op instellingen en “over knox”aanklikken en dan verwijderen,knox is dan verwijderd.

  • kraanmachinist zegt:

   moet je knox eerst instaleren dan? , want in kan geen menu vinden
   m.v.g kraanmachinist

  • Moet je Knox dan eerst installeren? Ik heb t wel als icoontje staan, maar nog niet geïnstalleerd. Dank voor je reactie.

   • kraanmachinist zegt:

    dus? hoe heb jij hem verwijdert dan,? in wat voor menu? en krijg je dus nou geen meldingen meer en staat knox helemaal niet meer op je telefoon? dit zijn dingen die ik graag wil uit zoeken… het moet toch mogelijk zijn om dingen permanent van je telefoon te halen… m.v.g kraanmachinist

 8. Hee we hebben nu ook emoticons!

 9. Alper Altun zegt:

  hoe zit het met de sluitergeluid van de camera?
  bij stil is ie ook egt stil. Is dit na de update ook dezelfde?

 10. Als bezitter van een polar H7 hartslagmeter zat ik vooral te wachten op de bluetooth low energy ondersteuning.
  Het probleem is echter dat de meeste apps hier dus (nog) niet mee kunnen werken.
  Uitzondering is Runtastic pro, dat is tot nog toe de enige sport app die met polar h7 werkt.

 11. DoubleD zegt:

  Aaaaaii eindelijk binnen!! wel vervelend dat je per se meerdan 50% batterij moet hebben, maar gelukkig geen last van alle boven genoemde problemen 😀

 12. Willy Wonka zegt:

  Dat Knox is een grote fail. Neemt nog veel geheugen in beslag ook. Je kan alleen maar gebruik maken van de interne opslag.

 13. Steffan zegt:

  Bij mij valt na een tijdje standby de 3g verbinding weg. Zodra je het toestel weer activeerd komt die weer terug. Heel vervelend.

  Meer mensen die hier last van hebben?

 14. Steffan zegt:

  Na een tijdje standby valt hier de 3g verbinding weg. Meer mensen die hier last van hebben?

 15. KAN NA DE UPDATE MIJN 3X4 TOETSENBORD NIET MEER TERUGVINDEN ,

  BIJ WHATSAP NIET, EN BIJ SMS NIET. IEMAND EEN IDEE?

 16. Hallo hier mijn oplossing voor uitschakelen Knox.
  ga naar instellingen-meer-beveiligingen- apparaatbeheerders- daarna vinkje Knox deselecteren.
  Ik heb ook nog via applicaatiebeheer Knox gestopt en sinds dien krijg ik de meldingen van Knox niet meer.

  Wel vind ik dat mijn batterij na de update stukken sneller leeg is. 3×4 toetsenbord is bij mij ook weg, wel werkt het zwevend toetsenbord nog.

  Graag een oplossing voor het snelle batterij verbruik.

 17. HellKeeper zegt:

  Ik zag het volgende op internet als nog een nieuw verborgen ding van de 4.3 Update.

  App Ops: Android 4.3’s Hidden App Permission Manager, Control Permissions For Individual Apps!
  http://www.androidpolice.com/2013/07/25/app-ops-android-4-3s-hidden-app-permission-manager-control-permissions-for-individual-apps/

  Dacht meld het ff voor de mensen die het interessant vinden 🙂

 18. Knox kan ik bij aplicatie beheer niet deselecteren!!! hoe krijg ik die stomme knox weg?? Iemand. Ik heb alles hier al geprobeerd maar niks heeft geholpen

 19. Na de nieuwe update krijg ik geen meldingen meer binnen van mijn Email.
  Kan dit komen na de nieuwe update ?? Want ik vind dit erg vervelend.
  Hebben hier nog meer mensen last van ?? Of heb ik gewoon een instellilng verkeerd staan, want las op internet dat je boven in het balkje sync moet aanklikken, maar deze staat er ook niet meer.

 20. Ik heb het zelfde probleem krijg elke keer een melding beveiliging knox Hoe krijg ik dat van mijn telefoon

 21. Miroslav zegt:

  Iemand enig idee of het mogelijk is om het sluitergeluid van de camera uit te zetten en waarom wifi zoveel problemen heeft bij android 4.3 ?

 22. Je hebt nu door die update in je toetsenbord een “emoji” toets ! echt superblij mee! Vond ik ook wel is tijd worden, want apple kon het wel altijd! Maar nu dus ook de s4!

 23. Na update: wifi valt gedurig uit, smsen verzenden en ontvangen amper, apps lopen bij regelmaat vast, batterij sneller plat, toetsenbord blijft soms steken… Danku Samsung!

