Tip: SMS berichten inplannen op je Galaxy S4

Stel: je vriend(in) is overmorgen jarig, maar je bent die dag de hele dag aan het diepzeeduiken in de Oosterschelde waarbij je je Samsung Galaxy S4 veiligheidshalve maar even thuis laat (stél, zei ik). Je kunt dan alvast een SMS bericht inplannen, zodat de jarige tóch een berichtje van je krijgt op het juiste moment.

sms-bericht-inplannen-galaxy-s4

Om een SMS bericht vooraf in te plannen, tik je in je Berichten app op de Menu toets, en kies je Gepland bericht (1). Je krijgt dan een scherm te zien waar je de datum (2) en tijd (3) kunt instellen waarop het bericht daadwerkelijk verzonden moet worden. Zorg er wel voor dat je Galaxy S4 aan staat op dat moment – een toestel dat uitgeschakeld is kan geen SMSjes versturen.

Natuurlijk is het bovenstaande scenario nogal hypothetisch (wie gaat er nou diepzeeduiken in de Oosterschelde zónder eerst de Galaxy S4 Active te hebben aangeschafd?), maar de mogelijkheid om je SMS berichten in te plannen is typisch zo’n functie die de meeste mensen compleet over het hoofd zien. Hoe handig het is, hangt geheel af van de situatie – maar het kán, dat moge duidelijk zijn.

Zou jij het gebruiken? En zoja, waarvoor?

Reacties

  1. Heel handig, vooral omdat ik vaak ’s nachts onderweg ben en mensen dan niet wil storen, kan ik het berichtje alvast inplannen voor de ochtend!
    Wel jammer dat WhatsApp deze functie niet heeft trouwens!

Laat wat van je horen

*