 24. Na update op de s4 is mijn 3×3 toetsenbord weg Hoe krijg ik deze terug.

  • niet ik heb het zelfde is nieuw dus alleen een ding zorg dat ze niet de nieuwste software erop zetten

  • HelperinNood zegt:

   Zorg ervoor dat je toetsenbord aan is, dat zie je in de statusbalk een tekentje van een toetsenbord, kies invoermethoden configureren, dan zie je daar Samsung toetsenbord staan met daar naast een tandwiel klik/druk op het tandwiel en daar staat bovenaan Nederlands qwerty toetsenbord klik/druk daar op en daar zie je het 3×4 toetsenbord wel __ succes

 25. Hoe krijg ik in vredesnaam me 3×4 toetsenbord terug..

 26. leendert zegt:

  Hoe krijgik mijn 3×4 toetsenbord terug..????

 27. Sinds de nieuwste update krijg ik constant in beeld of ik een bepaald programma eenmaal wil gebruiken of altijd, dan kies ik voor altijd, zegt mijn apparaat :wis standaard gevevens, dit heb ik zo langzamerhand al 100 keer gedaan. Ik krijg bijna met elke app die ik aanklik wee4 het schermpje in beeld. Iemand een tip? Of is dit een update fout van samsung?

 28. Na de update kan ik geen nieuwe nummers meer toevoegen aan men telefoon boek. ‘Contacten’ loopt steeds vast… graag een oplossing…

 29. Na de update loopt mijn batterij gigasnel leeg…oplossing?

 30. Ik heb ook problemen met de accu.. staat bijvoorbeeld op 60% vervolgens valt deze uit en kan deze alleen weer aanzetten als ik de accu onder stroom zet?? Hoe kan dit? Hoe los ik dit op??

 31. Volgens de instellingen is het grootste verbruik mijn scherm 61%.

 32. Na de laatste update bij het afspelen van de telegraaf video s blijft het afspeelscherm klein ook na 2 x tikken voor groot scherm, ook heb ik een microfoontje boven in mijn schermpje staan wat ik niet weg krijg. Wie weet de oplossing

 33. Egbert Luchtmeijer zegt:

  Waarom wil iedereen toch dat sluitergeluid van de camera weg hebben? Stiekem foto’s maken?

 34. leendert zegt:

  waarom geeft samsung zelf hier geen andwoorden op????

 35. Nouu ik heb nog steeds geen smileys op me s4 hoe kan ditt het is zo stomm heaa ik heb alleen deze 2 ♡♥ pff help me ik wil ook net als iphone.. gewoon smileys

 36. Angelique zegt:

  Voor iedereen met 3×4 toetsenbord problemen: ik heb hem nog!
  Ik heb gezocht en volgens mij kun je het instellen wanneer je een SMS of een what’s app bericht opent. Houd dan de knop linksonder tussen Sym en spatie ingedrukt tot er een venster verschijnt. Daar kun je via het radlogo eea veranderen, bij alfabet en cijfers.

  MIJN PROBLEEM is echter dat al mijn opgeslagen woorden zoals; thnx, grtjs; weg zijn en wanneer ik ze nu maak worden ze niet opgeslagen. Iemand een idee hoe dit kan?

 37. Ik zou zo graag mijn 3×4 toetsenbord terug krijgen wie weet hoe?

 38. Thanks Samsung voor deze kut update!!!
  mijn accu loopt binnen een uur leeg! Wifi valt weg en het ergste is dat mijn telefoon heel vaak uitvalt zelfs met volle batterij, als ik hem opnieuw aanzet blijft hij opnieuw opstarten. Hij doet het pas dan als ik de oplader erop zet. Heel veel spijt dat ik na 2 jaar terug ben naar Samsung, vind de S4 een slechte telefoon en dan met deze slechte update waardeloos!!! Bedankt he.

 39. Sharad R zegt:

  voor een 4×3 toetsenbord kan je in de playstore geqoon 4×3 intikken. krijg je gewoon resultaat

 40. na de update valt mijn toestel na een tijdje uit. hij loopt vast , valt uit en start opnieuw op.
  heb me toestel opgestuurd , daar hebben ze de factory reset gedaan, kreeg mijn toestel terug en nog valt hij steeds uit, iemand een oplossing??

 41. Wifi valt constand uit blijf toestel heropstarten pffff

  Iemand enig idee of de update ook te verwijderen is want dit is zwaar Kl*te!!!

 42. Na de update valt mijn toestel om de haverklap uit. Als ik em aan de lader doe kan die pas weer aan. Voor de update nooit last van gehad. Snel een oplossing graag.

 43. Ik ben er net achter gekomen voor de personen bij wie de telefoon steeds uitvalt inverband batterij..
  Kijk even of je batterij niet aan het opzwellen is.
  Lees dit maar ff.. http://www.samsunggalaxys4.nl/samsung-vervangt-defecte-batterijen-van-de-galaxy-s4/

 44. ik had tot hiervoor altijd het allerhandigste toetsenbord die ik met mijn duim simpel kon bedienen en dan ook nog vrij klakkeloos. In combinatie met woordenkeus en automatisch aanvulling werkte dit voortreffelijk snel. Nu overgegaan naar de samsung 4 met de verwachting dat het allemaal nog beter en leuker is maar niets van dat blijkt het geval. Als ik knipper met de ogen reageert het toestel daarop, wat kun je daar nu mee, stelletje handige harry`s. Na een update van software blijkt ineens mijn 3 x 4 toetsenbord verdwenen te zijn, is dat echt?

  Ondertussen lees ik 2x een oplossing voor dit probleem maar hoewel ik mijn best heb gedaan heb ik nog geen 4 x 3 toetsenbord terug getoverd. Wie heeft de oplossing.
  Groetjes Jobje

 45. ik zou zo graag mijn 3×4 toetsenbord terug willen!
  wie kan me helpen?

 46. Net een weekje mijn Samsung Galaxy S4 gebruikt en toen kon ik de wifi helemaal niet meer inschakelen, nadat ik Android 4.3 had geïnstalleerd. ~_ ~”. Ik wilde het laten opsturen naar Samsung, maar er werd gezegd dat ik beter op een nieuwe update kon wachten. Het is een bekend probleem, dus Samsung komt vast wel snel met een nieuwe update. Maar hoe snel gaat het gebeuren dat er een nieuwe update komt? Ik kan ook niet weken lang mijn 4G aan laten staan O_o.

 47. ik krijg elke keer een berichtmeling/bliepje te horen op mijn telefoon. maar als ik ga kijken zie ik niks anders (geen bericht of update. het lampje brand ook niet. iemand enig idee waarom dat geluidje komt en hoe ik dat kan uitzetten?? zelfs als ik wi fi uit heb staan doet hij dat, heel irritant

 48. Waar kan ik die dan vinden? Heb heel plastron gehad, maar nog geen 3×4

 49. Waarom zijn die smileys emoticons opeens weg uit het toetsenbord.
  Ze waren zo handig.
  Please wil iemand reagern. !

 50. Ik wil ook m’n 4X3 terug.
  Heb toestel ‘hard reset’ gezet.(aanzetknop + hoofdknop + geluidsknop (omhoog)
  Alles weg, alles zoals ik hem kocht, maar geen 4X3…

  Lukas

 51. Ik heb sinds enkele dagen een S4 in gebruik. Nog een beetje zoeken, maar het lukt al bij al redelijk. Toch wel één vervelend probleem: Als ik bij het versturen van een sms één van de voorgeprogrammeerde smileys (zie toets langs de spatietoets) wil gebruiken, krijg ik een foutmelding en mijn sms bijgevolg niet verstuurd. Ik weet dat je ook smileys op andere manieren kan versturen, maar via deze weg zou nu precies toch het makkelijkste zijn. Wat is het nut anders van deze toets? Iemand een oplossing hiervoor?

 52. ik heb de samsung 4.1.2 update sinds 2 dagen en ik ben hem nu al zat, want ik moet meerdere keren op iets drukken voordat die opent en hij typt heel slecht en hij reageert zo super traag! kan iemand mij helpen of kan iemand mij vertellen hoe je die update verwijderen?

 53. Ik kan begrijpen dat samsung een update wilt doen maar moeten ze daarom het 4×3 toetsenbord verwijderen? Wordt bloed nerveus van da azerty toetsenbord!! Help samsung ik wil het terug en nu direct!!!!!!!!!!

 54. Ik merk dat er enorm veel mensen zijn met hetzelfde probleem 3 x 4 toetsenbord. Ik heb deze morgen ook de update gedaan. Kben hem ook kwijt. Kvind het verschrikkelijk. Ik word gek van dat stomme azerty klavier. Kvrees dat we geen oplossing zullen hebben. Hopen dat samsung het probleem en de frustratie inzit en dat we hem bij de volgende update gewoon terug hebben 🙁

 55. Sinds de update kiest de telefoon bij de app “Contacten” vanzelf voor de standaardinstelling “berichten”. Ik zet dit dan weer uit zoals hier bovenaan is uitgelegd, maar na een uurtje of zo is dit weer vanzelf op “berichten” gezet. Vreemd, onhandig. Hoe kan ik dit verwijderen / veranderen?

 56. Gare actie dit. Door die instellingen te wissen heb ik een old school dashboard gekregen pfzo. Weet ook niet hoe ik het moet terugzetten, belachelijk!! De gene die dit weet mag zich melden aub

 57. Ali Bruins zegt:

  mijn batterij is veel sneller leeg!!! balen!! hoe kan ik dit verhelpen? wat zijn de beste instellingen?

 58. Ruud van Oudshoorn zegt:

  Hiervoor altijd nokia en HTC gebruikt. Sinds kort de Samsung S4 . De eerste maar ook tevens de allerlaatste Samsung van mijn leven. Wat een ramp is dat na de update er haast niets meer werkt zoals het zou moeten. En dan de arrogantie van Samsung dat ze gewoon nergens op reageren het lijkt de politiek wel met mooie verhalen iemand binnen halen en daarna mag je het zelf uitzoeken. Maar ze zullen zelf wel merken (zoals de PvdA en VVd) hoe ze er op afgerekend worden

 59. Ik kan dit niet vinden..
  Ik krijg constant de melding of ik terug wil naar het eenvoudige scherm. Steeds klik ik op altijd de standaardmodus en dan krijg ik: Wis standaard applicatie-instellingen via instellingen > applicatiebeheer > alle.
  Dit probeer ik dan te doen, maar ik krijg toch steeds weer die melding en ik word er gek van!
  Ik heb het bovenstaande geprobeerd, maar ik krijg alles behalve dat ik die standaardinstellingen kan wissen…
  Kan het er aan liggen dat ik de mini heb ipv de grote versie?

  • Ik heb het zelfde probleem wordt er helemaal gek van.. ik heb wel de s4 mini. Heb alles al geprobeerd maar dat stomme ding komt steeds weer terug. Hoe kan ik dat verwijderen zonder te hoeven rooten want daar snap ik nix van en durf ik ook niet. Had al zo’n special app gedownload maar dan moet ik ook rooten en daar heb ik echt helemaal geen verstand van.

 60. Mijn smileys zijn na de update veranderd.
  Niet die van whatsapp maar die van instagram, snapchat en die gewoon op mijn telefoon. Hoe kan ik de oude terug krijgen?

 61. Hallo,

  Weet iemand hoe het kan dat min telefoon steeds uitvalt als ik de camera gebruik? Is behoorlijk lastig. Type: samsung duos versie android 4.0.4

 62. na een update ben ik foto’s kwijt die zelf gemaakt zijn, hoe kan ik die terug vinden

 63. mijn vader heeft een samung s4 mini. Gisteren gaf de telefoon opeens deze dingen aan: ”messenger is gestopt”, ”whatssapp is gestopt”, ”instellingen is gestopt” en je kon alleen op ”ok” drukken. De telefoon viel opeens uit en ging vanzelf herstarten. (dit is een paar keer gebeurd). Even later ging hij wel aan maar geeft alleen ”samsung” in beeld en verder doet hij helemaal niks!! Ik heb de batterij eruit gehaald en een dagje gewacht en weer aangezet, maar helaas nog steeds hetzelfde probleem. Hoe kan ik dit oplossen

  Graag ontvang ik zo snel mogelijk een reactie
  Alvast bedankt

 64. Er staat een microfoontje boven in mijn beeld hoe gaat dit weg

 65. Hoii ik had een vraag als ik mijn Samsung vergrendel en ik krijg bijf een whats app binnen krijg ik het niet meer te zien als melding in me balk ik krijg het pas te zien als me samsung ontgrendel kan iemand mij hier mee helpen?

 66. Malika zegt:

  Sinds ik de update heb is mijn telefoon heel erg achteruit gegaan. Al mijn apps die ik had op mijn telefoon zijn weg dus ‘Whatsapp, facebook en instagram’ en kan ze ook niet meer dowloaden op play store.
  Ik kan play store niet meer openen en als ik op een app klik dan staat er bijvoorbeeld ‘Instragram is gestopt’ bij elke app, ik wordt er helemaal gek van!! kan iemand mij hier mee helpen?

 67. raoul zegt:

  Ik heb de Samsung galaxy s4 mini,
  Als ik gebeld word loopt mijn telefoon soms vast bij het oppakken en uiteindelijk gaat ie veder alleen dan hoor je niks meer (terwijl je wel aan het bellen bent) het is niet altijd, af en toe, dat gaat precies hetzelfde als ik iemand anders zelf ga bellen hij loopt vast, gaat wel over de persoon neemt op en je hoort helemaal niks,
  Elke keer als iemand me belt of ik zelf iemand wil bellen en hij doet het niet start ik mijn mobiel overnieuw op en doet ie het weer. Ik word hier helemaal gek van! weet iemand wat ik kan doen?

 68. Mijn samsung geeft steeds aan: messenger is gestopt..
  Zoo vaak.. zoo strontvervelend!!!
  Iemand die hier iets op weet???

 69. Hoi iedereen, ik heb een vervelend probleempje met mijn galaxy s4 mini… Telkens wanneer ik een bericht verzend waarin ik van die emoji’s gezet heb, wordt het bericht verstuurd via mms. Dit is telkens een zeer dure grap voor mij en ik vraag me af of het mogelijk is die emoji’s te verzenden als gewone sms. Kan iemand me alsjeblieft helpen?

Laat wat van je horen

*